Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 06:39:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Bílá královna - nový napínavý seriál britské provenience na Epic Drama

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 02.02.2021


Ve Velké Británii poslední dobou vznikají samé zajímavé seriály, z nichž některé zaujmou nadšence do detektivek, jiné milovníky zvířat a na své si přijdou i zanícení do historie. Ty mohou už brzy zhlédnout dílo s názvem Bílá královna, které je přenese do Anglie v 15. století.


Ačkoliv si toto období mnohdy romantizujeme, vládly mu spíše intriky, zrady a podvody. Hlavními hrdinkami seriálu jsou ženy. Ty nejmocnější z mocných, které se až zoufale snaží získat anglický trůn. Jedná se o Alžbětu Woodwillovou, Markétu Beaufortovou a Annu Nevillovou.

Příběh se odehrává konkrétně v roce 1464 a popisuje situaci v období bratrovražedného boje rodů Yorků a Lancasterů, pro který se vžil název Válka růží. A to kvůli tomu, že oba rody ve svých erbech využívaly právě motiv růže. Bílá královna je založena na knižní trilogii Philippy Gregory, která se na oblast historického románu specializuje dlouhodobě a je to znát. Poměrně mistrně popisuje detaily konfliktu, i když se přitom zaměřuje také na osudy konkrétních postav.

Válka růží započala kvůli oslabené moci krále, kterým v té době byl chlapec v pubertálním věku. Anglie v té době přišla o většinu svých dosavadních kolonií a samotná země se zmítala v chaosu. Vliv šlechty v té době překonal vliv samotného královského dvora, a tak není divu, že mnozí vycítili příležitost a snažili se získat moc za každou cenu. Jenže ta cena byla možná až příliš vysoká – znamenala vymření 26 z 64 tehdejších anglických šlechtických rodů.

Jako Bílá královna byla označována Alžběta Woodwillová, žena Eduarda IV. z rodu Yorků. Po Eduardově smrti byl králem na krátký čas korunován jejich společný nejstarší syn, který však byl z trůnu brzy svržen a poté společně se svým mladším bratrem zmizel – pravděpodobně byli oba zavražděni. Přesto se Alžbětě i nadále dařilo udržovat svůj vliv. Nakonec se jí dokonce podařilo dojednat svatbu své dcery Alžběty s Yorku s pozdějším králem Jindřichem VII., což mělo za následek ukončení Války růží a zároveň vznik zcela nového rodu Tudorovců, kteří Anglii vládli následující více než století.

Mistrná minisérie vznikla v roce 2013 pod taktovkou BBC a byla s rozpočtem 25 milionů liber natáčena převážně na různých lokacích v Belgii. Základem seriálu jsou však nejen zmíněné intriky, ale také popis lásky mezi Alžbětou a Eduardem. Seriál se zároveň rozhodně nevyhýbá zobrazování sexuálních scén – až natolik, že se jeho tvůrci nakonec rozhodli pro sestříhání dvou verzí.

Na seriál Bílá královna se brzy mohou těšit i čeští diváci, a to na kanále Epic Drama. První díl se na obrazovky dostane 3. února ve 21:00 hod. Trailer: https://youtu.be/DLKfqOgWtwA


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 2. 2. 2021








  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2021 • Španělská chřipka a 50 milionů obětí na Spektrum
01.02.2021 • Únor - Měsíc velkých koček na Nat Geo Wild
31.01.2021 • Narozeninový týden Prima ZOOM
29.01.2021 • Poslední zkouška Ester Ledecké před mistrovstvím světa
25.01.2021 • Babylon Berlín: Nejdražší německý seriál všech dob
24.01.2021 • Když dokumenty, tak na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist