Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:37:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nejširší nabídka světových dokumentů v 15. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.04.2022


Prima ZOOM nabízí nejpestřejší dokumentární podívanou u nás. Dokumentární skvosty pro vás: Veterináři z Arktidy vás zavedou do dobrodružného světa plného divokých zvířat; poznáte svět Očima pouště Atacama; vyčarujeme Magický Bavorský les; vydáme se na Adolfův ostrov a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

12. 4., 23.00 hod. – Veterináři z Arktidy (Záchrana lední medvědice)

Vzrušující seriál Veterináři z Arktidy nás zavede do dobrodružného světa plného pozoruhodných divokých zvířat, která obývají zamrzlý sever Kanady. V dojemných a srdceryvných příbězích účinkují skuteční a okouzlující lidští i zvířecí hrdinové. Seriál zachycuje tým ošetřovatelů z veterinární kliniky pro arktická zvířata, kteří dnes a denně překonávají velké překážky. Jejich úkolem je zachránit ohrožené životy nemocných a zraněných zvířat v jednom z nejdrsnějších přírodních prostředí světa.


13. 4., 20.00 hod. – Očima pouště Atacama

Chilská poušť Atacama, která leží v nadmořské výšce 5300 metrů, je zřejmě nejsušší pouští světa. Atacama je extrémně nehostinná, s prakticky nulovou vlhkostí. A proto se dokonale hodí k pozorování zrození vesmíru. Právě tady stojí ALMA, nejlepší a nejvýkonnější teleskop. 66 obřích satelitních antén zachycuje kosmické paprsky v takovém vlnovém rozsahu, v jakém jsme je dříve nebyli schopni pozorovat. Nikde jinde to není možné. Pouze tady, daleko od vší civilizace, není obloha nad chilskou pouští znečištěná umělým světelným smogem. Podívejte se společně s námi na vesmír očima pouště Atacama. Budeme sledovat špičkově animované scény, které vytvoří vizi něčeho naprosto nepředstavitelného. Množství dat sesbíraných teleskopem ALMA nám pomůže lépe pochopit, jak vznikl život, a odhalit původ vesmíru i podstatu nekonečna. Díky snímku Očima pouště Atacama se staneme svědky vzrušujícího bádání s cílem objasnit některá z největších tajemství astronomie. Dobrodružství vesmírného výzkumu se odehrává přímo před našimi zraky na velkoplošných snímcích, které jsou kombinovány se smyslem pro detaily. A zaměříme se také na úchvatnou krásu pouště Atacama, která okouzluje místní pracující vědce. Pouště, kde jsou zvířata a rostliny nedělitelnou součástí vzácného a nevídaného prostředí. Oči pouště Atacama byly sestrojeny nejen proto, abychom pozorovali, jak vznikají hvězdy, ale také abychom se dozvěděli více o životě na Zemi.


14. 4., 20.00 hod. – 100 dní do kapitulace (Průlom na východě)

Posledních sto dní druhé světové války se stalo hlavním tématem historické mini série o bouřlivém období krátce předtím, než nacistická Třetí říše konečně kapitulovala. Tento dokument se ohlíží za klíčovými milníky posledních dní Hitlerova nacistického Německa. Zároveň sleduje, jak Třetí říše nevyhnutelně směřovala ke svému konci. Důležité události dávají do souvislosti osobní osudy několika nešťastníků. A dohromady nabízejí nefalšovaný pohled na zlomové okamžiky světových dějin. 100 dní do kapitulace je odpočítáváno v přesném chronologickém pořadí. Na obrazovce tím pádem ožívají hrůzy a utrpení, které poznamenaly závěr nacistické éry. Ale také pocit bezbřehého zoufalství, které se zmocnilo obyčejných lidí na německém území. Zatímco jejich velitelé se zoufale drželi bludných iluzí, vojáci se ocitli uvězněni v pekle předních bojových linií. Jak to dopadlo, je nám dobře známo. Přesto jenom někteří z nás si dnes uvědomují, že konec druhé světové války znamenal pro obyčejné Němce obrovskou úlevu a osvobození od smrti, zkázy a chaosu.


14. 4., 21.00 hod. – Hitlerovi otroci (Vykořisťování)

Lidé nuceně nasazení na práci v nacistickém Německu se stali obrovským fenoménem. Tento nehumánní projekt válečných plánovačů byl organizován totalitním režimem. A společnost ho podporovala. Ke zneužívání nuceně nasazených ve Třetí říši docházelo přímo před očima všech jejích obyvatel. Byl to zločin proti lidskosti, a zároveň miliardový byznys. Nuceně nasazenými Hitlerovými otroky nebyli jenom váleční vězni. Naopak, většinou šlo o obyčejné civilisty. Mezi nimi i mnoho žen a dětí, které se nedožily konce druhé světové války. Během jejího trvání bylo do nacistického Německa deportováno třináct milionů lidí. Každý pátý podlehl otrocké dřině v těžkých podmínkách. Třídílná historická mini série Hitlerovi otroci zachycuje tragický příběh nuceně nasazených. Kombinuje odborné analýzy s vlastními zkušenostmi a vzpomínkami pozůstalých i jejich potomků. A na základě osobních osudů přibližuje, jak moc byl nacistický systém brutální.


14. 4., 23.00 hod. – Magický Bavorský les

Když se v 90. letech výrazně přemnožili kůrovci, zničili tisíce hektarů starého smrkového Bavorského lesa. Na uvolněném místě začaly rychle růst zdravé stromy – vznikl nový prales. Ochuzená monokultura byla během pouhých několika let nahrazena rozmanitými hvozdy plnými nejen smrků, ale i jasanů, jedlí a buků. Ty přilákaly nové zvířecí a rostlinné druhy. Do Bavorska se dokonce znovu vrátili rys a vydra. Film Magický Bavorský les zachycuje krásu tohoto místa v průběhu všech čtyř ročních období. Uvidíte, jak nádherně německý národní park zdivočel. Příroda si dokázala poradit i bez pomoci člověka, tak jak to dělala po tisíce let.


15. 4., 20.00 hod. – Modré srdce planety: Mořské proudy (1. díl)

V hlubinách světových oceánů jsou ukryté velké řeky mořské vody, které nazýváme oceánské proudy. Jsou jako tepny a žíly naší planety Země. Jako podpůrný systém života, který už několik milionů let pomáhá regulovat klima, atmosféru a biologickou diverzitu. Ponořte se do Východoaustralského proudu ve společnosti migrujících keporkaků. V této fantastické třídílné přírodovědné sérii prozkoumáme úžasnou různorodost mořského ekosystému Austrálie a odhalíme, jak oceánské proudy vytvářejí život na naší planetě.


16. 4., 22.00 hod. – Adolfův ostrov

Přední světová odbornice v oblasti forenzního vyšetřování nacistických zločinů Caroline Sturdy Collsová jde po stopách nevyřešeného případu. Hledá pozůstatky koncentračního tábora, který stál na britském ostrově Alderney. Svědkové a pozůstalí tvrdí, že tady zemřely tisíce lidí, ale zatím se podařilo najít pouze 389 těl. Caroline musí překonávat přísná omezení ze strany místní samosprávy, jež si možná přeje, aby zdejší tajemství zůstala pohřbená navždy. Carolone přesto pokračuje a s využitím revolučních postupů i nejmodernějších technologií nepřestává pátrat po pravdě.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 10. 4. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.04.2022 • Cestu k Roland-Garros na Eurosportu 2 odstartuje Monte-Carlo Masters
08.04.2022 • Vývoj – nechme se inspirovat přírodou
07.04.2022 • Vydejte se hledat starověké poklady s Bettany Hughes
03.04.2022 • Pojďte poznávat svět s Prima ZOOM ve 14. týdnu!
02.04.2022 • CBS Reality v dubnu: Prožijte hororové příběhy, kterým nebudete chtít věřit
31.03.2022 • Seznamte se s detektivem Svenem Hjersonem na Epic Drama!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist