Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 06:18:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Cesty z dluhů, díl 2: Ve středním věku je třeba umět počítat.

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.08.2020


Zvládne Štěpánka s rodinou finanční krizi a najdou s partnerem konečně cestu k sobě? Sledujte pořad Cesty z dluhů 11. 8. 2020 ve 21.30 na Primě! Příběhy účastníků docu show Cesty z dluhů jsou různé, ale jedno mají společné. Účastníci všech dílů vědí, že je třeba postavit se na vlastní nohy, zvládnout dluhy a nepropadat se hlouběji do pasti nesplacených úvěrů a nevýhodných půjček.


Jenže v běžném životě, bez poradce, se to málokdy podaří. I proto přichází skupina Prima s novým pořadem Cesty z dluhů. Představí čtyři rodiny, které se souhrou okolností ocitly ve špatné finanční situaci. V každém díle moderátor a finanční poradce Jan Waldhauser radí, jak projít krizí rodinného rozpočtu. Rozdává úkoly, které vedou k lepší finanční gramotnosti, a penalizuje ve chvíli, kdy členové rodiny úkoly nesplní či nemají ani snahu s problémy cokoli dělat. Jak se říká: Peníze hýbou světem… Hýbou ale i vztahy, a tak je cílem pořadu Cesty z dluhů zajistit nejen plné peněženky, ale i spokojenost rodiny.

Štěpánka (46) a její partner Josef už dlouho bojují s finančními problémy. Zatímco Štěpánka ví, že má opravdu poslední šanci udělat něco pro to, aby svoje finanční neúspěchy nepřenesla na své děti, její partner je zatím v klidu a řešení odkládá. Nedostatek financí omezuje děti v jejich zálibách a je předmětem věčných hádek mezi partnery. Měsíční příjmy rodiny nepokryjí ani jejich měsíční výdaje a rodina nemá žádné úspory. Splácejí hypotéku za byt a mají velké výdaje za služby operátora. Štěpánce se podařilo přečerpat tzv. chytrou kartu a začaly jí nabíhat úroky. Rodina je podle ní v dluhovém kolotoči, jsou z toho unavení a naštvaní, že sami nedokážou situaci vyřešit.

Přitel Josef kouří a Štěpánce vadí, že to leze do peněz. A zatímco Štěpánka se snaží přispět do rodinného rozpočtu tím, že pravidelně daruje plazmu, partner si ničí zdraví cigaretami, a kvůli tomu třeba právě darovat plazmu nemůže. Hádají se a Štěpánka si myslí, že kdyby pořešili finance, domácí třenice by nebyly. Má pocit, že ona sama se snaží, a i díky svému vysokoškolskému vzdělání ví, že je potřeba věci řešit. Přítel je podle jejích slov jen vyučený, je rád, že je zaměstnaný, nemá ambice být vedoucím, a nemá tak větší finanční ohodnocení. Přitom by na to podle Štěpánky měl. Brigádu k zaměstnání nemá, protože by to již nezvládl fyzicky ani časově. Finance rodině chybí na všech frontách. Jejich byt je nedovybavený a Josef a syn spí na matračce. Kvůli tomu, že nemají peníze, se děti musí vzdát některých sportovních aktivit, zálib a třeba i návštěvy aquaparku. Na dovolené byli jen jednou, když vyhráli zájezd díky rozhlasové soutěži. Řeší momentálně i to, kde vzít peníze na zaplacení nových brýlí nebo dceřiných přihlášek na vysokou školu.

Rodina potřebuje finance vyřešit jednou provždy. Chtěli by pomoct narovnat pojistné smlouvy, ukázat cestu k navýšení příjmů, postupně vybudovat nějaký pasivní příjem a finanční rezervy, optimalizovat výdaje, případně pojistné smlouvy, smlouvy s telefonními operátory, dodavateli energií a vymyslet každodenní šetření. Chtějí se naučit šetřit.

Štěpánka má invalidního bratra, který je prozatím v péči tatínka. Ten už má ale svůj věk, a tak bude v budoucnu péče zřejmě na Štěpánce. Bude proto muset najít nějakou práci z domu. Jak tohle celé dopadne a má rodina pod taktovkou Štěpánky šanci na lepší život?


Klára Kotábová, externí konzultant odd. Marketingu a PR pro televizi Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.08.2020 • Každý deň vedie TV JOJ trh v hlavnom vysielacom čase
07.08.2020 • Jak se staví sen à la Norsko pokračuje druhou sérií
06.08.2020 • Podzim 2020 na TV Nova
05.08.2020 • V karavanu nově po Česku a s Alešem Hámou - ČT natáčí pokračování úspěšné série
04.08.2020 • Skupina Markíza bola aj v horúcom júli 2020 silnou jednotkou na trhu
01.08.2020 • Na podzim se vrátí Český žurnál, Veronika Žilková představí Izrael, Martin Písařík Irák i Afriku a Vanda Hybnerová rodiny českých sedláků

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist