Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:41:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Zastav nečas! Na Déčku odstartovala letní hra

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.07.2021


Na Déčku se pomátlo počasí. Rybník zamrzl už v létě a místo dešťových kapek z nebe padají boty, příbory a pastelky. Něco se proto muselo stát se Stromdědem Počasem. Oblíbená letní soutěž Déčka nese název Zastav nečas! Úkolem dětí je posbírat poztrácené listy přírodní moudrosti, aby se počasí vrátilo do starých kolejí.


„Cílem letní hry je, již tradičně a letos více než kdy dřív, přimět děti odejít od počítačů a obrazovek do přírody. Navíc je chceme naučit, že přírodu je možné chápat jako neuvěřitelně bohatou, ale zároveň zranitelnou knihovnu plnou nápadů, vynálezů, moudrosti a krás, kterou je nutné aktivně chránit. Už tím, že se o ni zajímáme, začínáme s její záchranou,“nastiňuje princip rodinné hry České televize manažerka produktu Štěpánka Sunková.

Malí i velcí diváci se na Déčku dozvěděli, že Stromděd Počas, jenž od nepaměti košatěl hustým listovím, je najednou dočista holý. Přírodní moudrost vepsaná do jeho listů se rozletěla do všech stran. Proto se princezna Prga obrací na nového kamaráda, kterým je zajíc Zet, ale také na děti, které musí všechno listí Stromu moudrosti posbírat a vrátit, kam patří. Toho dosáhnou plněním úkolů ze schránek v přírodě a vědátorských listů. Naučí se nové věci a prostřednictvím zážitků získaných na výletech si k přírodě vybudují osobní vztah.

„Princezna Prga je dětem dobře známá. V minulém roce si ji děti zamilovaly nejen jako hrdinku letní hry Zachraňte trosečníky, ale také jako skvělou průvodkyni celoročního projektu Planeta je Prga. Novou postavou je naopak zajíc Zet, který má velký sen – chce být superhrdinou. Na to si ale moc nevěří: pobíhá po Déčku ve svém superzaječím trikotu a hledá, kde by pomohl a má pocit, že skutečně velké věci na někoho, jako je on, přece nečekají. Vůbec přitom nevidí, že se tím hrdinou postupně skutečně stává,“ přibližuje dvě hlavní postavy z nové letní soutěže Štěpánka Sunková.

Princip hry zůstává stejný jako v předchozích letech. Rodiny musí absolvovat alespoň tři výlety ke schránkám v přírodě, o něž již tradičně pečují skautské oddíly, do Turistických informačních center po České republice či na vybraná kulturní a historická místa. Zadají-li tři hesla na webu soutěže či v mobilní aplikaci Léto s Déčkem, mohou soutěžit celkem o 1 110 cen. Podrobné informace, pravidla a seznam všech soutěžních míst jsou k dispozici na adrese www.zastavnecas.cz.

Letošní Zastav nečas! je už sedmým ročníkem dětmi i rodiči oblíbené prázdninové hry. Účastníci pravidelně odešlou přes sto tisíc hesel, jež značí i stejný počet výletů. Každoročně jsou registrovány desetitisíce rodin a jen za loňské léto web soutěže navštívilo přes 230 tisíc uživatelů.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.07.2021 • CS History rozšíří od července nabídku O2 TV
03.07.2021 • Telly začala poprvé vysílat v rozlišení 4K
22.06.2021 • TV Nova startuje dlouhodobý projekt na podporu audiovizuálních tvůrců
17.06.2021 • Horúca novinka z Česka, ale aj hollywoodske hviezdy, ktoré sa udomácňujú na VOYO
11.06.2021 • Petr Čech, Makhmud Muradov nebo Karolína Plíšková - O2 TV se spojuje s nejznámějšími tvářemi českého sportu
29.05.2021 • VOYO posilňuje svoj obsah: Seriál od tvorcov legendárneho Sexu v meste aj napínavá severská kriminálka

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist