Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 08:52:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte poznat svět ve 13. týdnu s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.03.2022


Váš opravdový pohled na svět – to je Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: dáme si další Bizarní jídla: Místa k nakousnutí; ukážeme vám stále aktuální souboj Putin versus Navalnyj; podíváme se na Hmyz pod lupou; odstartujeme nejnovější seriál BBC – Zelená planeta a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

28. 3., 20.00 hod. – Monfragüe: Perla Španělska

Lesy rostou na všech pěti kontinentech naší planety. Vytvářejí takřka stejně bohaté a různorodé prostředí pro život jako tropické džungle. Vydejte se spolu s námi na cestu za největšími, nejhlubšími a nejlépe zachovalými hvozdy. Španělský národní park Monfragüe se nachází v západní části země, v regionu Extremadura. Park leží v oblasti údolí řeky Tajo. Vegetaci tvoří především křoviny a nižší dubové porosty. V srpnu vypadá příroda v rezervaci jako africká savana. Kromě obce Villareal de San Carlos s třiceti obyvateli a hradu Monfragüe je oblast neosídlená. Park má rozlohu 179 km² a byl založen teprve v roce 2007. Rezervace patří také pod ochranu UNESCO. Lidé zde žijí v souladu s přírodou. Žije zde mnoho vzácných druhů zvířat, podívejme se na ně tedy zblízka.


28. 3., 21.00 hod. a 21.30 hod. – Bizarní jídla: Místa k nakousnutí (1. a 2. díl)

Moderátor oblíbeného kulinářského cestopisného seriálu Andrew Zimmern se řídí heslem, že poznání prochází žaludkem. Díky tomu poznává místní pokrmy, a zároveň i kulturu, lépe než kdokoli jiný. V osmé řadě ochutnává další Bizarní jídla v Uruguayi, Ekvádoru, thajském Bangkoku, japonském Kyoto, ale i veskrze americkém Hollywoodu.


29. 3. 20.00 – Putin versus Navalnyj

V srpnu roku 2020 během letu do Moskvy začal charismatický lídr ruské opozice Alexej Navalnyj křičet bolestí. Letadlo, na jehož palubě cestoval, bylo okamžitě odkloněno do nejbližšího města. Navalnyj byl v bezvědomí převezen do nemocnice. Tato událost otřásla celým světem. Tento strhující celovečerní film přináší rozhovory takřka výhradně s očitými svědky, kteří během osudových okamžiků stáli Navalnému po boku. A kousek po kousku skládá dohromady neuvěřitelný příběh, ve kterém Jamese Bonda střídá jeho parodie Johnny English. Vrcholní světoví politici naléhají na ruského prezidenta Vladimira Putina, aby povolil letecký převoz Navalného do specializované nemocnice v Berlíně. Jedná se o zdravotnické zařízení s bohatými zkušenostmi se záchranou životů obětí otrávených agenty bezpečnostních složek Kremlu. Investigativní reportéři webu Bellingcat dokazují nejen to, že byl Navalnyj otráven ruskou FSB, ale dokonce i to, že ho její agenti sledovali několik let a podařilo se jim vyvinout nové varianty zakázané chemické zbraně – nervového jedu novičok, poprvé použitého proti Skripalovým v anglickém Salisbury. Už tak naprosto šílený příběh o mezinárodní špionáži a neschopných zabijácích se obrací na hlavu, když vychází najevo, že se jeden z rádoby vrahů přiznal své oběti, jak přesně ho otrávili a že jed byl aplikován na švy spodního prádla, které měl Navalný na sobě. Proč Alexej Navalný představuje takovou hrozbu pro jednu z nejmocnějších osobností světa? Čím ho provokuje i zpoza zdí a mříží ruského vězení? A jak dopadne jejich střet? Na jedné straně je prezident vyzbrojený speciálními týmy všeho schopných zabijáků. Na druhé muž, jemuž zbývá jenom smysl pro humor, neúnavní investigativci a dokonalý smyls pro sociální média. A jaké to bude mít důsledky pro budoucnost Ruska i celého světa?


30. 3., 20.00 hod. – Hmyz pod lupou

Svět brouků – hmyzu a pavoukovců – může být stejně velkolepý jako svět velkých savců. Jen s tím rozdílem, že když dojde na vzhled a chování některých jeho zástupců, bývá ještě zajímavější, pozoruhodnější a bizarnější. Pod pozorným zvětšovacím sklem výkonné lupy odhalíme zvláštní, napínavý a neznámý vesmír, který se vymyká vší představivosti, a dokonce i těm nejdivočejším fantaziím. Tak třeba taková kudlanka nábožná: impozantní hmyz vybavený chápavými předními končetinami a složitým zrakem. Vychutnejte si detailní záběry na to, jak bleskurychlým smrtícím úderem polapí svou nebohou kořist a jak ji sežere. Hlavním hrdinou nejednoho hororu bývá také ikonický pavouk. Sklípkan je nejpůsobivější ze všech: trpělivě se ukrývá pečlivě zamaskovaný pod zemí a ve zlomku jediné sekundy dokáže vyskočit a zaútočit na nic netušící kořist, která neuváženě projde kolem. Dobře známá včela medonosná vytváří obrovské roje. Dostat se dovnitř jednoho z nich by bylo za normálních okolností smrtelně nebezpečné. Ale s využitím moderní techniky se nám to podaří. Díky tomu odhalíme, jak se včely chovají nebo jak svým družkám prozrazují polohu možných nových hnízd. Budeme také sledovat včelí let ve zpomalených záběrech. Nenechte si ujít fascinující přírodovědný film Hmyz pod lupou – a už nikdy se nebudete dívat na brouky tak jako dříve.


1. 4., 20.00 hod. – Hlubiny Atlantiku (Širý oceán)

Tři tisíce metrů hluboko pod hladinou jsou vody Atlantiku studené a temné. Ale ani to neodradilo jednoho odvážného potápěče. Kameraman Ken O’Sullivan se potopil do míst, kam se lidé běžně nedostanou. Díky tomu se mu podařilo zblízka natočit některé z největších tvorů světa, překrásné korálové útesy, a dokonce zachytit i dosud nevídané chování mořských zvířat. Kdysi se jim říkalo „ďábelské místo“, a i dnes jsou hlubiny Atlantiku stejně fascinující jako nebezpečné. Přírodovědný snímek Hlubiny Atlantiku je věrně zachycuje v dechberoucích záběrech.


2. 4., 20.00 hod. – Zelená planeta (1. díl)

Lesy pokrývají třicet procent povrchu Země, a přesto se v nich většina z nás nevyzná ani z poloviny dobře tak, jak si myslíme. Díky novému přírodovědnému seriálu máme nyní jedinečnou možnost odhalit, co dosud viděl jenom málokdo. Sledujte dobrodružné a fascinující příběhy lesních obyvatel od půvabných srnců, přes mazané lišky, až po úctyhodné divočáky. Díky nejmodernějším technologiím odhalíme také jejich nejbizarnější a nejúžasnější lesní sousedy.


2. 4., 21.00 hod. – Extrémní zvířata (Profesionální zločinci)

V této čtyřdílné mini sérii se podíváme na zoubek různým zvířatům ze všech možných koutů světa. Odhalíme jejich rozdílné osobnosti a seznámíme se s nejextrémnějšími zvířaty v každé vybrané kategorii. Princip přírodovědného seriálu Extrémní zvířata je jednoduchý: top desítka zvířecích extremistů na základě jejich chování nebo v určitém prostředí. Zvířata udělají pro přežití cokoliv. Některá jsou schopna skutků, které by z našeho pohledu mohli spáchat jedině kriminálníci – tak jako opice řádící v indických lesích nebo roztomilý indonéský zabiják nártoun. Z jiných zvířat se stali skuteční mistři úniků a neuvěřitelným způsobem utečou hrobníkovi z lopaty jen proto, aby to druhý den museli znovu zopakovat. Věděli jste, že třeba takové veverky k tomu využívají padací dveře? A pak jsou tady největší drsňáci. Vždyť utéct nástrahám divočiny vyžaduje velkou kuráž, protože matka příroda nemá s uplakánky žádnou trpělivost. Zvítězí silný medvěd grizzly nebo krvežíznivý bojovník hroch? Každé zvíře musí být každopádně nesmírně odvážné. Afričtí pakoni překonávající řeky zamořené krokodýly nebo tuleni, kteří surfují po zrádných ledovcích, by mohli jít všem příkladem. Extrémní zvířata jsou vzrušující expedicí do spletité říše chování zvířat. A zároveň napínavé pátrání po odpovědích, proč naši divocí sousedé dělají všechno, co dělají.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 26. 3. 2022





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.03.2022 • Sportovní lezení zažívá boom, IFSC uzavřela tříleté dohody s Discovery
25.03.2022 • V sobotu se v rámci elitní organizace UFC představí český bojovník David Dvořák
22.03.2022 • MET: Live In HD - Verdiho monumentální opera Don Carlos
20.03.2022 • Vydejte se po stopách Prima ZOOM
19.03.2022 • Královská rodina na TV Spektrum
18.03.2022 • Milán-Sanremo aneb 293 kilometrů a první cyklistický monument roku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist