Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 12:20:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause - 15. 7. 2020

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.07.2020


Herečka Mahulena Bočanová, řádová sestra Angelika Pintířová a šéfkuchaři Jitka a Santo Pagana se představí v Show Jana Krause. Letní reprízu dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. července ve 22.55 hod. (po filmu Ztracený svět: Jurský park) na Primě.


Mahulena Bočanová – herečka, kterou mohou diváci aktuálně vidět jako novou posilu v seriálu Modrý kód. „Hraju Matulovou, takovou dominantní bohatou dámu, která využívá jednoho z mladých doktorů ke svému prospěchu a ku prospěchu svých kamarádek. Zase mrcha,“ říká se smíchem Mahulena, která má na svém kontě nespočet seriálových i divadelních rolí. S divadelním spolkem Háta hostuje po celé republice. Hraje např. ve hrách Zamilovaný sukničkář, Do ložnice vstupujte jednotlivě, Světáci, Hvězdné manýry nebo Vztahy na úrovni. V Činoherním klubu hraje v představení Dámský krejčí. Kromě toho vystupuje v muzikálu Sněhová královna a nově také ve Třech oříškách pro Popelku, kde hraje královnu. A jak si užívá života, když zrovna nemá nějaké představení? „Dělám nám, tedy mně i dceři Márince, život co nejpohodovější. Užíváme si každý den. Vím, co znamenají opravdové starosti, a tak každý den bez starostí a problémů je důvod k oslavě a radosti. Lidé pořád řeší kraviny, tak strašně se trápí úplnými blbostmi a malichernostmi. Život mě skrz starosti naučil opravdu ho milovat a užívat si ho každou minutu,“ prozrazuje Mahulena.


Angelika Pintířová – řádová sestra, boromejka, která svými aktivitami a vystupováním boří snad všechny stereotypy o řeholnicích. „Říkají mi sestra v akci,“ směje se. Vedle řady dalších věcí už více než deset let pracuje ve výchovném ústavu, kde se snaží mladým lidem porozumět, podpořit je v jejich restartu a bojovat proti jejich stigmatizaci. Pořídila si kvůli nim také poměrně sledovaný profil na Facebooku, aby s nimi držela krok a byla jim blíže. Publikuje na něm překvapivé momentky ze života jeptišky. Je moderátorkou Českého rozhlasu a byla jednou z boromejek, které do poslední chvíle pečovaly o prezidenta Václava Havla. Také se osobně setkala s papežem Františkem. Ke vstupu do řádu se sestra Angelika, tehdy ještě Ivana Pintířová, rozhodla ve čtrnácti letech. Jak sama říká, nedokáže své důvody jednoduše vysvětlit. „Myslím, že tomu může porozumět někdo, kdo se do někoho opravdu zamiloval. Je to podobný moment, žádná logická úvaha. Bylo to pozvání, které přišlo od Boha. To doplnění, které bych dostala skrz manžela, mi doplní Bůh jinde a jinak,“ vysvětluje. Všechno, co sestry vydělají, dávají do společné kasy a v případě potřeby přijdou za sestrou představenou. „Když jsem doma a nejsem tady v práci, máme společný program. Od půl šesté mši svatou, potom společnou modlitbu a to samé v poledne. Někdy mezi tím dělám přípravy. Ale také velký kus našeho domu uklízím, střídáme se v přípravě večeří pro těch 27 lidí, co tam bydlí,“ popisuje denní harmonogram. Ve výchovném ústavu Klíčov totiž na půl úvazku pracuje už jedenáctým rokem, čtvrtým rokem učí ve Svatém Janu pod Skalou dramatickou výchovu, kterou vystudovala, stará se o papežská misijní díla v pražské arcidiecézi a občas moderuje pořad Jak to vidí na ČRo Dvojka. Práci s mládeží, kterou společnost vnímá jako problémovou, považuje za své poslání a naplnění slibu svého řádu. Využívá při ní své empatie a mnozí mladí muži, kteří jí procházejí rukama, to oceňují. Někteří s ní udržují kontakt i po opuštění ústavu. Rozpaky, které její vzezření a životní styl u chlapců někdy vyvolává, Angelika bere s nadhledem. „V první chvíli se divně dívají. Občas, když někam jdeme, se ptají: 'To půjdeš takhle?' Při práci se totiž často převleču do džín a trika a oni mají někdy strach, že s nimi půjdu v hábitu ven mezi lidi,“ směje se. „Někdy se ptají na Boha, někdy se z legrace ptají na sex. Provokují mě tím, ale ono to na druhou stranu dává možnost se o těch věcech bavit. Mluvit o vztahu a o tom, co znamená sex v životě lidí.“ Práce s mladými lidmi přivedla Angeliku Pintířovou také k založení facebookového profilu. Sdílí na něm snímky krajin, střech pražských domů nebo snímky z kostelů a náboženských setkání střídají také momentky, které Angeličinu povahu trefně vystihují, protože si sama ze sebe dělá legraci. Dnes na něm má víc jak dva tisíce přátel a další patnáct stovek sledujících.


Jitka a Santo Pagana – matka a syn. Dvojice vystupující v pořadu Ano, šéfová!, který tematicky navazuje na populární pořad se Zdeňkem Pohlreichem. Jitka i Santo se v pořadu chtějí věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům. Na řešení všech problémů vyrážejí originálně vybaveni humorem, německou precizností a italskou pohostinností. Jitka Pagana žila s manželem, pocházejícím ze Sicílie, pětadvacet let v Německu, kde společně provozovali několik italských restaurací. Přestože nyní má již dvanáct let vlastní restauraci v centru Prahy – a podle recenzí hostů restauraci velmi oblíbenou – veřejnosti není její majitelka příliš známa. V pořadu má radit restauratérům, jak na to, ale sama přiznává, že v gastronomii to nejde nikdy hladce, ale nahoru, dolů, nahoru, dolů… „Jít pořád jenom nahoru nejde. V Americe se dokonce říká, že dobrý podnikatel má za sebou minimálně jeden bankrot. Naše začátky tady byly těžké. Všechny peníze, které jsem měla, jsem dala do vybavení, do kuchyně, na reklamu nezbylo. Spoléhala jsem na ,mundpropaganduʻ, jak tomu říkají Němci, čili ,jedna paní povídala druhé paníʻ. To je velice jistá a dobrá reklama, jen pomalá,“ říká Jitka. Její syn Santo, s nímž uvádí pořad, se narodil v německém Hammu, a přestože od rodičů umí česky a domluví se italsky, němčina je jeho rodnou řečí. Po studiích procestoval svět, mimo jiné Jižní Ameriku, Indii nebo Nový Zéland. V lednu 2018 otevřel vlastní, jak jinak než italskou restauraci v Mělníku. Jaký je největší problém českých restaurací podle Jitky? „Myslím, že problém je jednak hygiena, přístup k surovině, k potravině, a hlavně přístup k hostům. Mnozí už tu pochopili, že tak ,komunistickyʻ se to věčně dělat nedá, že se lidé začnou bránit, přestanou k nim chodit. S tím mám osobně veliký problém. Daleko radši se vrátím do restaurace, kde jsem se najedla, dejme tomu, průměrně, normálně, ale personál byl úžasný, než někam, kde jídlo bylo bomba, ale personál nepříjemný.“ Na co dbá ve své restauraci jako na první věc? „Vše si připravujeme již večer, takže když přijdu, je tady hezky čisto, stoly založené. Vidím, jestli jsou v pořádku kytky, proběhnu záchody, jestli jsou tam hezky připravené ručníky, pořád dělám nějakou kontrolu, i když už to třeba ani není nutné.“


Reprízovaný díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. července ve 22.55 hod. (po filmu Ztracený svět: Jurský park) na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.07.2020 • Televízia JOJ má za sebou ďalší úspešný týždeň
12.07.2020 • Výměna dětí! Biser Arichtev natáčí seriál Kukačky, který zastihne rodiče v nelehké situaci
10.07.2020 • Media Club i skupina Prima překonaly v červnu rekord
07.07.2020 • Televízia JOJ bola opäť trhovým lídrom
06.07.2020 • Simpsonovi na Prima COOL: Premiérová 31. série dorazí v úterý 7. července
06.07.2020 • Show Jana Krause - 8. 7. 2020

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist