Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:51:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Představujeme: kanál starších českých a slovenských filmů - NOSTALGIA

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.06.2008


NOSTALGIA je specializovaný filmový televizní kanál určený divákům v České a Slovenské republice. Vysílá starší československé filmy, které přinesou našim divákům trochu nostalgie, taky hodně zábavy díky nezapomenutelným komediím a určitě kvalitní filmové zážitky díky bohaté knihovně, kterou SPI International disponuje.


Nostalgie bude vysílat od 6:00 do 22:00 hod. starší české a slovenské filmy, díky kterým se přenesete do světa kvalitní československé kinematografie.


Technické parametry pro naladění:

satelit: Astra 1E
transponder č.: 15
orbitální pozice: 23,5 stupňů východně
frekvence: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4

service ID: 9012
video PID: 409
audio PID: 569

kódování: dočasně volné (FTA) vysílání, později CryptoWorks


Na úvodní, zkušební měsíc červen je zařazeno 25 filmových titulů, úplný měsíční program, kdy bude odvysíláno mnohem více oblíbených českých a slovenských filmů z bohaté filmotéky společnosti SPI International, čítající na 1300 titulů, bude sestaven až na první prázdninový měsíc.

To už bude vysílání zakódováno v systému CryptoWorks. O zařazení do satelitních platforem a do kabelových a IPTV sítí se v současné době jedná, bylo už ale oznámeno, že bude určitě dostupné pro předplatitele programového balíčku MULTI na přístupových kartách Sky Link a TT Kartách. Na podzim doplní vysílání v nočním čase 22 – 06 hodin nový erotický kanál EROX, ten zatím není registrován.

Kompletní měsíční vysílací programy, včetně synopsí (popisů filmů) si budete moci, stejně jako ostatní satelitní, terestrické či kabelové stanice, stáhnout ve formátu PDF v sekci TV download.


Programové tipy na červen:


Babičky dobíjejte přesně

Sci-Fi / Komedie
Československo, 1983, 101 min

Spousta rodin, jež se potýkají se zoufalým nedostatkem času, vidí v nejnovějších robotech s podobou milých babiček přímo ideální řešení nepříjemné situace. Elektronickou babičku totiž mohou naprogramovat na domácí práce, nákupy, výchovu dětí či na další užitečné činnosti a tím ušetřit hodně drahocenného času i peněz. Vynález se stal velmi záhy hitem. Každá lépe situovaná rodina si ho už pořídila, jen Loudovi stále zápasí s každou minutou. Přestože vůbec nic nestíhají a nemají téměř žádný volný čas, hlava rodiny je neoblomná, žádný robot nepřekročí práh jejich domu.

Jenže atmosféra u rodinného krbu houstne. Tchyně odmítá hlídat děti a vypomáhat v domácnosti, manželka je den ode dne kyselejší a poslední ranou do zad se stává návštěva sousedů, kteří nehovoří o ničem jiném. Je rozhodnuto. Zdeňkova žena Jarmila vítězoslavně objednává model Róza 350 GLS. Nová babička sice vypadá staromódně, ale zato je velice výkonná. Od chvíle, kdy ji technici Biotexu zapojí, se už Loudovi nemusí o nic starat. Róza den co den myje nádobí, uklízí, vaří cizokrajná jídla a snaží se seč může, aby celá její rodina žila zdravě. Navíc je naprogramována tak, že svou rodinu fanaticky miluje. To však v praxi znamená nelítostnou válku s babičkou sousedů. Během bojů s elektronickou sokyní nejprve dojde na popelnice a okna, ale záhy obě přistoupí k tvrdším úderům, jejichž cílem je naprostá likvidace nepřátel.


Panna a netvor

Pohádka / Drama
Československo, 1978, 90 min

Slavnou strašidelnou pohádku, původně francouzskou, o princi začarovaném do děsivé zvířecí podoby, jehož vysvobodí až čistá láska, využil režisér Juraj Herz k vizuálně působivé podívané, která těží z tajuplných, stísněných prostor i z lyricky laděného vyprávění. Osudy nejmladší dcery zchudlého kupce, která se dobrovolně vydá do zakletého zámku, aby zachránila svého otce, původně zpracoval František Hrubín. Režisér oproti tradici nevtiskl netvoru lví podobu, nýbrž jej vybavil zlověstným ptačím zobanem.


Já, truchlivý bůh

Drama / Komedie
Československo, 1969, 82 min

Pan Adolf, kterého neodolatelně představuje svůdnický Miloš Kopecký, vzpomíná na trapný příběh s jednou směšnou láskou. Zaujala ho mladičká studentka operního zpěvu, ale neustále narážel na její nezájem blíže se seznámit. Začne proto splétat rafinovanou odvetu, do níž zapojí i svého řeckého kamaráda, jehož vydává za slavného dirigenta. Jenže úmysly obou pánů se vyvinou zcela nečekaným směrem. Režisér Anrtonín Kachlík zdařile převedl jemnou ironii Kunderovy předlohy do filmové podoby, v níž naopak září herecké výkony obou protagonistů, zvláště pak Landovského.


Ostře sledované vlaky

Komedie / Drama
Československo, 1966, 92 min

Film Ostře sledované vlaky natočil Jiří Menzel podle stejnojmenné novely Bohumila Hrabala. Děj se odehrává za druhé světové války, v době, kdy se lidské vlastnosti projevují stejně jako v době hlubokého míru, jenom jsou v konfrontaci s válečným děním lépe vidět. Vypráví příběh mladičkého eléva Miloše Hrmy, který na malé železniční stanici přes své milostné problémy dospívá na práh mužství.

Světově nejproslulejší filmová adaptace textu Bohumila Hrabala coby první ryze český držitel Oskara za neanglicky mluvený film, to jsou Ostře sledované vlaky režiséra Jiřího Menzela, komorní tragikomedie o civilním rozměru války.


Redakce satCentrum, připraveno ve spolupráci s SPI International, 3. 6. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 17   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.06.2008 • EURO 2008 na Eurosportu [ 8 ]
04.06.2008 • Satelitná TV CENTRAL ponúkne blok relácií z východu [ 10 ]
01.06.2008 • Představujeme: zpravodajsko-publicistická televize Z1 [ 3 ]
30.05.2008 • TV program NOSTALGIA spuštěn [ 17 ]
29.05.2008 • Erik Janiš a Formula 3 Euro Series v přímých přenosech na SPORT 5 [ 2 ]
29.05.2008 • Televize Hallmark dnes slaví desáté narozeniny [ 11 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  dotaz 

24.11.2008 09:32 • neregistrovaný
kde nebo jak můžu koupit licenci na TV nostalgia?
 
 
  uz neotravuj a napis do SPIto si snad dokazes 

07.07.2008 10:00 • neregistrovaný
uz neotravuj a napis do SPI
to si snad dokazes najst
 
 
  Nostalgia 

06.07.2008 22:30 • neregistrovaný
takže bude pořád to samé nebo se v červenci a srpnu budou střídat jiné filmy?
 
 
  ""Program NOSTALGIA ide do 1.9.2008 v rámci 

06.07.2008 21:27 • neregistrovaný
""Program NOSTALGIA ide do 1.9.2008 v rámci testovacieho vysielania bez programovej stuktury, takže program bude dostupný až od septembra"," uvedla na dotaz serveru parabola.cz Silvia Gogorová ze společnosti SPI International.
 
 
  program vysílání 

06.07.2008 19:48 • neregistrovaný
Prosím, kdy zveřejníte program vysílání Nostalgie - v červenci? Ale ten už týden je, takže jaké je další datum? Děkuji
 
 
  Program 

01.07.2008 14:49 • neregistrovaný
Tak je tady červenec a Nostalgia by již měla přejít z testů do plnohodnotného vysílání, kdepak jsou ty programové plány ??
 
 
  Přesně takový program, který mám rád. Jen škoda, 

12.06.2008 14:46 • neregistrovaný
Přesně takový program, který mám rád. Jen škoda, že jeho vysílání není aspoň do 24,00.
 
 
  Televizní program Nostalgie 

09.06.2008 18:43 • neregistrovaný
Dobrý den, ano - je zde napsáno co bude na uvedené stanici v červnu, ale jaksi postrádám datumové a hodinové vysílání těch kterých filmů. V přehledu různých stanic jsem zatím Nostalgii nenašla
 
 
  Stačí si přečíst ob dva příspěvky dolejc reakci 

05.06.2008 20:28 • neregistrovaný
Stačí si přečíst ob dva příspěvky dolejc reakci tady pod článkem: Plán na červenec bude za pár dní :-) Říka se - Dvakrát měř, jednou řež...
 
 
  Kompletní měsíční vysílací programy, včetně 

05.06.2008 20:08 • neregistrovaný
Kompletní měsíční vysílací programy, včetně synopsí (popisů filmů) si budete moci, stejně jako ostatní satelitní, terestrické či kabelové stanice, stáhnout ve formátu PDF v sekci TV download.
Nějak se mi nedaří najít?
 
 
  RE: 

03.06.2008 23:02 • neregistrovaný
A kdo rika ze je to problem? Akorat zavisi na providerech co a jaky program zaradi do sve nabidky. V nekolika IPTV a DVB-C platformach jiz Filmbox HD vysila, ale nkdo jiny asi nema zajem, i kdyz ted se jedna o moznem zarazeni i na CS link, tak se uvidi jak se dohodnou. Je to vsechno o penezich na satelitu je potreba pro HD vice mista a proto tolik spekulaci ohledne zarazeni, aby se jim to vyplatilo. UPC direct v dohledny dobe urcite zadne HD nebude az ve "strednedobem horizontu" :-)))) v Digi to je to samy, takze jedine cekat co predvede CS link a vubec nejlepsi by byla nejaka ceska HD platforma neco jako N v Polsku nebo Hello HD v Madarsku. Protoze od CS linku necekam zazraky.
 
 
  Filmbox HD 

03.06.2008 22:33 • neregistrovaný
To je takovej problém spustit filmbox HD pro čr ??
 
 
  Plán na červenec bude za pár dní 

03.06.2008 18:22 • satCentrum
Zatím se tento měsíc jedná o testování, zkušební vysílání, kdy rotuje jen 25 filmů, a SPI ještě nemá zpracovaný pevný vysílací plán. Teprve v průběhu měsíce se zveřejní program na prázdninové měsíce, hned jak bude, tak jej zveřejníme ke stažení v sekci TV download. Mějte tedy ještě pár dní strpení.
 
 
  Myslím také, že divák,aby mohl posoudit kvalitu 

03.06.2008 17:46 • ® Marie
Myslím také, že divák,aby mohl posoudit kvalitu tohoto kanálu by měl mít již nyní program, kdy se jaký film vysílá, aby , pokud je volně přístupný, se mohl rozhodnout , zda si ho bude abonovat nebo ne. Marie.
 
 
  program?! 

03.06.2008 15:31 • neregistrovaný
Muzete nekde alespon na netu zverejnit program Nostalgie?! kdyz u ni chybi EPG...Dekuji
 
 
  Starší filmy jsou fakt skvělé 

03.06.2008 13:22 • satCentrum
OK, místo "skvělé české a slovenské filmy" - což byla formulace společnosti SPI - jsme tedy použili spojení starší české a slovenské filmy ;) Pokud budou mezi nimi skvělé - a ony určitě budou, tím líp. Máte pravdu, že je lepší hodnocení nechat na divákovi...

Jen sem, prosím vás, už netahejte jiný web a jinou službu, než o jkteré je řeč v článku, vzájemného napadání a osočování už bylo dost. Dík.
 
 
  Samochvála smrdí !! 

03.06.2008 12:57 • neregistrovaný
Tvrdit, že program Nostalgia bude vysílat jen samé skvělé české filmy, je dosti nadnesené a hodně to připomíná rétoriku konkurenčního webu, který ale "kope" pro změnu za Gital, CS film a ostatní spolky kolem p.Pohla.
 
 
Celkový počet komentářů: 17 / zobrazují se: 1 ... 17

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist