Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 07:49:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dva prosincové týdny plné poznávání díky Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.12.2020


Vše, co vás zajímá, odhalí Prima ZOOM – od fascinující přírody přes historická fakta i různé záhady až po superhrdiny. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás krásné Putování tučňáků: Volání oceánu; podíváme se jak žijí skuteční superhrdinové – Skrytá tvář superhrdinů; odhalíme Tajemství keltské hrobky; existují Skuteční Angry Birds a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

8. 12., 21.00 hod. – Udatní králové ze Sibiře

Hluboko v srdci arktického Ruska se archeologům podařilo odhalit trosky tajuplného podzemního bunkru. Uvnitř našli zmrzlé pozůstatky celého klanu Něnců. Všichni do jednoho byli brutálně zavražděni. Jaký strašlivý nepřítel zahnal tyto lidi do úkrytu, než prohnal ostrou kovovou čepel jejich lebkami? Stopa záhadného vraha z minulosti vede od carských archivů z 16. století až do dnešní sibiřské divočiny. Domorodí obyvatelé dalekého severu jsou většinou považováni za mírumilovné pastevce sobů. Ale forenzní vyšetřování historických důkazů odkrývá úplně jiný obrázek. Odhalte neznámý svět udatných králů ze Sibiře.


10. 12., 21.00 hod. – Letadlové lodě v boji (Zásah v Perském zálivu)

V roce 2016 vyplula na moře nová třída amerických letadlových lodí. Prvním z těchto moderních plavidel byla loď USS Gerald Ford. Je to poprvé od roku 1968 a od dob USS Nimitz, co americké námořnictvo dostalo do výzbroje nově navrženou letadlovou loď. Ale jak je možné vylepšit něco, co už se dávno stalo nejsilnějším plavidlem vojenské historie? Dnešní námořnictvo čelí úplně jiným problémům než v éře studené války. Válečné konflikty bývají menší a mají regionální charakter. Terorismus ohrožuje bezpečnost Spojených států amerických, ale i suverenitu jejich spojenců. Amerika přesto i dnes potřebuje předvádět svou sílu daleko od svých vlastních břehů. A právě k tomu se dokonale hodí americká námořní flotila. Nenechte si ujít plavbu na palubě jedné z nejvyspělejších vojenských lodí, která je zároveň doslova plovoucím městem. Žádný den na palubě není stejný a nikdy nechybí akce ani vzrušení.


10. 12., 22.00 hod. – Zvířecí souboje

Zvířata mají mnoho důvodů, aby mezi sebou bojovala. Každé z nich přitom používá vlastní zbraně a taktiku. Ale i když jsou nekompromisními soupeři, zvířata se málokdy pustí do boje, aniž by k tomu měla dobrý důvod: většinou je to proto, aby ochránila své území, zajistila si potravu nebo získala druha či družku k páření. Ať už jsou zvířata jakkoli velká nebo malá, nemají to lehké. Důvodů pustit se do souboje je tolik, že jejich životy často působí jako nekonečná válka. Přesto přežívají. Možná proto, že v každém z nás se nepochybně ukrývá kus divokého bojovníka.


12. 12., 20.00 hod. – Putování tučňáků: Volání oceánu

Příběh malého tučňáka, připravujícího se na svou první cestu k moři, nás zavádí do ledového království vzdálené Antarktidy. Tak jako každý tučňák, i náš hrdina naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. V zásadních chvílích dospívání jsou mu oporou matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v nejvyšším rozlišení, s využitím nejmodernějších technologií, včetně ponorek a dronů. Dobrodružství nejodlehlejších částí naší planety se mu díky tomu podařilo zachytit tak, jak bylo ještě před několika lety nemyslitelné. Přijměte proto pozvání k tomuto fascinujícímu celovečernímu snímku.


13. 12., 20.00 hod. – Skrytá tvář superhrdinů (Pavoučí muž a Ptačí žena)

Superhrdinové neexistují jenom v komiksech a filmech. Někteří obyvatelé naší planety mají vlastní „superschopnosti“, díky kterým neustále posouvají hranice lidských možností. Jak jejich schopnosti vlastně fungují? Proč tito superhrdinové neustále riskují své životy? Jaká je jejich skutečná identita? Sportovní trenér a fyzioterapeut Arnaud Tortel se rozhodl odhalit tajemství extrémních sportovců. Díky jedinečnému přístupu k lidskému tělu se mu podařilo odhalit tajemství jejich výjimečné fyzické síly. Rozzuřený oceán, závratné útesy, nepřekonatelné vodopády, strmé horské štíty nebo neznámé pařížské střechy: hřiště těchto sportovců jsou nejen velkolepá, ale také úžasná. V srdci nezkrotné a někdy nebezpečné divočiny čelí živlům, a hlavně vlastním možnostem. Během osobních rozhovorů také prozrazují, co je jejich Achillovou patou. Dokázali překonat zranění i strach a plní si sny. Díky tomuto seriálu poznáme také jejich lidskou stránku a zjistíme, že jsou stejní jako my. Co když se tím pádem nějaký superhrdina skrývá uvnitř každého z nás?


13. 12., 21.00 hod. – Ocelová srdce V (1. díl)

Největší sbírka starých armádních vozidel je zaparkovaná v idylické krajině německého pohoří Westerwald. Džípy, náklaďáky, tanky a kontejnery plné různých součástek stojí na ploše 22 tisíc metrů čtverečních. Michael Manousakis s nimi podniká už přes 15 let, a i dnes jsou jeho vášní. Nové přírůstky sbírá všude, kde to je možné. Někdy musí prodávat se ztrátou, protože už opravdu potřebuje uvolnit místo. V tomto zábavném seriálu uvidíte, jak tento pozoruhodný podnikatel zvládá společně se svým týmem nadšenců udržet hlavu nad vodou a nenechat se převálcovat zvláštní prací. V pokračování zábavného seriálu vyráží za dalším kovovým dobrodružstvím a shání tanky za výhodnou cenu. Podívejte se, jak si povede tentokrát.


15. 12., 21.00 hod. – Tajemství keltské hrobky

Co byli Keltové zač a odkud se vzali? Byli to mystičtí lidé z britských ostrovů, nebo strašliví barbarští válečníci, kteří šlápli Césarovi na kuří oko? Odpovědi na tyto otázky se ukrývají ve starověkých hrobkách. V srdci evropských Alp byly nalezeny pozoruhodné historické důkazy o kultuře, která vzkvétala už před třemi tisíci lety. Dokonale uchováno v nitru uzavřených solných dolů bylo pohřbeno 1500 těl spolu s bezpočtem vzácných artefaktů. Pohřbená těla patří Keltům, kteří nepatřili ani mezi Brity, ani mezi barbary. Žili ve vyspělém civilizovaném království. Díky soli, která je skutečně nad zlato, získali moc a bohatství. Ale to není všechno! Nalezená keltská hrobka ukrývala ještě jedno tajemství. Takřka dva a půl tisíce let staré pozůstatky ženy a dvou mužů. Ona patřila k vysoké vrstvě, oni byli významnými osobnostmi. Šamanka a její pobočníci? Příbuzní nebo oběti? Tým složený z odborníků z různých vědeckých oborů usilovně pracuje na rozluštění záhady této starověké trojice. Pokud se jim to podaří, možná získají první skutečný důkaz o mystických obřadech z počátku věků Keltů.


16. 12., 21.00 hod. – Do divočiny: Arktida (Ostrovy ledu a ohně)

Dále na sever od severního polárního kruhu leží nehostinná země odříznutá od okolního světa, která je domovem nejodolnějších dětí matky přírody. Oblast Arktidy od Severního ledového oceánu a jeho izolovaných ostrovů až po pustou a neúrodnou tundru bývá přes půl roku uvězněná pod ledem. Ale v létě tato země protikladů doslova ožívá. Když šílený hon za potravou přiláká migrující zvířectvo ze všech koutů světa, místní úžasní obyvatelé bojují o životy. Vydejte se do arktické divočiny ve fascinujícím přírodovědném snímku.


17. 12., 22.00 hod. – Skuteční Angry Birds

Angry Birds jsou velký hit. Zná je každé malé dítě. A tak otázka zní: existují skuteční Angry Birds? Ptáci každý den bojují, aby přežili, našli dostatek potravy a spolehlivý úkryt, unikli před nebezpečím, a jako by toho nebylo málo, musí vychovávat mladé. Mají těžký život i bez toho, aby se dobrovolně nechali vystřelit z praku. Každý rok musí čelit novým překážkám. Každé roční období znamená nové problémy. V zimě hlavně hledají něco do zobáku. Na jaře je třeba připravit se na následující měsíce, najít si partnera vhodného k páření a zařídit hnízdo. Na konci léta konečně nastává čas, kdy mladí vylétají z hnízda. Byl to dlouhý a těžký rok, ale Skuteční Angry Brirds to zvládli. I když se žádný z těchto ptáků vlastně nijak zvlášť nezlobí.


19. 12., 20.00 hod. – Pravěký pták

Tropická oblast na severu Austrálie je důležitým hotspotem biodiverzity. Ale v deštném pralese Daintree leží údolí, které je ještě významnější. Tam, ve stínu nejdeštivější australské hory, se nachází Cooperovo údolí. V něm roste nejstarší deštný prales na Zemi. Je to biologicky nejrůznorodější místo na naší planetě a pocházejí odsud živiny, které sytí největší korálový útes světa. V této starověké krajině žije zvíře, které je důležitější než všechny ostatní druhy. Kasuár. Velký nelétavý prehistorický pták. Jeden z nich zvlášť vyčnívá z řady. Berta je místní královnou. Bojuje za budoucí generaci, ale okolo se stahují mračna. Život v Cooperově údolí nebyl nikdy tak těžký. Tváří v tvář nepřátelským samicím, divokým dravcům a extrémnímu počasí je budoucnost Berthy i ohrožených kasuárů značně nejistá.


19. 12., 21.00 hod. – Karpatští predátoři (1. část)

Karpaty se táhnou přes sedm evropských států. Hluboké pravěké lesy, strmé rokle a osamocené vrcholy představují životně důležité útočiště pro některá z nejcharismatičtějších zvířat Evropy. V Karpatech se i v dnešních dnech stále prohánějí divocí predátoři a lidé se tady s nimi naučili žít. Vydejme se společně po stopách karpatských predátorů.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 7. 12. 2020



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.12.2020 • FilmBox Premium připravil mimořádně výživné „obývákové“ menu
04.12.2020 • O víkendu osm hodin SP v alpském lyžování na Eurosportu
30.11.2020 • Nejrozmanitější podívaná na Prima ZOOM
30.11.2020 • Agent 007 James Bond míří na HBO GO, HBO a Cinemax
27.11.2020 • Na Eurosportu odstartoval Světový pohár v běhu na lyžích
25.11.2020 • UK Championship se stěhuje z Yorku, na Eurosportu zůstává

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist