Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:42:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Transponder NEWS na TELE 5-Teletextu

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 10.05.2002


Transponder NEWS – to je již sedm let synonymum pro kvalitní, rychlé a aktuální zpravodajství z oblasti satelitního příjmu a médií. Připravuje jej každý druhý den známý německý satelitní DXer a satelitní odborník Stefan Hagedorn. Můžeme to potvrdit, protože mezi několika zahraničními zdroji našeho zpravodajství, které vám na webu satCentrum přinášíme, nechybí ani toto. Na druhou stranu se však také můžeme pochlubit, že naši redaktoři a přispěvovatelé jsou též pravidelnými Stefanovými přispěvovateli a zasíláme do jeho přehledů, podobně jako do SatcoDX či Lyngsatu „svoje“ úlovky. Zejména slovansky mluvící Evropu, pro Němce jazykově nesrozumitelnou, máme pod palcem, o čemž svědčí naše jména pod řadou uveřejňovaných změn.

Ale to není jediná aktivita Stefana. Kromě těchto aktuálních změn vytváří a rozesílá svým „předplatitelům“ také TAB-Frequenzlisten, tedy rozpisy frekvencí na satelitech. Analogové tabulky zpracovává každý týden od pondělí do čtvrtka, od pátku do neděle přicházejí na řadu digitální transpondery. Přehledy zpracovává s takovou periodicitou, aby hlavní družice a digitální souhrn (všechny u nás sledovatelné družice mimo Aster a Hot Birdů) mohl rozesílat dvakrát do měsíce, ostatní satelity pak nacházejí své adresáty v e-mailových schránkách zpravidla jedenkrát měsíčně.

Od středy, 8.května 2002 v 10.00 hod se však Stefanovy satelitní informace nemusí shánět jen na internetu, ale Transponder NEWS se objevuje také na obrazovce německé soukromé stanice TELE 5, na jeho teletextových stránkách. Každé pondělí a čtvrtek si můžeme přečíst tento nový magazín od stránky č. 190. Na celkem devíti stranách najdeme kromě zpravodajství také aktuální analogové a digitální frekvence transponderů družic ASTRA na 19,2 stupních východně a Hot Birdů na 13,0 stupních východně.

Doporučujeme tyto stránky občas navštívit, pokud rozumíte trochu němčině, najdete zde kvalitní informace.

Stanice TELE 5 navazuje na tradici své předchůdkyně, která začala vysílat již před deseti lety. Ta současná zahájila své pravidelné vysílání před několika dny - od 28.dubna v analogu z družice ASTRA 1 B, frq. 11,553 H. Dostupná je též pro diváky kabelových sítí Bavorska a Meklenburska-Pomořanska a v řadě kabelových sítí společnosti Primacom. Příští rok se TELE 5 má objevit i v digitálu, opět na „první“ pozici družic ASTRA.

Je škoda, že na rozdíl od německých, britských, španělských, ale i polských, slovinských a dalších fanoušků nemáme také my možnost sledovat satelitní informace na některé domácí televizi. V loni skončily satelitní stránky na str.390 teletextu České televize, později byly ukončeny i satelitní stránky na teletextu STV (od str.865), které obětavě a zdarma připravoval náš spolupracovník, Dušan Dúžik. Takže bohužel pro informace musíme chodit do zahraničních teletextů. A kde je hledat? Možná víte o teletextu na stanicích SAT.1, 3sat, UK Gold, TV5, TVP 2, SLO1, ale je jich ještě více. Jejich aktuální přehled můžete najít na našem webu v sekci (pod záložkou) Přehledy.

Samozřejmě nebohatším informačním zdrojem - a také nejrychlejším a nejoperativnějším - zůstává internet. Pokud se jedná o satelitní informace, máte tu například Česko-slovenskou satelitní doménu, kde se snažíme pro vás denně přinášet to nejaktuálnější ze světa satelitního příjmu.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2002 • Astra 3A na startu - aktualizováno
27.01.2002 • Nová platforma Wizja TV/Cyfra + bude od 1.3. na Hotbirdu [ 2 ]
26.01.2002 • Flotila družíc Eutelsatu sa neustále rozrastá
05.12.2001 • Jednou větou 11/01
02.12.2001 • Zahraniční vysílání v češtině a slovenštině ze satelitů
05.11.2001 • Jednou větou 10/2001 [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist