Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 03:47:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se do světa poznání s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.07.2022


Dokument, seriál, dokureality, hraný dokument – svět ve všech barvách na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Obnažený vesmír I; odhalíme Tajemství Solné komory; zažijete Setkání s grizzlym; poznáte, jaké to je Když žraloci útočí III a ještě více unikátních snímků...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

11. 7., 22.00 hod. – Obnažený vesmír I (Mimozemské světy)

Seriál Obnažený vesmír zkoumá nejhlubší tajemství kosmu a odhaluje světy, jaké jsme ještě nikdy neviděli. Díky okouzlujícím digitálním záběrům odkrývá jednu vrstvu záhady za druhou a obnažuje největší divy vesmíru. Každá epizoda se zabývá vesmírnými misemi a experimenty a sleduje odborníky, kteří stojí na prahu jedinečných objevů. Obnažený vesmír odhaluje bouřlivá moře magmatu i proudy energie, které vyzařují černé díry. Nenechte si ujít fantastickou podívanou o vědeckých objevech, jež hrají nečekanou roli v definici našeho vlastního místa ve vesmíru.


13. 7., 20.00 hod. – Síla života II (Východoafrický rift)

Druhá řada seriálu Síla života pokračuje ve zkoumání všeho neobvyklého, nečekaného, a hlavně skrz naskrz podivného. Díky Síle života uvidíte neuvěřitelná prostředí, kde matka příroda nechala bydlet nejpodivnější zvířecí mutanty. Ale také to, jak tato zvířata projevila neobyčejnou schopnost přizpůsobení nebo se naučila zvláštní vzorce chování, aby se jim lépe podařilo uspět v přirozeném výběru a obstát tváří v tvář evoluci.


13. 7., 21.00 hod. – Tajemství Solné komory

Solná komora, německy Salzkammergut, je oblast ve středním Rakousku. Reliéf Solné komory tvoří tektonické jezerní pánve vzájemně oddělené jednotlivými vápencovými hřbety hor Solné komory. Ze tří světových stran je oblast výrazně ohraničena mohutnými horskými skupinami – včetně masivu Dachstein. Osu oblasti tvoří řeka Traun. V roce 1997 byla jižní část Solné komory v okolí Dachsteinu a Hallstatu zařazena na seznam Světového dědictví UNESCO. Poznejte její krásy.


14. 7., 22.00 hod. – Chile: Divoká cesta (1. díl)

Osmidílný přírodovědný seriál Chile: Divoká cesta nás vezme na vzrušující výpravu po nebi, po pevnině a po moři. Podíváme se do všech koutů této velké a takřka neprozkoumané země a budeme pátrat po nejzajímavějších místních divokých zvířatech. Kromě slavné pumy nebo plejtváka se filmařům podařilo natočit více než 80 druhů zvířat. Některá z nich jsou prakticky neznámá nejen zbytku světa, ale málo o nich vědí dokonce i vědci.


14. 7., 23.00 hod. – Setkání s grizzlym (Čelit hladu)

Medvěd grizzly dorůstá délky 2,5 metru a váhy až 550 kilogramů. Má ostré drápy a silné zuby dravce. Hrozivé příběhy o tom, jak agresivně zaútočil na člověka, všichni dobře známe, ale jaký je grizzly doopravdy? Věhlasný biolog a odborník na medvědy Chris Morgan touží odhalit skutečnou povahu těchto obávaných medvědů. Chris studuje medvědy už několik let a v tomto okouzlujícím, a zároveň šokujícím dvoudílném přírodovědném snímku je znovu na jejich stopě. V aljašském přírodním parku Katmai se může k medvědům grizzly dostat blíže než kdekoli jinde. Z bezprostřední blízkosti pozoruje jejich chování i techniky přežití. A přitom odhaluje nečekaně citlivou, tolerantní, a dokonce něžnou stránku impozantního grizzly.


15. 7., 20.00 hod. – Když žraloci útočí III (Čelisti v reálu)

Kvůli 600 pozorováním žraloka a třem útokům na člověka se z poklidné turistické destinace, kterou byl poloostrov Cape Cod, najednou stalo místo hrozivých setkání se zubatými dravci. Na Bahamách nedochází k útokům žraloka příliš často. Ale mezi lety 2012 a 2018 zemřelo nebo bylo zmrzačeno osmnáct lidí! Kdo nebo co za to může? A jak to, že v roce 2015 propuklo na pobřeží Karolíny, kde rády tráví volný čas celé rodiny s dětmi, naprosté žraločí peklo? Třetí řada napínavého „detektivního“ seriálu Když žraloci útočí rozebírá tragické události, zjišťuje, jak k nim došlo, a odhaluje proč.


17. 7., 22.00 hod. – Údržbáři v akci (Montrealské metro)

Konstrukce komplikované stavby nebo systému vyžaduje péči a pozornost ke každému detailu. Kdyby došlo k selhání a zřícení, následky by byly doslova ničivé. Proto je neustálá údržba stejně důležitá jako původní výstavba. Každý ze zázraků stavitelství, ať už je to nějaká budova nebo technologický systém, se musí neustále monitorovat a udržovat, aby se předešlo případné katastrofě. Jakékoliv ošizení, zjednodušení práce nebo přehlédnutí by znamenalo tragédii. Je to nesmírně těžká, a zároveň nesmírně důležitá práce. A jde v ní o všechno. Vítejte ve světě údržbářů v akci.


17. 7., 23.00 hod. – Výstavba obrů (Výletní loď)

Ať už jde o nejdelší tunely světa nebo nejmodernější mrakodrap, tento seriál odhaluje výjimečné inovace, díky kterým mohly vzniknout rekordní stavby. Zároveň nahlíží do jejich zákulisí a prozrazuje, na jakém principu vlastně „stojí“. Podívejte se, jak vznikala velká benátská protipovodňová bariéra ze 79 obřích ocelových plátů, jejíž výstavba trvala patnáct let a která má chránit slavné historické město před povodněmi. Pokochejte se pohledem na největší kostel na světě a na to, jak se současní stavitelé snaží dokončit šest centrálních věží chrámu Sagrada Familia v Barceloně, jenž průkopník architektury Antoni Gaudí začal stavět už před více než 140 lety. Nechybí ani největší výletní loď Meraviglia, obří sportovní stadion s nejmodernější stahovací střechou v americké Atlantě nebo nejdelší visutý most za polárním kruhem.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 11. 7. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.07.2022 • Když mrtví po 1000 let vyprávějí - nový seriál na Viasat History
04.07.2022 • Červencové premiéry na CBS Reality
02.07.2022 • Dokumentární šílenství na Prima ZOOM
01.07.2022 • Kdo byli ve skutečnosti křižáci?
01.07.2022 • Giro d´Italia Donne a Tour de France
26.06.2022 • Vstupte do léta s Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist