Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 08:21:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

MS ve snookeru aneb Podlehněte s námi této distingované hře

  Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 30.07.2020


Svět zeleného plátna a barevných koulí má před sebou mistrovství světa. A to je příležitost pozvat diváky, kteří se se snookerem ještě blíže neseznámili, aby podobně jako my propadli kráse této hry. Budete-li snooker pozorněji sledovat, brzy zjistíte, jak distingovaná hra to je.


Vzpomeňme, jak šly snookerové časy na české verzi Eurosportu. U začátků snookerových přenosů před 17 lety byli šéfredaktor Michal Šíma a snookerový hráč Tomáš Kejla. To byly „staré časy“ na které oba občas rádi zavzpomínají. Tomáš Kejla je již roky považován za snookerovou komentátorskou jedničku v ČR i vzhledem k tomu, že je zkušeným hráčem a trenérem (mj. trenér české jedničky Aleše Herouta). Eurosport tehdy oslovil Českomoravský billiardový svaz a Tomáš Kejla a Michal Šíma si prostě „sedli“, spolupráce pokračovala a pokračuje dodnes.

Snooker u nás stále není rozšířeným sportem. Připomeňme si alespoň tři milníky snookeru v ČR. V roce 2003 – první česky komentovaný zápas na Eurosportu. V roce 2008 se hrál první zápas snookerových hvězd na území ČR, byla to exhibice SnookerStars Steve Davis vs. Shaun Murphy. A v roce 2014 jsme na Eurosportu viděli prvního českého snookerového zástupce v televizním utkání. Nebyl to hráč a nebyl to muž, ale rozhodčí Eva Poskočilová. Tehdy řídila zápasy na turnaji v Gdyni a česká redakce Eurosportu požádala promotéra, zda by se nemohla objevit u jednoho ze zápasů na televizním stole. A vyšlo to! Eva Poskočilová vzpomíná: „Vyhledal mě a potvrdil, že na následující zápas u hlavního stolu půjde Tatiana Woolastonová a po ní já. A vzápětí mně volal dlouholetý komentátor Eurosportu Tomáš Kejla a ptal se, jak to dopadlo, protože se z Prahy pokoušeli moji účast na televizním stole domluvit.“ V současnosti je Eva Poskočilová nejen mezinárodní rozhodčí, ale také komentátorkou Eurosportu.

Eurosport nepřímo pomáhá i českým hráčům. Daniel Kohout, jeden z našich nejlepších, který býval i českou jedničkou, na otázku „jak se dostal ke snookeru“ odpověděl: „Právě prostřednictvím Eurosportu, poprvé jsem viděl snooker v televizi. Postupně jsem se o něj více a více zajímal, vyráželi jsme s kamarádem zahrát si do heren v Praze. A chytlo mne to.“

A začátek snookeru? Ano, vymysleli ho Britové, ale… Snooker se narodil v Indii na sklonku 19. století. Britští důstojníci se tehdy asi trochu nudili a vymýšleli něco nového. Dodnes je tradiční britskou hrou, vždyť mistrovství světa ještě nedokázal vyhrát žádný hráč, jehož mateřštinou není angličtina (ale již to dokázali hráči z Austrálie, Kanady a Irska, navíc Číňan hrál finále).

Snooker je na Eurosportu již dlouhé roky doma. Eurosport je domovem snookeru. Pro laiky je MS jedinečnou příležitostí ponořit se do světa snookeru a... podlehnout mu. Česká redakce Eurosportu přeje divákům vzrušující zábavu. Jména jako Judd Trump (obhájce titulu), legendární „Raketa“ Ronnie O´Sullivan, John Higgins, Mark Selby a další zaručují, že MS bude plné fascinujících momentů.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 29. 7. 2020, foto: Eurosport CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.07.2020 • Závody elektrických SUV Extreme E se představí na Eurosportu
29.07.2020 • Restart sezon NBA a NHL na stanicích Nova Sport ve znamení nebývale vysokého počtu živých přenosů v prime-time
27.07.2020 • Konečně! Cyklistika je zpět – Strade Bianche 1. srpna
26.07.2020 • Přelom léta s Prima ZOOM je správná volba
22.07.2020 • Česká televize bude i v nadcházející sezoně vysílat zápasy nejvyšší domácí fotbalové soutěže i finále Ligy mistrů
20.07.2020 • Celý svět na dlani nebo na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist