Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 21:03:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Prima v kampani #Nepřetáčej vysvětluje divákům, proč je reklama pro komerční TV zásadní

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 30.04.2022


Skupina Prima spouští od května komunikační kampaň #Nepřetáčej, která divákům vysvětluje, že příjmy z reklam jsou pro Primu jako komerční televizi zcela zásadní. Jedná se o hlavní zdroj financování výroby pořadů, a jen díky tomu mohou diváci sledovat pořady v kvalitě, na kterou jsou zvyklí. Kampaň #Nepřetáčej navazuje na plošné zavedení omezení přetáčení reklamy, které bude od 1. června 2022 platit na všech kanálech Primy v rámci odloženého (zpětného) sledování pořadů u diváků, kteří sledují televizi přes internet (IPTV).


„Naším cílem je veřejnosti vysvětlit, že jejich zhlédnutí reklamy je pro nás důležité. V posledních letech se počet domácností, které využívají IPTV, téměř ztrojnásobil, uživatelé si oblíbili zpětné přehrávání pořadů a spolu s tím se i naučili přetáčet reklamy. Podle realizovaných průzkumů dokonce až dvě třetiny lidí během sledování pořadů přetáčí reklamu. Kvůli tomu ročně přicházíme až o 300 milionů korun, které bychom mohli zpětně investovat do výroby dalšího programu,“ říká Lukáš Kubát, ředitel pro strategii skupiny Prima, a dodává: „Situace, kdy se nám snižuje objem odsledované reklamy, a zároveň rostou náklady na výrobu našich pořadů v důsledku zdražování na trhu, byla pro nás, skupinu Prima, již neúnosná, proto od 1. června omezujeme přetáčení reklamy, abychom mohli i nadále vyrábět pořady pro diváky v kvalitě, na kterou jsou zvyklí.“

Podmínky nastavení omezení možnosti přetáčení reklamy řešila skupina Prima s jednotlivými operátory déle než rok. Jaké poskytnou nabídky pro své uživatele, je v režii IPTV operátorů, a záleží jen na jejich obchodní politice, jaké podmínky zprostředkují svým zákazníkům. Kromě varianty s plnou reklamou jim skupina Prima nabídla různé varianty zkrácení reklamního bloku, či dokonce možnost zakoupení práva sledovat pořady zcela bez reklam, a vylepšit tak uživatelský zážitek.


Kampaň #Nepřetáčej ukazuje pořady Primy v laciném provedení

Nová kampaň #Nepřetáčej představuje tři oblíbené pořady skupiny Prima, jak by vypadaly v levných kulisách a provedení. Za jejím konceptem stojí agentura Jinej Gang v čele s Ondřejem Hüblem. Realizace se ujala produkční společnost Ad kolektiv pod taktovkou režiséra Daniela Růžičky. První ze spotů představuje hlavní hvězdu seriálu ZOO Evu Burešovou, kterak pronáší svou repliku k figuríně s parukou a režíruje je „kulisák“, který Evu v závěru vyzývá k alternaci postavy gorily.

Druhý spot přibližuje prostředí natáčení show Honzy Dědka s ústřední postavou starého muže, „dědka“, který má pořad moderovat, ale ejhle, má problém s pamětí. V závěrečné scéně se v publiku objevuje skutečný moderátor Honza Dědek.

Poslední spot přibližuje oblíbený zábavný pořad Máme rádi Česko s Liborem Boučkem a pseudopostavami kapitánů – Vojtou Kotkem a Jakubem Prachařem, kteří jsou opět ztvárněni náhodnými neherci. I zde jsou hlavní postavy vystavovány lidovému pojetí a úskalí laciných kulis. Stejně jako v předchozích variantách spotů uslyší diváci na závěr apel protagonisty – v tomto případě Libora Boučka, aby lidé sledovali reklamy, protože díky tomu může skupina Prima zachovat stávající kvalitu pořadů.

„Vytvořit koncept této kampaně bylo pro nás velkou výzvou, přetáčení reklam je velmi specifické téma, které zároveň komunikujeme i k divákům, kteří nesledují televizi připojenou přes internet, a neznají tak možnost přetáčení reklam. Jsem nadšený, že se Jinýmu Gangu podařilo s tímto nelehkým úkolem a omezeným časovým prostorem ve spotu popasovat s humorem sobě vlastním, ale zároveň zachovat klíčovou myšlenku – tedy to, že za stávající kvalitou našich pořadů stojí zadavatelé a jejich odvysílané reklamy,“ vysvětluje Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima a dodává: „Kampaň #Nepřetáčej poběží od 2. května napříč všemi mediatypy skupiny Prima, včetně rádií, nebudou chybět ani inzeráty v denících, v televizních guidech a v online.“


Více informací na www.nepretacej.cz.

Nepřetáčej – 7 pádů Honzy Dědka https://youtu.be/KMr-u8Vzjjg
Nepřetáčej – ZOO https://youtu.be/d6KF5Xh8bQ8
Nepřetáčej – Máme rádi Česko https://youtu.be/h3zKzf5nDyA


Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 28. 4. 2022






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2022 • Tisková zpráva ze 7. zasedání RRTV, konaného dne 26. 4. 2022
28.04.2022 • Poslední triumf Davida Stypky - za album Dýchej získal tři Anděly
27.04.2022 • Media Club má novou korporátní identitu
26.04.2022 • Telly spustila soutěž o exkluzivní vstupenky na zápas Jiřího Procházky v Singapuru
25.04.2022 • Atmedia index: Čeští diváci nejlépe hodnotí stanice ČT Déčko, Prima ZOOM a National Geographic
21.04.2022 • MFF Praha – Febiofest 2022: Více než 90 filmů v tradičních soutěžních a nesoutěžních sekcích i speciální sekce Ukrajina: střed Evropy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist