Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 10:45:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Příběhy bouří na Viasat Nature - před vrtkavostí přírody člověk neunikne

  Autor: CHILLICOM/Viasat Nature , e-mail: info@viasatnature.cz Přidané: 07.07.2020


Až posvátnou hrůzu, ale i velkou pokoru budí v lidech extrémní projevy počasí, nad kterými často zůstává jen rozum stát. Mnohé z nich přitom mají na svědomí nejen obrovské materiální škody, ale i lidské životy. Dokumentární seriál Příběhy bouří (v originále Storm Stories: The Next Chapter) vysílá Viasat Nature premiérově každý červencový pátek vždy ve 20:00 hod.


Smrtící počasí, které s sebou přináší zkázu a katastrofy, je stále častějším jevem v různých koutech světa. Na zprávy o něm jsme si už víceméně zvykli – tam záplavy, tam velké sucho a požáry, tam zase sesuvy půdy… Jenže většina z nás má to štěstí, že žijeme v místech, kterým se velké katastrofy zpravidla vyhýbají. Ano, i v České republice si například záplavy vybírají svou daň (jak jsme ostatně hned několikrát byli svědky letos v červnu), ovšem stále žijeme v tom (relativně) mírném podnebném pásmu.

Televize, noviny i internet nás každodenně bombardují zprávami z rozličných zemí, které v nás nutně musejí vyvolat pocit, že to jako lidstvo rozhodně nemáme ve svých rukou, ač si na to občas suverénně a sebevědomě hrajeme. Vždyť stačí pár minut prudkého deště a klidně desítky lidí mohou v důsledku toho přijít o střechu nad hlavou. Už ani pojišťovny si nemohou být ničím jisté, protože třeba ony bleskové povodně často přicházejí bez varování a zároveň v místech, kde je nepamatují ani nejstarší pamětníci – a nemovitosti tam tedy bývají běžně a vcelku levně pojistitelné.

V různých částech Spojených států se přitom počasí zejména v poslední dekádě projevuje extrémně už tak často, že si lidé zvykají na fakt, že za okamžik mohou klidně přijít o všechen majetek včetně vzpomínkových předmětů a rodinných fotografií (což většinu při zpětném pohledu z nich mrzí nejvíc). Místní dřevostavby se při tornádech sesouvají jako domečky z karet a při sesuvech půdy nebo povodních lidé bohužel vcelku běžně přicházejí o to nejcennější, co mají – o své životy či životy svých nejbližších.

O strastech, které počasí způsobuje Američanům, pojednává nový dokumentární seriál Příběhy bouří (v originále Storm Stories: The Next Chapter), který z pohledu jedné osoby sleduje následky smrtícího počasí v různých státech USA. V celkem osmi epizodách (plus jedné poloviční bonusové) projíždí štáb různé kouty země a sleduje příběhy konkrétních, skutečných lidí z masa a kostí, kteří si katastrofu okusili – nebo ve chvíli natáčení ještě okoušeli – na vlastní kůži. Ke sledovaným projevům počasí patří třeba ohňové tornádo (firenado) v Kalifornii, rekordní záplavy v Nashvillu (Tennessee) nebo sesuvy bahna ve státě Washington.

Na dokumentární seriál Příběhy bouří se nově mohou podívat i čeští diváci, a to na kanále Viasat Nature premiérově od 3. července vždy v pátek ve 20:00 hod. Upoutávku seriálu můžete shlédnout na https://youtu.be/-nUmu4TUyk8.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 7. 7. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.07.2020 • Královské aféry lidstvo fascinovaly odjakživa
05.07.2020 • Procestujte svět s Prima ZOOM
03.07.2020 • Motorsport opět ŽIVĚ – startuje Porsche Supercup
02.07.2020 • RTVS ponúkne divákom počas leta pestrý televízny a rozhlasový program
29.06.2020 • Start léta na Prima ZOOM
27.06.2020 • ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN – Změní Mouratoglou tenis?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist