Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:18:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Auto moto svět není jen pro chlapy! Moderátorskou trojici doplňuje Jitka Poláková

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.06.2021


Rozhovor s novou moderátorkou Jitkou Polákovou, která doplní průvodce motoristickým pořadem Auto moto svět. Ten mohou sledovat diváci každou sobotu před polednem na ČT2, moderátorka se poprvé na obrazovce představí příští víkend, 3. července.


Jitka Poláková se představuje:

Posledních pět let se věnuje prodeji supersportů. Pozitivní vztah k automobilům si buduje od malička, vyrostla v automobilové rodině – její otec je autoklempíř. Role moderátorky je pro ni novou zkušeností, ale strach z působení před kamerou nemá. I když dává přednost kabrioletům, které poskytují pocit volnosti, zatím vysněný model nemá.


Jak došlo k oslovení na moderování pořadu Auto moto svět?

Oslovil mě Jakub Rejlek, se kterým se znám. Myšlenka byla doplnit trojici zaběhnutých moderátorů ženským elementem, který chod trochu nabourá, hlavně ale přinese odlišný pohled na auta. Myslím, že ženy jsou zbytečně podceňované ve vztahu k automobilům a řízení.


Jakou máte výhodu oproti Vašim třem kolegům?

My ženy máme logicky odlišný pohled na automobily než muži. Více než technika a maximální výkon nás zajímá spíše praktičnost, bezpečí, pohodlí a v neposlední řadě design vozu. Ale také existuje mnoho žen, které se chtějí za volantem bavit, rády se svezou sportovně, nebo si chtějí užívat jízdu plnou sluníčka v nějakém pěkném kabrioletu. Díky tomu, že se již hodně let pohybuji v automobilové branži, tak jsem postupně nasbírala mnoho zkušeností s různými typy vozů, od těch malých a praktických až po ty nejrychlejší supersporty. A proto bych divačkám Auto-moto světa ráda ukázala v našich reportážích jak ty dobré a užitečné vlastnosti konkrétního testovaného vozu, tak i mínusy, kterých si například při krátké testovací jízdě v prodejně nemusí všimnout. A mužské části diváků bych ráda zase trochu přiblížila pohled ženy na různá témata ze světa automobilů.


Cítíte, že existují určité mýty, které byste chtěla i díky svému působení vyvrátit?

Řidiči existují podle mě dobří a špatní, a nezáleží přitom, zda jde o ženu či muže. Samozřejmě jako ženy-řidičky jsme rozvážnější, předvídavější a méně riskujeme. Co se týče výběru aut, je známo, že ženy mají rády SUV a všeobecně větší vozy. Nejen proto, že jsou prostornější, ale i díky pocitu bezpečí. Na druhou stranu znám spoustu žen, řadím se mezi ně i já sama, které pro běžný provoz preferují menší auta. Jízda je pak zábavnější a vyvolává to ve vás emoce.


Jaká vzpomínka se Vám vybaví v souvislosti s auty?

Z dětství si pamatuju, že jsme měli stříbrný Fiat Regata. Dodnes vzpomínám, jak moc mě v něm bavilo s rodiči cestovat po celém Česku. Moje první auto byl Renault Twingo, který jsem si sama hrdě koupila za naspořené peníze z různých brigád. To by se dalo považovat za milník, kdy jsem si uvědomila, že mě řízení a všeobecně auta moc baví. V podstatě mohu s nadsázkou říci, že od doby, kdy jsem si udělala řidičák, jsem z auta již nevylezla. Miluji rychlou jízdu a emoce které nabízejí supersportovní vozy. I díky své práci, kdy procházím pravidelnými školeními na okruhu se mohu ve sportovní jízdě stále zdokonalovat a učit se limity jednotlivých vozů, a i díky tomu dokáži poté v běžném provozu více předvídat a jezdit bezpečněji.


Na co se z natáčení těšíte nejvíce?

Dá se říct, že na všechno. Jsem zvědavá a zároveň se moc těším na to, co vše při reportážích zažijeme a že budeme moci zprostředkovat zajímavé zážitky ze světa automobilů i našim divákům. Strach rozhodně z ničeho nemám. A myslím si, že se budeme vzájemně doplňovat, a hlavně si to budeme užívat a budeme se bavit, což bude v reportážích určitě znát, divákům se to bude líbit. Můžu například prozradit, že brzy se v pořadu objeví příspěvek o převozu domácích mazlíčků. Sama jsem majitelka dvou kocourů, tak jsem mohla čerpat ze své osobní zkušenosti. Teď s nimi jezdím často, ale bohužel jsem tomu nevěnovala více času, když byli malí, takže jeden z nich se trochu bojí cestování v přepravce. Téma jsem ocenila, protože jsem si tak uvědomila, jakých chyb se sama dopouštím.


Je tu něco, co Vám v motoristické žurnalistice chybí? A co byste třeba ráda předala divákům Auto moto svět?

Asi bych ocenila více humoru, protože jsme veselý národ, častokrát určitý nadhled a vtip pomůže v předání sdělení. A toto se v našich příspěvcích určitě budeme snažit změnit. Ráda bych, aby diváky naše reportáže zejména bavily a také aby jim třeba pomohly při výběru vozu, nebo tipu na nějaké zajímavé místo na výlet či na dovolenou.


Rozhovor připravil Ondřej Bambas, Specialista PR, Česká televize, Korporátní vztahy a komunikace, 24. 6. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.06.2021 • Prima je jedničkou v online videu - má 44% podíl na stráveném času u online video obsahu
24.06.2021 • RTVS aj v tomto roku prinesie športovým fanúšikom Tour de France
22.06.2021 • Účinkovanie slovenskej reprezentácie na šampionáte EURO 2020 láka divákov k obrazovkám RTVS
19.06.2021 • Show Jana Krause – 23. 6. 2021
18.06.2021 • Poslední díl seriálu Sestřičky: Romantika i katastrofický scénář!
18.06.2021 • Leto na Markíze: Nové časti Susedov, premiérové seriály, aj oslava 25. narodenín s kultovými klasikami

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist