Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:52:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Český slavík 21 odhaluje 12 nej interpretů z každé kategorie a 3 nominované na Objev roku

  Autor: Nikol Klevcovová , e-mail: nikol.klevcovova@gmail.com Přidané: 08.11.2021


Galavečer Český slavík 21 proběhne až 19. listopadu, ale již nyní padl rekord v počtu hlasujících, a to za celou historii této hudební ankety, která sahá až do roku 1962. Téměř 1,6 milionu hlasů poslalo v rámci spravedlivého hlasovacího systému D21 Karla Janečka do finále 12 interpretů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Kapela a nově Hip Hop & Rap. V sobotu 6. listopadu zároveň začíná hlasování v kategorii Objev roku.


Zájem o znovuobnovenou hudební anketu Český slavík 21 a její nový hlasovací systém D21 je ohromný. Téměř 210 000 hlasujících jeho pomocí udělilo přes 1,6 milionu hlasů. “Hlasování v hlavních kategoriích je nyní ukončeno a zveřejňujeme proto abecední seznam dvanácti interpretů, kteří se v hlasování umístili na čelných místech ve své kategorii. Kdo z nich vyhraje zlaté, stříbrné a bronzové slavíky se dozvíte v pátek 19. listopadu ve 20:21 na TV Nova v přímém přenosu slavnostního galavečera z Hudebního divadla Karlín. Tam bude vyhlášen i výherce zahraničního zájezdu do Egypta ve čtyřhvězdičkovém hotelu pro dvě osoby od cestovní agentury MARCO POLO,” prozrazuje prezident ankety Karel Janeček.


12 NEJ INTERPRETŮ V HLAVNÍCH KATEGORIÍCH

ZPĚVÁK

Bárta Václav Noid
Cristovao Ben
Dyk Vojtěch
Klus Tomáš
Krajčo Richard
Landa Daniel
Navrátil Mirai
Nohavica Jaromír
Ortel Tomáš
Pokáč
Vojtek Josef
Ztracený Marek


ZPĚVAČKA

Absolonová Monika
Bagárová Monika
Bílá Lucie
Burešová Eva
Farna Ewa
Jandová Marta
Langerová Aneta
Lenny
Lounová Olga
Pártlová Martina
Vondráčková Lucie
Zagorová Hana


KAPELA

Chinaski
Divokej Bill
Dymytry
Jelen
Kabát
Kryštof
Lucie
Mirai
Ortel
Rybičky 48
Škwor
Slza


HIP - HOP & RAP

Atmo music
Ektor
Paulie Garand
Lipo
Marpo
Nik Tendo
PSH
Raego
Řezník
Sharlota
Sheen Viktor
Yzomandias


Nyní na webu www.ceskyslavik.cz startuje hlasování v kategorii Objev roku. Ta je výjimečná tím, že nabídne konkrétní možnosti. “Pro tuto kategorii budou hlasující vybírat z předem nominovaných, které určila šestičlenná porota složená z hudebních odborníků. Těmi nominovanými jsou zpěvačka a rapperka Annabelle, kapela Bert & Friends a písničkář Michal Horák. Hlasy pro tyto hudební nováčky lze posílat až do poloviny galavečera 19. listopadu,” prozrazuje ředitel ankety Jakub Horák s tím, že režie slavnostního předávání cen se ujal Pepe Majeský a večerem provedou moderátoři Aleš Háma a Ondřej Sokol. Diváky čeká spousta hudebních překvapení a co se ocenění týče, dále budou vyhlášeni vítězové kategorií Absolutní slavík a Nejstreamovanější skladba na internetu. Předána bude rovněž cena Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls.


HLASOVÁNÍ V KATEGORII OBJEV ROKU 21

V kategorii Objev roku nominovala odborná porota tři interprety - Annabelle, Bert & Friends a Michal Horá - pro které můžete v SMS hlasování hlasovat až do poloviny přímého přenosu 19. listopadu na TV Nova. V jeho úvodu budou nominovaní představeni divákům. Krátce poté, co moderátor večera hlasování ukončí, moderátoři oznámí, kdo zvítězil, tedy kdo získal od posluchačů největší počet bodů. Hlasovat je možné maximálně pětkrát, buď pro jednoho, nebo více nominovaných. Každý nominovaný tedy může získat jeden až pět bodů (pro každý udělený bod, je potřeba poslat samostatnou SMS).


TVARY HLASOVACÍCH SMS

Annabelle - SMS ve tvaru OBJ 1 na číslo 906 06 03
Bert & Friends - SMS ve tvaru OBJ 2 na číslo 906 06 03
Michal Horák - SMS ve tvaru OBJ 3 na číslo 906 06 03

Službu technicky zajišťuje GLOBDATA a.s., cena SMS je 3,- Kč vč. DPH. www.globdata.cz


ČLENOVÉ POROTY

Josef Vlček (předseda) – hudební publicista, RockZone
Alexandr Guha – TV Óčko
Jaroslav Špulák – hudební publicista Právo & Novinky
Šárka Hellerová – redaktorka Headliner
Jan Hanousek – hudební redaktor Rádio Impuls
Martin Hrdinka – hudební publicista ČRo


MEDAILONKY NOMINOVANÝCH V KATEGORII OBJEV ROKU

ANNABELLE

Člověk, který by slyšel píseň třiadvacetileté zpěvačky a rapperky Annabelle poprvé, by rozhodně neřekl, že se jedná o českou zpěvačku. Nejen proto, že Annabelle zpívá výhradně anglicky, ale hlavně proto, jaký zvuk a atmosféru její songy mají. Tuto část její tvorby totiž ovlivnilo studium populární hudby v Londýně. Tam se odhodlala odejít právě proto, že se v Praze dvakrát nedostala na konzervatoř, což nyní kvituje. Zůstala díky tomu dle svých slov pěvecky svá a klasické české hudební studium na konzervatoři ji nesvázalo a nepřipravilo o kouzlo a osobitost. Je rozpoznatelná nejen díky své obrovské zálibě ve žluté barvě, či temporary tetování na obličeji, ale hlavně svým zvukem, který získala hraním po londýnských klubech. Jedná se o mix R'n'B a popu, s nímž by chtěla prorazit i za hranicemi. Její dosavadní singly Charm, Medicine či Anxiety, na nichž spolupracovala se zahraničními skladateli a producenty, jsou důkazem, že je její sen víc než reálný.


BERT & FRIENDS

Tato kapela je nezařaditelná a těžko by člověk hledal někde něco podobného. Dle jejího šestadvacetiletého frontmana Alberta Romanuttiho je její styl “marshmallownový, protože je růžový a voňavý - prostě fajn jupí krásný nejlepší nádherný!” Vyniká bezbřehou fantazií, snovou rozšafností, lehkostí, hravostí a tvárností. Pluje si na hony daleko od všech škatulek a zavedených vzorců, a to nejen co se týká obsahu, ale i formy - že by měly písničky a jejich klipy mít přibližnou únosnou délku, je vůbec netrápí. Když v roce 2016 debutovali singlem Haluzinace, který se vyznačoval psychedelickým pojetím a abstraktním textem, měla spousta lidí pocit, že už se Bert & Friends nemohou dostat dál. Skladby Plody moří či Piš mi básně však jasně dokázaly, že jsou tito tvůrci naprostým unikátem! Dokonce o sobě tvrdí, že se vrátili z budoucnosti a přišli svými songy zachránit hudební scénu. Fanoušky totiž nyní dostali do kolen svou vizionářskou deskou s názvem 2050: Live at Strahov, která je “záznamem” jejich koncertu, který proběhne právě v roce 2050 na beznadějně vyprodaném stadionu Strahov. Tento koncert, na kterém teprve budete, nemá v minulosti a zřejmě ani v budoucnosti obdoby...


MICHAL HORÁK

Před dvěma lety vydal svou prvotinu - Michalovo cédéčko - a od té doby se zařadil mezi výrazné písničkáře nové generace. Jeho kariéra však nastartovala již ve 13 letech, když vyhrál v talentové soutěži, díky které začal již od svých 14 let koncertovat. Už jen název jeho druhé desky - Michalbum - naznačuje, že si rád hraje se slovy. Jeho hudba je charakteristickou kombinací skočných melodií, nakažlivé energie, jisté bezstarostnosti i umu s vtipnou nadsázkou glosovat každodennost. Nyní třiadvacetiletý písničkář se při hraní doprovází buď na kytaru nebo na klavír a jeho tvorba je mixem všemožných žánrů, které volí dle aktuální nálady. Jedná se o klasický akustický folk, country, jazz, swing, pop nebo i cimbálovou muziku. Často si do svých písniček zve známé a zajímavé hosty. Jeho nejnovější počin vznikl na základě spolupráce s dětským sborem základní školy v Říčanech. Ke školákům má totiž opravdu blízký vztah, protože v současné době studuje Pedagogickou fakultu na Univerzitě Karlově.


Připravila: Nikol Klevcovová, 6. 11. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.11.2021 • RTVS uvedie k 100. výročiu úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava bohatý rozhlasový i televízny program
08.11.2021 • Tahle doba není pro nás - dokument o písničkáři Janu Nedvědovi
07.11.2021 • Show Jana Krause – 10. 11. 2021
06.11.2021 • 31. ročník Adventních koncertů České televize
05.11.2021 • Skupina Markíza v októbri 2021 výrazne porazila konkurenciu celodenne aj v prime-time
05.11.2021 • Media Club posiluje pozici mezi rádii. Má share 41 % a týdně zasáhne 2/3 posluchačů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist