Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:08:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Seznamte se s detektivem Svenem Hjersonem na Epic Drama!

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 31.03.2022


Nejslavnější detektivní spisovatelka světa, Angličanka Agatha Christie, stvořila nejen Hercule Poirota a slečnu Marplovou, ale i další, vedlejší postavy svého literárního světa, které samy vytvářely své vlastní světy. Že tomu úplně nerozumíte? Nuže, jednou ze zásadních postav knih o Hercule Poirotovi je i jistá Ariadne Oliver, spisovatelka a příležitostná detektivka, a hlavně jedna z Poirotových přítelkyň. Paní Oliverová ale jako spisovatelka vytvářela svoje vlastní příběhy. A jedním z jejich hlavních protagonistů je i Sven Hjerson, soukromý detektiv a zároveň Fin švédského původu.


Spin-off Agathy Christie s názvem Sven Hjerson (v originále Agatha Christie’s Hjerson) se odehrává v současném Švédsku. Přestože samotná spisovatelka současné Švédsko přirozeně nemohla zažít. Každopádně nový stejnojmenný televizní seriál nás tam vzít může. Mimochodem, jedním z jeho výkonných producentů je i Mathew Prichard, jediný vnuk Agathy Christie.

„Meta adaptace“ z roku 2021 je vůbec prvním pokusem o zfilmování Hjersonových dobrodružství a jeho počinů v roli detektiva. Jenže se vůbec neodehrává v době, kdy o něm „psala“ paní Oliverová. Hjersona, který miluje syrovou zeleninu, otužování a řešení záhadných vražd, totiž v rámci seriálu uvidíme až po jeho šedesátce, v době, kdy už je nějakou dobu ve výslužbě. Kromě výše uvedeného detektiv v důchodu rád klevetí (čímž připomíná třeba slečnu Marplovou), sbírá vinylové desky a jeho život se skládá hlavně z každodenních rutinních činností.

V první epizodě se Hjerson na výletní lodi kvůli jisté neupřesněné rodinné tragédii vrací domů. Na stejné lodi pluje i Klara Sandbergová, bývalá televizní producentka, která chce detektiva angažovat v připravovaném dokumentárním seriálu, v němž by se řešily skutečné zločiny. Skutečný zločin se však odehraje už na palubě lodi: dojde zde totiž k vraždě.

Hlavní roli Svena Hjersona hraje Johan Rheborg, mimo jiné scénárista a také herec, jenže spíš komediální. Bude tedy zajímavé sledovat, jak populárnímu švédskému herci role v detektivním seriálu sedne. Přestože se děj seriálu odehrává ve Skandinávii, zachovává si britskou uvolněnost autorky a rozhodně se nežene do běžné temnoty, mysterióznosti, ponurosti a drsnosti současné severské detektivky. Takže možná i z toho důvodu může být role detektiva šitá na míru komikovi, kdoví… Klaru Sandbergovou, producentku reality show, hraje Hanna Alströmová. Její postava žije s partnerem Niklasem, s nímž vychovává dceru Olivii. Herečku Alströmovou možná znáte z filmů o Kingsmanovi. A podle producentů trvalo najít tuhle všestrannou herečku s nádechem komediálního talentu dost dlouho. S Johanem si navíc okamžitě padli do noty.

Sven Hjerson tedy bude hvězdou stejnojmenného seriálu, v němž ožije jeho fiktivní postava fiktivní spisovatelky. Jedná se o oddychovku, přestože hlavní postavy budou v každém jednotlivém dílu řešit jinou vraždu. Žádný mysteriózní thriller, žánr, na který jsme ze severské produkce zvyklí, tedy nečekejte.

Seriál se začal natáčet na Ålandech 8. prosince 2020. Skládá se ze čtyř klasických případů vražd a ve Švédsku a Německu měl premiéru na podzim roku 2021. Nyní se na něj mohou podívat i čeští diváci, a to díky kanálu Epic Drama, na kterém se první případ Svena Hjersona odehraje už 4. dubna ve 21:00 hod. Trailer: https://youtu.be/aceQwh7ehmw


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 31. 3. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2022 • CBS Reality v dubnu: Prožijte hororové příběhy, kterým nebudete chtít věřit
27.03.2022 • Pojďte poznat svět ve 13. týdnu s Prima ZOOM
26.03.2022 • Sportovní lezení zažívá boom, IFSC uzavřela tříleté dohody s Discovery
25.03.2022 • V sobotu se v rámci elitní organizace UFC představí český bojovník David Dvořák
22.03.2022 • MET: Live In HD - Verdiho monumentální opera Don Carlos
20.03.2022 • Vydejte se po stopách Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist