Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:15:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dva týdny dokumentární zábavy na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.01.2021


Poznání i zábavu, to je přesně to, co Prima ZOOM nabízí – navíc v nejširší tematické paletě od českých i světových tvůrců. Dokumentární skvosty pro vás: poznáme Grónsko s Nikolajem Coster-Waldauem; podíváme se na Psi a my: Tajemství jednoho přátelství; přírodovědecká legenda David Attenborough nás vezme na Velký bariérový útes; pozor na Šílené kočky a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka:

11. 1., 20.00 hod. – Grónsko s Nikolajem Coster-Waldauem (1. díl)

Od arktických pustin na severu, po zalesněné kopce na jihu. Od překrásných a okouzlujících zátok plných velryb a ledovců na západě, přes nekonečnou ledovou pokrývku, až po odlehlé vesnice daleko na drsném východě. Poznejte Grónsko s Nikolajem Coster-Waldauem. Herecká hvězda, která se proslavila rolí Jamieho Lannistera v seriálu Hra o trůny, se stane vaším průvodcem na cestě plné dechberoucích pohledů na přírodu a krajinu, ale i zajímavých osobních setkání. S kým? Třeba s americkými vojáky sloužícími na daleké letecké základně Thule, zapálenými vědci, kteří odhalují tajemství Arktidy, nebo přívětivými místními obyvateli, kteří nám otevřou dveře svých domovů i svá srdce. Nikolaj Coster-Waldau má ke Grónsku velice osobní vztah. Už když byl malý, jeho otec tady strávil několik let prací. Později se tady Nikolaj seznámil se svou budoucí manželkou. Teď už jsou spolu více než 20 let, a díky ní i její rozvětvené rodině se Nikolaj seznámil s Grónskem skutečně zblízka a vášnivě si tuto zemi zamiloval. Nahlédněte do Nikolajova rodinného života a zjistěte, proč je Grónsko zemí jeho srdce.


12. 1., 22.00 hod. – Psi a my: Tajemství jednoho přátelství

Psi věrně následovali lidi do všech koutů světa – lovečtí, tažní, hlídací nebo ovčáčtí psi jsou našimi dávnými společníky. Film Psi a my: Tajemství jednoho přátelství je plný příběhů, které vás spolehlivě zahřejí u srdce. Příběhů o bezpodmínečně a bezvýhradní věrnosti i nezlomném přátelství mezi psem a člověkem. Navíc odhaluje, že nejlepší přítel člověka je velice inteligentní, má výjimečně citlivé smysly a vřelý vztah k tomu, kdo se ho ujme.


14. 1., 22.00 hod. – Psi v zemi lvů

V mlžných kopcích přírodní rezervace Malilangwe v africkém Zimbabwe se Puzzles a Jigsaw snaží založit rodinu bez pomoci své smečky. Kvůli odvážnému rozhodnutí čelí tito vzácní psi hyenovití mnohým problémům a nebezpečím. Ale navzdory vší pravděpodobnosti, díky výjimečné ostražitosti a péči, se jim podaří udržet svá mláďata naživu. Než přijde zima, Puzzles je znovu v očekávání. Aby našla lepší útočiště, přesune se mladá rodina do jeskyně, kde Puzzles brzy vrhne další mláďata. Teď je na Jigsawovi, aby obstaral potravu pro všechny. Jigsaw je šikovný živitel rodiny. Každý den vyráží níže do lesů a vrací se s dostatkem potravy. Jenže tam dole číhají také lvi. A už ho zmerčili. Jednou odpoledne se už Jigsaw nevrátí a Puzzles zůstane úplně sama s více než tuctem mladých. Co si má počít, když své nejmenší ještě nemůže opustit? Jedinou možností je poslat na lov starší mláďata. Hrozí jim obrovské nebezpečí. Jsou to teprve nezkušení teenageři, bez dozoru dospělého se snadno přestanou soustředit a lvi je připraví o kořist, nebo dokonce o život. V sázce je přitom víc než přežití této rodiny. Na světě zbývá už jen 700 párů psů hyenovitých schopných rozmnožování. Selhání nepřipadá v úvahu.


15. 1., 20.00 hod. – David Attenborough: Velký bariérový útes (Stavitelé)

David Attenborough se vrací na nejmagičtější místo na Zemi, kterým je Velký bariérový útes. V nejmodernější ponorce Triton se ponoří pod vlny a setká se s miniaturními zvířecími staviteli útesu, který se stal okouzlující podmořskou říší divů. Pak vystoupá do nebes, aby získal rozhled a úplný obrázek o jejich rozsáhlém projektu. Velký bariérový útes je ohromnou živoucí stavbou, a zároveň domov tisíců živočišných i rostlinných druhů. David zjišťuje, že útes, který známe dnes, je mnohem mladší, než vědci odhadovali. Nakonec se dozvídá o úplně nových informacích: výzkum potvrdil, že obyvatelé útesu tvoří složité společenství zvířat spojené pozoruhodnými vzájemnými vztahy.


19. 1., 22.00 hod. – Šílené kočky

Dokument Šílené kočky přináší zábavný pohled na život rozmazlených mazlíčků, kteří dělají svým majitelům doma peklo. Kočky jsou roztomilé, často legrační, ale někdy… Někdy jsou naprosto šílené! Zábavná kočičí videa prokládají analýzy veterinářů a odborníků na výchovu koček, díky kterým si vychutnáte největší kočičí psychopaty v celé kráse. V domácnostech po celém světě žijí miliony koček. Ale někteří jejich majitelé se cítí, jako by seděli na gauči přímo vedle sériového vraha.


20. 1., 22.00 hod. – Planeta sopek

Celovečerní snímek Planeta sopek pokládá palčivou otázku: co by se stalo, kdyby během jediného dne vybuchly všechny sopky světa? V dnešní době soptí okolo čtyřiceti vulkánů a další spící obři se mohou kdykoli probudit k životu. Připojíme se k vědcům ze všech koutů světa, kteří využívají nejmodernější technologii ve snaze pochopit a předvídat vulkanickou činnost. Díky pozoruhodným záběrům zachycujícím sopečné výbuchy minulosti i současnosti, které doplňují digitální animace založené na nejnovějších zjištěních z posledních výzkumů, pronikneme rovnou do srdce vulkánů. Odhalte planetu sopek a získejte nový, dechberoucí pohled na pozoruhodné síly, které už několik milionů let utvářejí náš svět.


21. 1., 22.00 hod. – Zázračné lesy

Stromy pokrývají 4 miliardy hektarů povrchu naší planety. Zároveň vytvářejí jeden z nejakčnějších typů krajiny, který se v průběhu roku neustále mění. Lesy zasahují až daleko na sever, znají horká léta i chladné zimy a poskytují vítané útočiště mnoha různým zvířatům. Některá z nich vstoupí mezi stromy jedině během teplých letních měsíců, ale většina se drží v lese po celý rok. Jakkoli je zima tuhá, když sluneční paprsky dopadnou na první jarní výhonky a hustý les se probudí k životu, stojí to za to.


22. 1., 21.00 hod. – Modravé hlubiny II (Cortézovo moře)

Jestli chcete vidět největší přírodní krásy naší planety, musíte se vydat hluboko pod hladinu oceánů. Jedině tam se nabízí pohled na vzkvétající podmořské zahrady plné živočichů jako z jiného světa. Ale i tyto skryté půvaby Země jsou v neustálém ohrožení. Během tří dekád se vody v okolí odlehlé vesnice Cabo Pulmo v Kalifornském zálivu několikrát drasticky změnily. Původní bohatý ekosystém nejdříve úplně zpustnul, ale později se znovu stal krystalicky čistým rájem plným potravy pro mohutné žraloky i elegantní rejnoky. Podívejte se, jak se místním rybářům podařilo vrátit čas, zachránit a znovu obnovit jeden z nejmajestátnějších korálových útesů na světě.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 11. 1. 2021



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.01.2021 • Eurosport startuje golfové vysílání PGA Tour
06.01.2021 • Vánoční derby Arsenal vs. Chelsea bylo v Česku nejsledovanější
03.01.2021 • Vrhněte se do nového roku s Prima ZOOM
03.01.2021 • Tour de Ski: Osm závodů v deseti dnech a Alpe Cermis
01.01.2021 • Nový dokument na Discovery odhaluje tajemství první expedice na Everest
31.12.2020 • 90denní snoubenci: Osmá řada oblíbené vztahové reality show startuje na TLC už 2. ledna

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist