Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:21:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES přenáší více než 8 300 televizních kanálů do 367 milionů domácností po celém světě

  Autor: SES/Weber Shandick , e-mail: info@ses.com Přidané: 27.04.2020


Společnost SES oznámila, že počet domácností, které přímo či zprostředkovaně přijímají televizní signál z jejích družic, za rok 2019 narostl o 12 milionů na 367 milionů. Zjištění každoroční studie Satellite Monitor společnosti SES opět potvrzují její pozici celosvětově vedoucího dodavatele video obsahu přes satelit. Získaná data také dokazují, jak důležitou roli satelit nadále hraje při dodávání obsahu co největšímu globálnímu publiku.


Největší podíl na nárůstu o 12 milionů televizních domácností mají satelitní a kabelové vysílání, jejichž počet příjemců se za rok 2019 zvedl o 9 milionů na 153, respektive 149 milionů domácností. Rozšíření IPTV a terestrické televize za minulý rok narostlo o celkem 3 miliony na 43 a 21 milionů domácností.

Studie Satellite Monitor také zachycuje rozšíření technického dosahu družic SES napříč několika kontinenty včetně Evropy, Afriky, asijsko-pacifického regionu a Latinské Ameriky. Evropa přitom zůstává nejvýznamnějším trhem pro společnost SES s celkem 168 miliony domácností přijímajícími signál prostřednictvím flotily satelitů SES, jejichž počet v roce 2018 narostl o jeden milion. Dalším klíčovým trhem je Severní Amerika s 69 miliony televizních domácností.

V Latinské Americe SES zajišťuje signál pro 42 milionů domácností, což je výrazné navýšení v porovnání s 34 miliony v roce 2018. Z části k němu došlo díky vypuštění nové družice SES 14, která podporuje rozšíření kabelové televize a IPTV v této oblasti. Letošní ročník studie je navíc prvním, který obsahuje data získaná z Indonésie a Filipín. Celkově SES obsluhuje 39 milionů domácností v asijsko-pacifickém regionu formou přímého satelitního vysílání (Direct-to-Home, DTH). Jak dále vyplývá ze studie, SES dodává digitální televizní signál 13 milionům domácností na Středním východě a 35 milionům domácností v Africe. Na tomto kontinentě a v asijsko-pacifickém regionu SES v uplynulém roce zvýšil svůj dosah o celkem 5 milionů domácností.

Průzkum společnosti SES navíc odhaluje klíčové trendy na poli satelitního vysílání, například zachycuje přechod z analogového na digitální vysílání a nástup formátu HD. Koncoví zákazníci v Ghaně či Nigérii volí satelitní televizi pro její výhodnější poměr cena-výkon a pro širokou škálu bezplatných (FTA) kanálů, než by si pořizovali nový hardware a přecházeli k digitálnímu terestrickému vysílání. Dle Satellite Monitor v Evropě nadále rostl podíl HD vysílání, které přijímá 167 milionů domácností za meziročního zvýšení o 5 milionů. Satelit zůstává nejoblíbenější formou přenosu ve formátu HD, což podtrhuje hlavní přínosy této technologie, tedy spolehlivost a efektivitu šíření video obsahu k obrovskému publiku.

„Vysílatelé a operátoři satelitní televize potřebují robustní a spolehlivý přenos dat, aby mohli uvažovat o rozšíření svých aktivit na další trhy. Po více než čtvrt století zůstává SES jediným poskytovatelem satelitních přenosových řešení na světě, který pravidelně a důkladně monitoruje satelitní telekomunikační průmysl v určitých zemích a identifikuje důležité trendy, které našim zákazníkům pomáhají rozvíjet jejich podnikání,“ vysvětluje Ferdinand Kayser, výkonný ředitel SES Video. „Výsledky našeho každoročního průzkumu trhu Satellite Monitor ukazují, že satelit zůstává nejvýhodnější infrastrukturou pro přenos vysoce kvalitního obrazu. A že navzdory proměňujícím se návykům, jak přijímáme audiovizuální obsah, lidé stále sledují lineární televizní vysílání, které nadále konkuruje s distribucí obsahu přes internet formou OTT.“

Již od roku 1994 zobrazuje každoroční studie SES Satellite Monitor detailní technický dosah flotily družic SES a přináší cenné vhledy do telekomunikačního trhu a globálních trendů. Zákazníci společnosti SES, vysílatelé a poskytovatelé obsahu ji proto považují za cenný nástroj.


O společnosti SES

Společnost SES má odvážnou vizi poskytovat úžasné zážitky všude na světě prostřednictvím distribuce videoobsahu nejvyšší kvality a zabezpečení bezproblémového připojení po celém světě. SES, jako lídr v oblasti řešení globální obsahové konektivity, provozuje jedinou multiorbitální konstelaci satelitů na světě s jedinečnou kombinací globálního pokrytí a vysokého výkonu včetně komerčně prověřeného systému O3b s nízkou latencí na střední orbitě Země. Využitím rozsáhlé a inteligentní sítě podporující cloud, je SES schopen poskytovat vysoce kvalitní řešení připojení kdekoliv na pevnině, na moři nebo ve vzduchu a je důvěryhodným partnerem předních světových telekomunikačních společností, provozovatelů mobilních sítí, vlád, poskytovatelem konektivity a cloudových služeb, vysílání, provozovatelům video platforem a vlastníkům obsahu. Video síť společnosti SES provozuje více než 8 300 kanálů a má bezkonkurenční dosah více než 367 milionů domácností. Partnerům poskytuje správcovské mediální služby pro lineární i nelineární obsah. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Lucemburku (Ticker: SESG). Další informace jsou k dispozici na: www.ses.com


Lucemburk, 23. dubna 2020, Marek Němec, Head of Client Services, Head of Client Services, Weber Shandick


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2020 • Orange se stane prvním globálním telekomunikačním operátorem, který do své sítě zaintegruje terabitový satelitní komunikační systém O3b mPOWER
30.01.2020 • Eutelsat 7C v ekonomickém provozu
11.10.2019 • Eutelsat 5 West B úspěšně vynesen - od listopadu v provozu
19.09.2019 • Další ruské stanice z družice Astra 1L – změna parametrů příjmu
12.09.2019 • SES rozšiřuje globální dosah Microsoft Azure ExpressRoute s víceorbitálním satelitním systémem
11.09.2019 • Přelomový telekomunikační systém O3b mPOWER vynesou na MEO rakety SpaceX

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist