Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 23:59:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

TV Markíza prináša už tretiu tohtoročnú seriálovú novinku s názvom Svätý Max

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 17.02.2022


Televízia Markíza odštartuje v stredu 9. marca 2022 o 20:30 hod. svoju v poradí už tretiu tohtoročnú seriálovú novinku. Po úspešných tituloch Druhá šanca a Šťastní vs. Šťastní prichádza Svätý Max, úplne nový rodinný seriál s komediálnymi prvkami a naozaj netradičnou zápletkou.


Ústrednou postavou 10-dielneho seriálu je drobný kriminálnik Max, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stáva sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany. Až nečakane rýchlo zapadne do miestnej komunity, ovplyvňuje osudy členov farnosti a pomáha im riešiť ich problémy svojským a veľmi nekonvenčným spôsobom. Popritom sa však ponorí ešte hlbšie do svojich vlastných problémov. Všetko navyše skomplikuje jeho rodiaci sa vzťah so šéfkou amatérskeho zboru farníkov Evou, ktorá je zároveň miestnou policajtkou.

„Veľmi ma teší, že naše tohtoročné seriálové novinky divákov zaujali a verím, že v takto nastolenom trende bude pokračovať aj Svätý Max. Je to veľmi svieži, originálny seriál plný ľudskosti a zaujímavo vykreslených postáv, ktoré si diváci určite obľúbia. Opäť prinášame na obrazovky aj mladé herecké nádeje, ktoré tak majú jedinečnú šancu predviesť svoj talent,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Hlavnú úlohu falošného farára Maxa v seriáli stvárňuje mladý a mimoriadne talentovaný český herec, režisér a producent Vincent Navrátil, ktorý je synom obľúbenej herečky Veroniky Žilkovej. Napriek tomu, že má iba 24 rokov, na konto si už pripísal viacero zaujímavých filmových, seriálových, či divadelných rolí. Zahral si napríklad aj v najnovšom filme oceňovaného českého režiséra Jana Hřebejka s názvom Veterán. Diváci si v rámci ponuky streamovacej služby VOYO môžu už teraz pozrieť minisériu s názvom Mužketýři, na ktorej sa podieľal autorsky, producentsky, aj herecky.

Úlohu farára považuje Vincent Navrátil za veľkú výzvu a oceňuje na nej, že nie je plochá, ale „belmondovsky rafinovaná“. „Hrať na Slovensku je pre mňa veľmi osviežujúce, pretože české a slovenské herectvo je trošku iné. Slováci to oveľa viac prežívajú, povedal by som, že až balkánsky. Na to som sa veľmi tešil, lebo často mi už prekážalo šedivé české herectvo a tešil som sa na tú slovenskú farebnosť,“ zhodnotil.

Aj v roli policajtky Evy sa diváci môžu tešiť na mladú a neopozeranú tvár, zhostila sa jej herečka Martina Zábranská, pre ktorú ide o prvú veľkú seriálovú postavu. Diváci ju môžu pod prezývkou Maca poznať aj ako rozhlasovú moderátorku. Svoju premiéru v slovenskom seriáli bude mať vďaka Svätému Maxovi tiež ďalší mladý český herec Adam Mišík, ktorý si zahral Maxovho brata Adama.

V ďalších hlavných úlohách sa predstavia obľúbení herci Jana Kovalčíková, Anna Šišková, Matúš Kvietik, Lukáš Latinák, či Marek Fašiang. V každej epizóde sa diváci môžu tešiť aj na silné herecké mená vo vedľajších roliach, napríklad na Nelu Pociskovú, Petra Brajerčíka, Zuzanu Kocúrikovú, Mila Kráľa, alebo Helenu Krajčiovú.

Režisérskeho žezla sa zhostil Matúš Libovič, ktorý v minulosti pracoval aj na diváckych hitoch ako Búrlivé víno, Oteckovia, Pán profesor, či Druhá šanca. „Je to veľmi zaujímavý projekt s neopozeranými, mladými, ale zároveň talentovanými hercami v hlavných úlohách. Robiť s nimi je pre mňa príjemná nová skúsenosť a mám z toho naozaj radosť,“ pochvaľuje si Libovič.

Svätý Max vzniká v internej produkcii TV Markíza, väčšina lokácii seriálového mestečka Kralovany sa nakrúca v krásnom prostredí mesta Skalica a tamojšom nevysvätenom kostole. Ide o slovenskú adaptáciu úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Sankt Maik, ktorý ako formát medzinárodne distribuuje spoločnosť Fremantle.


SVÄTÝ MAX

• ŽÁNER: rodinný seriál
• PRODUCENTKA TV MARKÍZA: Alexandra Dubovská
• VÝKONNÝ PRODUCENT: Martin Šimunič
• KREATÍVNA PRODUCENTKA: Katarína Mikulíková
• SCENÁRISTI: Michal Baláž, Hana Lasicová, Tomáš Dušička
• RÉŽIA: Matúš Libovič
• HRAJÚ: Vincent Navrátil, Martina Zábranská, Adam Mišík, Jana Kovalčíková, Anna Šišková, Matúš Kvietik, Lukáš Latinák, Marek Fašiang a ďalší


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 16. 2. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2022 • RTVS odvysiela v premiére pokračovanie pútavej série Budujeme Slovensko
18.02.2022 • Prima dnes zahajuje 10. řadu soutěže Máme rádi Česko!
17.02.2022 • Televize Prima dokončila pátou řadu seriálu Polda
16.02.2022 • Na Prima COOL přijíždí premiérová řada auto-moto show Top Gear s novými moderátory!
16.02.2022 • Křivé obvinění policisty spustí soukolí boje o moc - v novém dvoudílném thrilleru Vražedné stíny
15.02.2022 • Do Devadesátek se každý týden vracely přes dva miliony diváků, staly se nejsledovanějším českým seriálem posledních 18 let

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist