Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:20:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prima uvede 17. dubna v televizní premiéře film Gump – pes, který naučil lidi žít

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.04.2022


Na neděli 17. dubna ve 20.15 chystá televize Prima pro své příznivce mimořádnou podívanou. Jde o televizní premiéru rodinného filmu Gump – pes, který naučil lidi žít od režiséra F. A. Brabce. Snímek o výjimečné psí lásce dojme u televizních obrazovek malé i velké diváky. Vznikl na základě stejnojmenné knižní předlohy Filipa Rožka, která se s více než 140 000 prodanými výtisky během jednoho roku stala nejprodávanější knihou v ČR a získala i ocenění čtenářů Magnesia Litera.


Film, který je spontánně a pravdivě zahraný pejsky z útulků nebo množíren, z nichž má většina za sebou velmi pohnutý příběh, se těší hvězdnému hereckému obsazení. V hlavních rolích se představí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo a Jana Plodková. Před kamerou se objeví i známý kněz Zbigniew Czendlik.

„Náš příběh vyprávíme jinak. Mnoho záběrů pojímáme z pohledu psa. Bude to, myslím, nevšední zážitek. Příběh viděný psíma očima. Diváci si tak se čtyřnohým hrdinou mohou vše projít a prožít si, jak se cítí,“ uvedl režisér filmu F. A. Brabec.

Film má podtitul Příběh psí pravdy, naděje a lásky. Hlavní hrdina o sobě říká: „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes… On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý – do té doby, než najde své štěstí. A to najde jenom s člověkem. Tenhle film vám otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit.“

„Říká se, že bychom neměli zvířata zlidšťovat, ale ona jsou mnohem inteligentnější. Mají mnohem jemnější a složitější vnitřní život, než si myslíme. My to víme, ale většinou se podle toho nechováme,“ uvedl herecký představitel hlavní role Bolek Polívka. „Zvířata mají mnohé vlastnosti, kterými nás překonávají. Toto je film, který by to měl zdůraznit, upozornit nás na to a zavazovat nás k jistému druhu jemnějšího chování vůči nim,“ dodal.

Audioknihu se stejným názvem namluvil Ivan Trojan. A režisér filmu to okomentoval slovy, že dal Gumpovi duši. Ústřední song snímku s názvem Vítr do plachet složil a nazpíval Marek Ztracený. „Když se objevila tahle nabídka, nevěděl jsem, o co se jedná. Pak jsem si ale poslechl audioknihu, a to mě přesvědčilo. Chvíli jsem se smál, chvíli byl dojatý, ten příběh se mnou hýbal, věděl jsem, že tohle se bude skládat samo,“ vysvětlil muzikant, kterému prý složení písničky trvalo dvanáct minut.

„Pes není věc nebo hračka pro naše rozmary, je to právoplatný člen rodiny a měli bychom se k němu tak chovat. A věřím, že právě film o Gumpovi nám ukáže, jak silný vztah mezi zvířetem a člověkem může být a je,“ dodala představitelka další z hlavních rolí Jana Plodková.

Autor knižní předlohy, Filip Rožek, v roce 2016 spoluzaložil organizaci Se psem mě baví svět, která pomáhá týraným a opuštěným psům najít štěstí. Projekt Gump vznikl na základě příběhů psů z této organizace.

Gump – pes, který naučil lidi žít na Primě 17. dubna ve 20.15!


Jana Lohrová, Marketingový a PR konzultant, FTV Prima, 6. 4. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.04.2022 • Adopce, exekuce i výrazné osobnosti: ČT připravuje dokumenty o důležitých společenských tématech, Járu Cimrmanovi i PSH
12.04.2022 • ČT veze novinky z Cannes: premiérové seriály, oscarové velkofilmy i pokračování Trainspottingu
12.04.2022 • Prima COOL posouvá vysílání premiérových Simpsonů kvůli hlasové indispozici Martina Dejdara
09.04.2022 • Show Jana Krause – 13. 4. 2022
07.04.2022 • RTVS pripravila pre divákov aj poslucháčov počas veľkonočných sviatkov pestrú ponuku programov
06.04.2022 • SOSR uvedie v rámci mimoriadneho koncertu mimoriadne dielo Antonína Dvořáka

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist