Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 10:52:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Veľký návrat športu na obrazovky RTVS

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.09.2020



S reštartom športových podujatí si na obrazovkách RTVS prídu na svoje aj priaznivci športu. Počas septembra odvysielame na Jednotke a Dvojke až 50 priamych prenosov z futbalu, cyklistiky, tenisu, atletiky či dostihov.


Po augustovom vyvrcholení Európskej ligy sa môžu futbaloví fanúšikovia v tradičnom sobotňajšom termíne tešiť na našu najvyššiu súťaž Fortuna ligu. Priame prenosy z nej vysielame od 1. kola, ktoré sa hralo 8. augusta. Ponúkame vystúpenia Slovana Bratislava a DAC Dunajská Streda, ktorí zostali zo štvorlístka našich klubov v pohárovej Európe. Vo štvrtok 17. septembra odvysielame z 2. predkola Európskej ligy zápas Slovana vo Fínsku proti KuPS Kuopio a taktiež súboj Dunajskej Stredy proti FK Jablonec. Pripravené máme aj prenosy po prípadnom postupe do 3. predkola (hrá sa 24. septembra). V piatok 4. septembra sa po takmer 10-mesačnej prestávke predstaví národný tím Slovenska, ktorý vstupuje do skupiny B-divízie Ligy národov zápasom proti Česku v Bratislave a o tri dni neskôr (7. septembra) hrá v Netanyi proti domácemu Izraelu. Okrem toho ponúkame aj zápasy reprezentácie do 21 rokov, ktorú čakajú kľúčové stretnutia kvalifikácie ME 2021 proti Švajčiarsku (4. septembra v Schaffhausene a 8. septembra v Nitre).

Od 29. augusta vysielame na Dvojke cyklistickú Tour de France. Diváci môžu sledovať všetkých 21 etáp, až do cieľa na Elyzejských poliach v Paríži v nedeľu 20. septembra. Počas najslávnejších etapových pretekov odvysiela RTVS aj dvojdielny dokument Lance, ktorý sa zaradil medzi filmové udalosti roka. Je to príbeh Lancea Armstronga, bývalého 7-násobného víťaza Tour de France, ktorému po priznaní používania dopingu odobrali takmer všetky športové tituly. Dokument, ktorý pre ESPN nakrútila známa režisérka Marina Zenovichová a ktorý mal premiéru koncom mája, uvedieme 13. a 20. septembra. Počas Tour de France odvysielame aj dva priame prenosy z najvýznamnejších cyklistických pretekov u nás - Okolo Slovenska: 16. septembra to bude časovka 1. etapy v Žiline a 19. septembra záverečná etapa z Topoľčianok do Skalice.

Z tenisu odvysielame z okliešteného programu WTA Tour prestížny antukový turnaj Italian Open v Ríme (14. - 21. septembra).

V piatok 11. septembra ponúkame priamy prenos z najstaršieho atletického mítingu na Slovensku - z 55. ročníka podujatia PTS v Šamoríne. Tri dni predtým uvedieme priamy prenos z najprestížnejšieho atletického mítingu v Česku - zo Zlatej tretry v Ostrave. Od roku 2014 sme obnovili priame prenosy z Medzinárodného maratónu mieru - 97. ročník najstaršieho maratónu v Európe sa pobeží v prvú októbrovú nedeľu aj v našom vyše trojhodinovom priamom prenose z Košíc. Pre priaznivcov turfu ponúkame významné dostihy z bratislavského závodiska: netradične v piatok 11. septembra to bude Oaks a v sobotu 3. októbra 28. Slovenské derby.

„Tešíme sa, že športový svet sa pomaly preberá a aj my tak môžeme našim divákom priniesť to pravé športové napätie prostredníctvom obrazoviek. Zároveň si však uvedomujeme, že hrozba koronavírusu je stále aktuálna a situácia sa môže priebežne meniť. Pevne však dúfame, že športovým fanúšikom budeme môcť sprostredkovať všetky plánované priame prenosy," hovorí riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.


Bratislava, 4. september 2020, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.09.2020 • Helios: Neuvěřitelný příběh původně amatérského fotografa slunečního zatmění
07.09.2020 • Show Jana Krause – 9. 9. 2020
06.09.2020 • Víťazný návrat seriálového hitu Horná Dolná, konkurenciu prevalcovali aj Oteckovia a Farma
05.09.2020 • RTVS prináša premiérové časti obľúbených diskusných relácií
04.09.2020 • Déčko vzdělává a baví už sedm let
04.09.2020 • Hyde Park Civilizace se vrací na obrazovky - v sobotu divákům představí již 29. nositele Nobelovy ceny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist