Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:45:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Atmedia v roce 2021: zvýšení podílu na sledovanosti a nové projekty

  Autor: KNOWCOMM/Atmedia , e-mail: info@know.cz Přidané: 04.01.2022


Uplynulý rok byl pro mediální zastupitelství Atmedia významný nejen z pohledu nárůstu podílu na sledovanosti, který se pravidelně pohyboval nad 5 %. V průběhu roku společnost také spustila dva úspěšné projekty – atmedia index a atmedia insight, jež jí pomáhají s dlouhodobým cílem budovat český trh tematických stanic.


Podíl na sledovanosti tematických televizních stanic, které na českém trhu obchodně zastupuje společnost Atmedia, dosáhl v loňském roce 5,14 % v CS 15–69. Meziročně jde o 11% nárůst. „V roce 2021 jsme měli ve svém portfoliu nejvíce měřených televizních stanic v historii naší společnosti. I z tohoto důvodu se nám podařilo překročit 5% hranici podílu na sledovanosti. Za nárůstem stojí také zvyšující se zájem o tematické televizní stanice v čele s filmovými, seriálovými a dokumentárními,“ vysvětluje Michaela Suráková, Managing Director společnosti Atmedia, a dodává, že k úspěchu pomohl rovněž návrat sportovních událostí na televizní obrazovky.

Atmedia loni zařadila do svého portfolia tři nové tematické televizní stanice, konkrétně Seznam.cz TV, Skylink 7 a CANAL+ Domo. Na dvou posledních zatím neprodává reklamní prostor, obchodně tak na českém trhu zastupuje celkem 28 tematických televizních stanic, z nichž 23 je zapojeno do oficiálního měření televizní sledovanosti. Patří k nim jak české, tak lokalizované televizní stanice nadnárodních značek, jako jsou například AMC, Disney nebo Discovery. Společně oslovují každý měsíc v průměru 5,8 milionů diváků v CS 4+, což je 59 % celé televizní populace.


Poptávka po televizní reklamě byla v roce 2021 rekordní

Společnosti Atmedia se v loňském roce dařilo také z pohledu prodeje reklamního prostoru. „Po poklesu poptávky v roce 2020 došlo loni k opačnému efektu, kdy zadavatelé televizní reklamy výrazně navyšovali své investice. V průběhu téměř celého roku měly televizní stanice z našeho portfolia vyprodaný reklamní prostor, v řadě měsíců jsme tuto poptávku dokonce nedokázali pokrýt,“ popisuje Michaela Suráková. Právě vysoká poptávka po televizní reklamě společně s výrazným nárůstem inflace stála za rozhodnutím navýšit cenu za televizní reklamu pro letošní rok o 5 až 10 %.


Nové projekty: atmedia insight a atmedia index

Vedle prodeje reklamního prostoru na televizních stanicích se společnost Atmedia věnuje také dalším aktivitám. Na začátku loňského roku například vydala již třetí vydání publikace atmedia navigator, komplexního průvodce českým televizním trhem.

V průběhu roku společnost rovněž představila dva zcela nové projekty. Pod značkou atmedia insight: expert talks vydává rozhovory s odborníky na televizní a mediální trh, kteří s Michaelou Surákovou diskutují o vývoji reklamních investic, budoucnosti lineární televize nebo trhu s videi na vyžádání. „V rámci těchto rozhovorů přinášíme vhled do prostředí zahraničních televizních trhů či novinky ze světa televizních stanic. Jako první jsme například informovali o plánu slovenské televize JOJ spustit novou sportovní stanici a také vlastní VOD službu,“ uvádí Michaela Suráková.

Druhým spuštěným projektem je atmedia index, který nabízí ucelený pohled na kvalitativní hodnocení televizních stanic, operátory placené televize nebo chování televizních diváků. Na základě pravidelného dotazování více než 4 000 respondentů ročně přináší informace o tom, jak čeští televizní diváci hodnotí jednotlivé televizní stanice, jak jsou spokojeni se službami operátorů placené televize, kolik v průměru platí za příjem televizních stanic nebo kolik z nich využívá videa na vyžádání.

„Dlouhodobou misí naší společnosti je budovat trh tematických televizních stanic na českém trhu. I z tohoto důvodu jsme přišli s atmedia indexem, který pomáhá televizním stanicím v dlouhodobém budování značky, a především v rozvoji jejich podnikání,“ upřesňuje Michaela Suráková a dodává, že atmedia index ve své komplexitě oslovuje také operátory placené televize nebo zadavatele televizní reklamy.


O společnosti

Společnost Atmedia Czech s.r.o. je obchodní zastupitelství téměř 30 tematických televizních stanic, jež na českém trhu působí od roku 2008. Zabývá se prodejem televizní reklamy a na našem trhu zastupuje lokální i většinu mezinárodních televizních stanic z televizních skupin, jako jsou AMC Networks, Discovery Communications, The Walt Disney Company, Sony Pictures Television nebo slovenská JOJ. V roce 2010 uvedla Atmedia na trh jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru prostřednictvím prodejních balíčků.


Michaela Němečková, PR Account Executive, KNOWCOMM, 3. 1. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.12.2021 • Telly letos divákům nabídla milion hodin vysílání, každý den přes 2 880 hodin
23.12.2021 • Tisková zpráva z 22. zasedání RRTV, konaného dne 21. 12. 2021
23.12.2021 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 22. 12. 2021
17.12.2021 • Česko zná svého zástupce v Eurovizi - do Turína pojedou We Are Domi se skladbou Lights Off
09.12.2021 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 8. 12. 2021
17.11.2021 • Skupina Markíza získala exkluzívne vysielacie práva na futbalové EURO 2024 a EURO 2028

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist