Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:28:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nahlédněte pod pokličku FIFA - unikátní dokument odkryje vše kolem skandálního příběhu katarského světového šampionátu

  Autor: Media:list/Discovery , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 04.06.2022


Mistrovství světa ve fotbale po čtyřech letech opět pomalu klepe na dveře. Letos se netradičně uskuteční až v závěru roku a jeho hostitelem bude Katar. V době, kdy se pozornost celého světa začíná obracet k malému arabskému státu, dostává se na veřejnost dvoudílný dokument Discovery Channel s názvem Muži, kteří prodali mistrovství světa ve fotbale (The Men Who Sold The World Cup), který má premiéru v neděli 5. června ve 21 hodin.


Ten díky unikátním svědectvím nahlíží pod pokličku příběhu, který vyvolal celou řadu diskusí. Diváci se jeho prostřednictvím dostanou do nitra FIFA za éry jejího nechvalně proslulého exprezidenta Seppa Blattera, jenž po desetiletí řídil světový fotbal a měl tak významný podíl na tom, že se jedna z největších sportovních akcí uskuteční právě v Kataru.

Korupce, politika, zákulisní dohody… V souvislosti s fotbalovými šampionáty se vede celá řada spekulací už léta. Stačí si vzpomenout třeba na mistrovství světa, které se konalo před dvaceti lety v Japonsku a Jižní Koreji. Druhá ze jmenovaných hostitelských zemí na něm dokráčela až ke konečnému čtvrtému místu. Tento historický úspěch Jižní Koreje ovšem s sebou nesl několik černých kaněk. V hlavní roli byli tehdy rozhodčí, kteří týmu vedenému nizozemským koučem Guusem Hiddinkem na této cestě pomohli hned několika spornými rozhodnutími – ať už se jednalo o osmifinále s Itálií nebo čtvrtfinále se Španělskem.

Podobných případů lze v nedávné fotbalové historii najít mnohem více. Vrcholem všeho byl rok 2010, kdy FIFA mimo jiné rozhodovala o pořadateli letošního šampionátu. Volby od počátku provázely pochybnosti, tím spíš, že mundial byl nakonec přisouzen právě Kataru – „nefotbalové“ zemi, kde bychom v té době marně hledali odpovídající stadiony. Na druhou stranu zemi, která disponuje spoustou finančních prostředků…

Dvoudílný dokument režisérů Daniela DiMaura a Morgana Pehmeho odhaluje pravdu o tom, jak někteří vysocí představitelé FIFA doslova prodali největší světovou sportovní událost. I to, jak byli nakonec sesazeni ze svých pozic a museli se vzdát svého dosavadního luxusního životního stylu.

Jedná se až o shakespearovský příběh o penězích, moci a korupci, v němž vystupuje řada skandálních postav včetně známého hráče amerického fotbalu Chucka Blazera a katarského obchodníka Mohameda Bin Hammama.

„Muži, kteří prodali mistrovství světa ve fotbale, je velmi napínavý seriál, který přináší dosud nepopsaný pohled na jeden z největších sportovních skandálů v historii. Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme tento příběh vyprávět,“ říká Simon Downing, Head of Discovery Factual and Sports UK.

V prvním díle se objeví vyšetřovatelé Heidi Blakeová s Jonathanem Calvertem, kteří popíšou, co vedlo k odhalení korupce uvnitř FIFA.

Ve druhé epizodě vystoupí vyšetřovatelé FBI a IRS, jejichž úkolem bylo odhalit kriminální chování v nitru organizace, jejíž strukturu přirovnávali k mafii. Dále se v dokumentu objeví například informátor z katarského nabídkového týmu, bývalý šéf komunikace FIFA, fotbaloví velikáni včetně Jurgena Klinsmanna či Landona Donovana. A chybět nebude dokonce ani samotný Sepp Blatter.

Výkonnými producenty Story Films jsou David Nath a Peter Beard a Jeremy Phillips ze společnosti Discovery.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. discovery+, Food Network Kitchen a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Karel Smetana, PR Specialista, Media:list, 3. 6. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.06.2022 • Panenka Barbie má mnoho tváří. Co o ní zřejmě nevíte?
06.06.2022 • Chcete poznat svět? – vydejte se na Prima ZOOM!
03.06.2022 • Seriál Druhá světová válka: Cena říše na TV Spektrum
02.06.2022 • Hamlet Bretta Deana uzavírá sezónu přenosů z Metropolitní opery 2021/22
30.05.2022 • Odstartujte červen s Prima ZOOM
28.05.2022 • Seriál Těžaři z Mud Mountain od 30. 5. na Viasat Explore

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist