Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:50:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Projektory Panasonic umí promítnout vesmír na radnici

  Autor: PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 17.02.2021


Díky projektorům společnosti Panasonic mělo více než sto tisíc diváků ve Stockholmu možnost shlédnout velkolepou projekci na věhlasnou stockholmskou radnici. Videomapping proběhl rámci festivalu Nobel Week Lights a jeho ústředním motivem bylo lidské chápání vesmíru. Zmíněná instalace je jedním z největších videomappingových projektů v historii města.


Festival se konal u příležitosti oslav udílení Nobelových cen ve Stockholmu v roce 2020. Po celém městě byly umístěny další světelné instalace inspirované vynálezy laureátů Nobelovy ceny.

Instalaci VESMÍR promítanou na stockholmskou radnici navrhl Andreas Skärberg a vytvořilo ji kreativní studio PXLFLD. Obsahem je šestnáctiminutová animovaná projekce oslavující ohromující pokroky v oblasti astrofyziky.
Studio PXLFLD oslovilo své partnery, studia Lumination of Sweden a Creative Technology, která se specializují na pokročilá technická řešení pro živá představení a vysílání, aby mu pomohla jeho vizi zrealizovat. Tým při videomappingu využil celkem 30 projektorů Panasonic PT-RQ22K a PT-RZ21K.

„Potřebovali jsme laserový projektor, který se snadno umístí kolem všech ostrých hran, ale zároveň jsem měli vysoké požadavky na kvalitu obrazu a kontrastní poměr,” vysvětlil Johan Törnström ze studia Creative Technology. „Důležité rovněž bylo, aby byly projektory kompaktní a snadno nastavitelné v omezeném prostoru.”

Törnström dodal, že spolehlivá laserová architektura produktů společnosti Panasonic byla jednou z nejdůležitějších vlastností projektoru, protože instalace byla v provozu dvanáct dní, přičemž mnoho sestav bylo nainstalováno v režimu portrétu.

Projektory Panasonic PT-RQ22K a PTRZ21K s výkonem 20 000 lm kombinují zobrazování 3-Chip DLP™ s technologií 4K+ SOLID SHINE Laser Phosphor, jimž vděčí za prvotřídní rovnoměrnost jasu obrazovky, která je důležitá pro videomapping. „Tyto projektory jsou navrženy do prostředí, kde se představení nesmí přerušit, a mají záložní vstup zaručující nepřetržité zobrazování obrazu i v případě přerušení primárního signálu,” řekl Hartmut Kulessa, marketingový manažer pro Evropu ze společnosti Panasonic.

„Schopnost prezentovat toto velkolepé dílo publiku bezpečným způsobem a s vizuálním obsahem, který byl hlavním bodem programu, opravdu vzbuzovala úctu a reakce veřejnosti byla jednoznačně pozitivní,” řekl Anders Granström, technický návrhář ze studia PXLFLD.


O společnosti Panasonic:

Panasonic Corporation je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu a B2B. Společnost oslavila v roce 2018 sté výročí od svého založení a nyní po celém světě provozuje 528 dceřiných společností a 72 přidružených společností. Za obchodní rok končící 31. března 2020 vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 61,9 miliardy EUR. Společnost se zavázala přinášet nové hodnoty prostřednictvím inovací. Své technologie používá k vytvoření lepšího života a světa pro zákazníky.

Další informace o společnosti Panasonic: https://www.panasonic.com/cz/


Informace o kategorii Panasonic Visual System Solutions:

Panasonic Visual System Solutions je obchodní jednotka Panasonic System Communications Solutions Europe (PSCEU) se sídlem ve Wiesbadenu (Německo). Zobrazovací řešení Panasonic nabízí širokou řadu spolehlivých projektorů s vysokým jasem a také vysoce kvalitní profesionální displeje. Od divadel po univerzity, muzea nebo nákupní centra, od živých akcí po firemní instalace a vzdělávání jsou naše projektory a profesionální displeje snadno použitelné, udržovatelné a navržené tak, aby měly dlouhou životnost a nízké provozní náklady.

Další informace najdete na adrese: https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/


Kateřina Čejková, Account Executive, PRAM Consulting, 16. 2. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2021 • Společnost Philips TV & Sound představila nové produkty pro první polovinu roku 2021
01.02.2021 • Nové 4K displeje Panasonic nabízejí mimořádně jasný obraz za jakýchkoli světelných podmínek
19.08.2020 • Philips TV získává dvě ceny EISA
07.08.2020 • HbbTV: Česká televize spustila novou verzi aplikace iVysílání :D
04.08.2020 • Nová řada televizorů Philips Performance Series přichází do prodeje
29.06.2020 • Nové televizory a reproduktory Philips budou podporovat ekosystém DTS Play-Fi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist