Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 16:36:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT v neděli odvysílá nový film Viktora Polesného Dům na samotě

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.03.2022


V Praze řádí sériový vrah mladých žen přezdívaný Kadeřník. Jeho rukopis nese i nová vražda, která se odehrála poblíž zdánlivě idylické vesničky Smrčiny. A právě tam vyráží zkušený kriminalista Josef Bergman v doprovodu nové kolegyně Sylvie Sedlákové. Dvojice vyšetřovatelů v podání Luboše Veselého a Veroniky Arichtevy postupně odhaluje události, které v osamělém mlýně před lety provázaly životy starousedlíků s novými obyvateli. Snímek režiséra Viktora Polesného podle knihy Michaely Klevisové Dům na samotě uvidí diváci ČT1 v neděli 6. března od 20:10 hodin.


„V knihách Michaely Klevisové je psychologie i humor, což se mi líbí. Viděl jsem je kdesi v knihkupectví. Koupil jsem si audioknihu Kroky vraha a chtěl jsem si to pouštět v autě cestou na chalupu. Byla to dvě cédéčka, a to druhé nějak nehrálo. Tudíž jsem nevěděl, jak to bude dál. Trochu jsem znervózněl, a pochopil jsem, že to vyprávění mě natolik zaujalo, že jsem koupil cédéčka znovu a zároveň i další knihy. A tak to vzniklo,“ říká ke knižní předloze režisér Viktor Polesný a doplňuje: „U diváků často vítězí detektivky v klasickém stylu, kde nejsou v popředí násilné scény. I my jsme se krvavým scénám záměrně vyhnuli.“

Ve Smrčině se život točí kolem místních jezdeckých stájí a dostihových sázek – ale také kolem vydírání, nevěry, ztracené drahocenné brože a dávného zmizení syna místního hostinského Indyho. Film Dům na samotě zůstává věrný literární předloze v tom, že klade důraz na atmosféru místa, společenské pozadí příběhu a postupné odhalování vztahů mezi postavami. Kořeny problémů jsou skryty v minulosti a ani jejich rozkrytí a dopadení vraha nedokáže napravit staré křivdy.

Inspektora Bergmana ztvárnil herec Luboš Veselý a jeho kolegyni Sylvii Sedlákovou, si zahrála Veronika Arichteva: „Je to mladá holka, která přišla do velkého města a snaží se všem dokázat, že na to má. Myslím, že máme společnou energii a nasazení pro věc. Nikdy bych ale nemohla dělat práci kriminalistky. Krev, přítomnost někoho, který jinému člověku ublížil, vyšetřování a hledání souvislostí…, v tom bych asi neobstála. I když si o sobě myslím, že jsem docela silná povaha, tak tohle by mě zlomilo.“ V dalších rolích se objeví například Jiří Schmitzer coby přísný majitel stájí Soukup nebo Radek Holub jako hostinský Indy.


Dům na samotě

scénář a režie: Viktor Polesný
dramaturgie: Jan Maxa, Jan Gogola st.
hlavní kameraman: David Ployhar
hudba: Emil Viklický
výkonná producentka: Romana Špiková
kreativní producentka: Alena Müllerová
hrají: Luboš Veselý, Veronika Arichteva, Jiří Schmitzer, Radek Holub, Vlastina Svátková, Martin Kraus, Stanislava Jachnická, David Suchařípa, Kateřina Winterová, Jitka Sedláčková, Anna Fixová, Tomáš Dalecký a další


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 2. 3. 2022


  Sdílet:      

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.03.2022 • Minisérie Podezření míří z Berlinale na obrazovky ČT
07.03.2022 • Víťazný štart Let's Dance
06.03.2022 • Prima ZOOM ví, jaká bude budoucnost
05.03.2022 • Show Jana Krause – 9. 3. 2022
04.03.2022 • Televize Prima natáčí druhou řadu seriálu Černé vdovy
02.03.2022 • Poldark musí bojovat dál


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist