Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 05:50:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Viasat History: Nekonečné objevování historie

  Autor: PR Press Viasat World/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 09.10.2008


Praha, 9. 10. 2008: Viasat History, tematický televizní kanál se směsí středověkých a moderních dějin, biografie, lidové kultury, přestavuje novou programovou nabídku podzimních premiérových pořadů. Zájem o historii kolem nás se Viasat History snaží podpořit také uspořádáním několika interaktivních setkání se studenty středních škol v několika zemích střední a východní Evropy.


Televizní diváky a fanoušky historie láká Viasat History na zcela nové historické dokumenty, které odvysílá v českém jazyce. V říjnových premiérách se tak diváci mohou těšit například na tyto pořady: Bismarck - Kancléř a ďábel, Skryté civilizace - Inkové, Mayové a Aztékové, Mladý Jan Pavel II. - Setkání s ďáblem, Johanka z Arku, Umění kříže, Revoluce na stříbrném plátně - Nové tváře Hollywoodu.

Stále se rozšiřující programová nabídka historických pořadů není to jediné, na co se Viasat History zaměřuje. Historii chápe jako součást každodenního života a také proto uspořádal v roce 2008 několik zajímavých přednášek na aktuální historická témata po celé střední a východní Evropě. Takové setkání proběhlo také v České republice, konkrétně v Praze.

V září 2008 se sešli studenti pražského gymnázia Omská ve funkčním obranném krytu pod pražským kopcem Vítkov, aby si vyslechli interaktivní přednášku na téma studené války. Podobné interaktivní přednášky na netradičních místech proběhly například také v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Toto znovu-objevování historie je jedním z hlavních témat, na které se chce Viasat History zaměřit i v budoucnosti.


Ines Galíková, Sales and Marketing Coordinator Slovakia & Czech republic, Viasat World Ltd
Anna Hroudová, Key account manager, PRAM Consulting



O Viasat History:

Viasat History je již od roku 2004 klíčovým hráčem v nabídce tematických kanálů zaměřených na historii se záběrem na území severní, střední i východní Evropy. Majitelem kanálu je významné evropské uskupení Modern Times Group vysílající v 21 zemích s 80 mil. diváků. Viasat History je součástí společnosti VIASAT Brodcasting – největšího operátora Free and Pay TV (neplacené i placené televize) ve skandinávských zemích a v regionu Pobaltí. Modern Times Group vlastní různorodé televizní kanály ve 24 zemích, což ve skutečnosti představuje 100 miliónů diváků. Viasat History vysílá ve všech zemích střední a východní Evropy a to vždy v jazyce dané země. V České republice vysílá Viasat History od roku 2004, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a nabízí 16 tématických okruhů.

Posláním kanálu Viasat History je umožnit divákům znovu prožít historické události a působit na ně tak, aby se historie stala přirozenou součástí jejich každodenního života. Lidé připravující program kanálu Viasat History věří, že historie by měla opět získat zasloužené místo v naší kultuře. Historii lze znovu prožít: díky nejrůznějším formátům programů Viasat History (historická dramata, úspěšné dokumentární snímky) se nabízí nové informace odborníkům, ale současně i zábava všem zájemcům o historická témata – a to bez inzerce narušující program v místním jazyce upravený na míru divákům zemí střední a východní Evropy.


Doplnění redakce satCentrum:

Aktuální týdenní programové přehledy stanice Viasat History si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.10.2008 • Sestřih dramatické bitvy v Petit Le Mans lahůdkou ve vysílání SPORT 5
10.10.2008 • Osm přímých přenosů z Hockenheimu ve vysílání SPORT 5
03.10.2008 • FIA GT z Zolderu a NASCAR z Martinsville živě ve vysílání SPORT 5
01.10.2008 • Finálová série WNBA na Galaxii sport
28.09.2008 • Fotbal v říjnu na Nova sport
26.09.2008 • NHL na Nova sport v říjnu 2008 [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist