Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 07:09:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární série na Discovery představí největší egyptský výkop v tajemném Údolí králů za posledních sto let

  Autor: Media:list/Discovery , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 22.04.2021


Údolí králů patří mezi historicky nejvýznamnější místa Egypta. Na tomto místě byli pohřbeni v krásně zdobených hrobkách plných pokladů nejmocnější egyptští faraoni. Mezi významné hrobky tohoto pohřebiště patří například hrobka Tutanchamona, Ramsese II. či královny Hatšepsut, která ve své době vystupovala jako muž, aby mohla vládnout jako faraon. Ale co leží za hřebenem drsné západní části údolí?


Údolí králů patří mezi nejnavštěvovanější místa Egypta. Bylo zde vyrobeno více než 60 hrobek, včetně nedotčené hrobky chlapeckého krále Tutanchamona, která skrývá mnoho pokladů. Málokdo však ví, že Údolí králů je ve skutečnosti tvořeno dvěma oddělenými větvemi – východní a západní. I přes více než 200 let trvajících pracích na vykopávkách v této oblasti zůstalo západní Údolí králů po většinu času nedotknuté... až doposud.

V novém dokumentu Údolí králů: Ztracené hrobky (Valley of The Kings: The Lost Tombs), který uvede Discovery Channel od neděle 25. dubna ve 20:00 hodin, se tým archeologů vedených světoznámým egyptologem Dr. Zahi Hawassem vydává v rámci vůbec největšího egyptského výkopu do západní části Údolí králů, aby za pomoci nejmodernějších technologií odhalil novou kapitolu nejvíce fascinujícího příběhu starověkého Egypta.

V tomto případě se nejedná o první velké egyptské tajemství odhalené týmem Discovery. V dubnu 2019 Dr. Hawass a jeho tým poprvé živě na Discovery odhalili 2500 let starou mumii velekněze. Speciální série Discovery s názvem Expedice do neznáma (Expedition Uknown: Egypt Live) pak odhalila další dvě mumie a různé starodávné starožitnosti, včetně tajemné voskové hlavy.

Výkop nebude vůbec jednoduchý. Tým musí přesunout stovky tun kamenů. Dokáže však odkrýt dostatek vrstev, aby odhalil skutečné tajemství tohoto území? Tento nehostinný, rozsáhlý terén po 3000 let nikdo neprozkoumal. To, co tým archeologů odhalí na této straně údolí může navždy změnit historii Egypta. Dr. Hawass a jeho tým totiž věří, že tato mohutná rokle ukrývá pokladnici ztracených důkazů o královské rodině Tutanchamona.

Sérii Údolí králů: Ztracené hrobky (Expedition Uknown: Egypt Live) produkovala pro Discovery společnost Blink Films. Justine Kershaw je výkonnou producentkou společnosti Blink. Caterina Turroni působila jako producentka a režisérka. Neil Laird je výkonným producentem pro Discovery.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Eurosport Player a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Michaela Celárková, Media:list, 22. 4. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.04.2021 • Pravidla Serengeti na Viasat Nature
20.04.2021 • Slovenská hokejová reprezentácia po dvoch rokoch mieri na obrazovky TV Dajto
15.04.2021 • ČT získala práva na vysílání Evropské ligy UEFA a Evropské konferenční ligy UEFA pro další tři sezóny
12.04.2021 • Městská kanalizace za pět miliard na Viasat Explore
12.04.2021 • Svezte se na dokumentární vlně na Prima ZOOM
09.04.2021 • Djoković a Nadal od 11. dubna na turnaji ATP Monte-Carlo Masters

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist