Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:28:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce/2Media , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.07.2008


Filmový kanál Cinemax nabízí v srpnu řadu filmových lahůdek, z nichž si vybere každý člen rodiny. Je libo francouzsko-italské kriminální drama s Jeanem Gabenem a Sophií Lorenovou Verdikt, poslední filmovou adaptaci románu Pýcha a předsudek, životopisné drama Gorily v mlze – Příběh Dian Fosseyové se Sigourney Weaverovou, argentinsko-francouzský nezávislý snímek Mezitím, anebo pikantní historku o patáliích s erotikou - určenou pro střední generaci - 40 let panic?

Shlédnout můžete i americkou satiru o militarismu a oficírském zupáctví Biloxi Blues, anebo Jane Fondovou v roli rozporuplné Bree v thrilleru Klute, za kterou byla oceněna Oscarem.


Předměstí
V americkém civilním dramatu režisér Richard Linklater zpracoval divadelní hru Erica Bogosiana. Skládanka o partě spolužáků, kteří ubíjejí čas u předměstské benzínky, zobrazuje mladické touhy, afekty i bezradnost. Utajené konflikty se vyostří v momentě, kdy se mezi skupinkou kluků a holek objeví bývalý kamarád, který se dopracoval závratné kariéry pop-rockové hvězdy. Anamnéza nadějí i doutnajícího násilí, jež se projevuje v potyčkách s pakistánským majitelem obchodu, připomíná někdejší snímky české "nové vlny".
Premiéra: pátek 1. srpna ve 23:30

40 let panic
Čtyřicetiletý skladník Andy Stitzer (Steve Carell) je navzdory svému pokročilému věku stále panic. Když se o tom dozvědí jeho kolegové z obchodu s elektronikou, rozhodnou se rázně zakročit. Jejich snahy zasvětit Andyho do sexu však opakovaně vycházejí naprázdno. Nesmělý muž se naštěstí potká se sympatickou Trish (Catherine Keenerová) a začne s ní chodit. Pikantní historku o patáliích s erotikou - určenou pro střední generaci - natočil Judd Apatow.
Premiéra: sobota 2. srpna ve 20:00

Klute
Titulním hrdinou existenciálního thrilleru režiséra Alana J. Pakuly je detektiv z Pensylvánie, který pátrá po zmizelém příteli. Jedinou stopou je obscénní korespondence, kterou ztracený muž vedl s luxusní call-girl. John Klute (Donald Sutherland) se vydává do New Yorku, kde rozplétá předivo záhadného případu… Napínavý příběh, v němž figuruje psychopatický vrahoun, se proplétá se studií osamělosti. Jane Fondová byla za ztvárnění rozporuplné Bree oceněna Oscarem.
Premiéra: pátek 8. srpna ve 20:00

Pýcha a předsudek
Nejnovější adaptaci stejnojmenného románu Jane Austenové realizoval Joe Wright, který o dva roky později režíroval oscarové drama Pokání. Příběh o střetu citů a konvencí se odehrává koncem osmnáctého století. Do sousedství rodiny Bennetových, kterou tvoří všetečná matka (Brenda Blethynová), sarkastický pán domu (Donald Sutherland) a jejich pět dcer, se přistěhuje svobodný pan Bingley. Zdá se, že nejstarší Jane (Rosamund Pikeová) mladého muže zaujala. Korektní švihák má navíc bohatého přítele…
Premiéra: sobota 9. srpna ve 20:00

Verdikt
Ve francouzsko-italském kriminálním dramatu se sešly dvě hvězdy klasických filmů. Jean Gabin zosobnil nekompromisního soudce, který požaduje přísný trest pro mladíka obžalovaného ze znásilnění a vraždy sedmnáctileté dívky. Sophia Lorenová hraje matku obviněného chlapce, která je přesvědčena o jeho nevině a snaží se dosáhnout osvobozujícího verdiktu. Pochybnosti o nestrannosti jednání ji přimějí k zoufalému řešení… Režii měl André Cayatte, specialista na příběhy o konfliktech práva a morálky.
Premiéra: středa 13. srpna ve 20:00

Gorily v mlze – Příběh Dian Fosseyové
Sigourney Weaverová si v životopisném dramatu režiséra Michaela Apteda zahrála titulní postavu obětavé antropoložky. Za svou kreaci získala Zlatý glóbus a nominaci na Oscara. Kurážnou ženu, jež původně pracovala jako rehabilitační sestra, přivede zájem o horské gorily do afrického Konga. Kvůli občanské válce je vyhoštěna do Rwandy, kde pokračuje ve svých výzkumech. Prožije milostný románek s fotografem Bobem Campbellem. Střetne se s pytláky, kteří vzácná zvířata loví na kšeft…
Premiéra: pátek 15. srpna ve 20:00

Dokonalý trik
Příběh dvou slavných iluzionistů - noblesního a zkušeného Roberta Angiera (Hugh Jackman) a méně protřelého Alfreda Bordena (Christian Bale) se odehrává v Londýně na přelomu 19. a 20. století. Vzájemný obdiv obou kouzelníků se postupně mění v jejich vražednou soutěživost. Důležité role v ní hrají krádeže triků, znemožňování protivníka i láska krásné Olivie… Přepis románu Christophera Priesta, v němž běží i o tenké hranice mezi realitou a zdáním, režíroval Christopher Nolan.
Premiéra: sobota 16. srpna ve 20:00

Nevěsta pro Zandyho
V dramatu s westernovými prvky známý švédský režisér Jan Troell vypráví o vztahu mezi samorostlým rančerem z kalifornských hor a křehkou ženou ze severu Evropy. Příběh, situovaný do počátku sedmdesátých let 19. století, ilustruje první rok jejich kuriózního soužití. Útlocitná Hannah (Liv Ullmannová) drsným životem v divočině zprvu trpí a propadá beznaději. U svého partnera (Gene Hackman) však obdivuje jeho přímočarost. Poté, co Zandyho zraní rozzuřený medvěd, projeví se jako trpělivá pečovatelka.
Premiéra: pondělí 18. srpna ve 22:00

Biloxi Blues
Americká satira o militarismu a oficírském zupáctví, inspirovaná autobiografickou hrou Neila Simona, se odehrává ve výcvikovém táboře na sklonku druhé světové války. Hlavní postavou je nováček Eugene (Matthew Broderick), který v prostředí úmorných veder potkává další svéhlavé rekruty. S nesmyslnou buzerací se vyrovnává po svém, jeho zápisky však padnou do nesprávných rukou… Vtipné vyprávění, v němž despotického seržanta ztvárnil Christopher Walken, natočil Mike Nichols.
Premiéra: pátek 22. srpna ve 20:00

Mezitím
Argentinsko-francouzský snímek - uvedený na loňském karlovarském festivalu v sekci Fórum nezávislých - nahlíží do životů několika obyčejných lidí ze současného Buenos Aires. Dvě ženy se potýkají s citovými i finančními problémy, další pár touží po dítěti a snaží se ho získat netradičními prostředky. Jiný hrdina uvěří, že změní svůj osud odjezdem na Ibizu... Mozaikovitý průhled do velkoměstského babylonu, plného iluzí i zklamání, realizoval Diego Lerman.
Premiéra: neděle 24. srpna ve 20:00

Půlnoční běh
V americké krimikomedii režiséra Martina Bresta ztělesnil Robert De Niro zkušeného lovce lidí, který má najít mafiánského účetního. Za vydělané peníze si chce pořídit malou kavárnu a s pochybným způsobem obživy navždy skončit. Šejdíře, který okradl své šéfy, se mu podaří vypátrat, v patách má ale nájemné zabijáky i agenty FBI. Putování svérázné dvojice navíc komplikuje lákavá nabídka: lovec Jack má dostat sto tisíc dolarů, zatímco jeho nedobrovolný společník má na tajném místě ukrytý celý milión.
Premiéra: pátek 29. srpna ve 23.20

Mariňák
Adaptace autobiografického bestselleru Anthonyho Swofforda, v němž autor zachytil své traumatické zážitky z vojenského výcviku a z války v Perském zálivu v roce 1991. Idealistický mladík (Jake Gyllenhaal) se dostane do tábora Pendleton, kde zažívá aroganci velitelů i šikany od starších rekrutů. V operaci Pouštní bouře projde několika bojovými situacemi, nemá však příležitost vystřelit na nepřátele… Kritický pohled na armádní praktiky, jež cituje Kubrickovu protiválečnou satiru Olověná vesta, režíroval Sam Mendes.
Premiéra: sobota 30. srpna ve 20:00


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (i Cinemax 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Redakce satCentrum, připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., Mediálním servisem HBO, 23. 7. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.07.2008 • Na francouzský fotbal je tu i nadále SPORT 1! [ 7 ]
23.07.2008 • NASCAR na slavném okruhu Watkins Glen živě na SPORT 5
21.07.2008 • Srpen na AXN [ 10 ]
18.07.2008 • Olympiáda pohledem zpravodajské Z1
17.07.2008 • ATP Masters Series na Galaxii sport
17.07.2008 • LOVEPARADE 2008 živě na Óčku! [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist