Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 10:57:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Do súťaže Košický zlatý poklad sa zaregistrovalo rekordných 236 súťažných piesní

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 09.09.2021


Do uzávierky 37. ročníka súťaže Košický Zlatý poklad 2021 sa prihlásilo 236 súťažných piesní. Na základe kritérií súťaže vybrala v dňoch 7. a 8. septembra výberová komisia dve skupiny postupujúcich piesní. Do prvej skupiny vybrala 6 piesní, ktoré priamo postupujú do finále súťaže. Do druhej skupiny vybrala 12 piesní, ktoré budú v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko súťažiť o postup do finále súťaže. Semifinálové kolo súťaže odvysiela Rádio Slovensko 25. septembra od 19.05 hod.


Začiatkom mája vyhlásilo košické štúdio Rozhlasu a televízie Slovenska 37.ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad, ktorého finálový koncert sa uskutoční 6. novembra. Súťaž je zameraná na prezentáciu a propagáciu ambicióznych talentovaných autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby.

Výberová komisia, ktorá rozhodovala o postupujúcich piesňach pracovala v zložení: Igor Timko a Zoli Sallai zo skupiny No Name, Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň, Tomáš Buranovský, hudobný dramaturg Rádia Slovensko Rasťo Očenáš, riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala, riaditeľ rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

„Je to pre nás skvelý signál, ak dokážeme osloviť a prilákať také kvantum autorov a interpretov. Veľmi si to vážime a ceníme. Nová pôvodná slovenská populárna hudba má v programoch RTVS nezastupiteľné miesto a aj vďaka tejto súťaži získava mediálny priestor. Tohtoročné súťažné piesne sú predovšetkým o večnej téme lásky, no zrkadlia aj problémy dnešnej doby. Z hudobných žánrov sa okrem derivátov stredného prúdu populárnej hudby objavilo aj veľa komorne ladených balád, rockových a punk-rockových skladieb. Zaujímavosťou tohto ročníka je, že z celkového počtu 236 prihlásených piesní bolo až 108 od súťažiacich zo západného Slovenska. Ďakujem všetkým, ktorí sa do aktuálneho ročníka Košického zlatého pokladu prihlásili" povedal riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

Finálový koncert sa uskutoční 6. novembra o 19.00 h v košickom Kulturparku. RTVS odvysiela priamy prenos v éteri Rádio Slovensko a televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka.

Autori a interpreti víťazných skladieb si odnesú finančné ceny. Prvé miesto 1 000€, druhé miesto 750€ a tretie miesto 500€. Vyhlásená bude aj cena za najlepší text, odmenou bude 200€.

„Košický zlatý poklad aj tento rok potvrdil, že záujem o pôvodnú slovenskú piesňovú tvorbu u nás stále rastie. Som veľmi rád, že práve košické štúdio RTVS vytvára pre mladých autorov takýto naozaj reprezentačný a svojim spôsobom aj jedinečný priestor pre nové piesne a veľmi ma teší, že v porote sú aj tento rok známe tváre slovenskej populárnej hudby, ktoré v košickom rozhlase začínali a sú s ním dodnes neodmysliteľne späté" konštatoval riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala.

Absolútny víťaz získa bezplatné poskytnutie nahrávacieho štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky víťaznej piesne. Viac informácií o súťaži je dostupných aj na webe RTVS.


Bratislava, 8. september 2021, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.09.2021 • Sportovním fanouškům začínají žně v září: Liga mistrů, americká NFL nebo Ronaldův návrat do Manchesteru United
10.09.2021 • TV Markíza pripravuje sériu mimoriadnych relácií o návšteve pápeža Františka na Slovensku
08.09.2021 • Trochu inak s Adelou prichádza na obrazovky RTVS s novinkou
07.09.2021 • Show Jana Krause – 8. 9. 2021
04.09.2021 • Hvězdná sezóna začala. Prima je pětkrát vítězem večera ve sledovanosti
03.09.2021 • Tajomstvo mojej kuchyne sa po letnej pauze vracia na obrazovky RTVS s ďalším prekvapením

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist