Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 21:44:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Odstartujete školní rok cestou za poznáním prostřednictvím Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.09.2023


Pojďte do toho naplno s Prima ZOOM! Dokumentární skvosty pro vás: odstartujeme premiérové díly cestovatelských pořadů Prima ČESKO a Prima SVĚT; čeká vás Neznámá Bosna a Hercegovina; zajímavý příběh nabízí Webbův vesmírný dalekohled; ocitneme se V divočině s Bearem Gryllsem; zpátky v čase nás vezmou Dinosauři se Stephenem Fryem; a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

4. 9., 20.00 hod. – Prima ČESKO

Startují premiérové díly. Milujeme krásy České republiky, a ještě víc jejich objevování. Pojďte se spolu s námi podívat na místa, která by vás třeba nenapadla ani navštívit. Vyzkoušejte si s námi různé aktivity. Přespíme v luxusních hotelích, ale i venku pod širákem. Čtrnáct krajů, nespočet zážitků. To je pořad Prima Česko na CNN Prima NEWS, Primě a Prima ZOOM. Reportážní seriál moderují Alex Hrdinová, Robert Heč nebo Lenka Kovandová.


4. 9., 20.30 hod. – Prima SVĚT

Startují premiérové díly. Prima SVĚT přináší světové unikáty, neuvěřitelné záběry, rarity a informace, také zprávy o úspěšných, ale třeba i úplně neznámých Češích v nejrůznějších, i v těch nejzapadlejších koutech planety. Nabízí nečekané souvislosti, exkluzivní reportáže a místa, která tvoří svět. Pravidelně ho uvádí ostřílení moderátoři Anna Kadavá a Josef Kluge. Tento nejstarší pořad televize Prima, vyjma zpravodajství, a jeden z nejstarších v českých televizích vůbec je s vámi už od roku 1995. A kromě Prima ZOOM ho můžete sledovat také na Primě a CNN Prima NEWS.


4. 9., 21.00 hod. – Neznámá Bosna a Hercegovina (Hojný sever)

Divoká a neznámá země přímo v srdci Evropy. Bosna a Herzegovina nabízí všechny možné přírodní krásy – kaskádovité vodopády, nedotčenou říční krajinu a drsné horské masivy. Bosna a Herzegovina vás okouzlí drsnou krásou krasové krajiny na jihu země, ale i nedotčenou přírodou na hustě zalesněném severu. Vzácná a ohrožená zvířata se volně potulují po údolích a na úpatích hor hlubokého pralesa Perućica. Místní panenská příroda nabízí návštěvníkům nedotčené životní prostředí, které je působivě různorodé. Nechte se zlákat jeho půvaby a nenechte si ujít okouzlující přírodovědný film Neznámá Bosna a Herzegovina. Zjistíte, co dělají divocí mustangové v pohoří Cincar, jak vznikly vodopády podél řeky Trebižat a kde hledat rejnoky a škorpiony ze zátoky Neum.


4. 9., 22.00 hod. – Webbův vesmírný dalekohled

V produkci britské BBC vznikl zajímavý příběh vesmírného dalekohledu Jamese Webba. Vypráví ho lidé, kteří vývoji tohoto jedinečného přístroje zasvětili často celý život. Stavba nejpokročilejšího a nejdražšího dalekohledu na světě se neobešla bez problémů. Jaké překážky bylo nutno překonat a jaké problémy se musely odstranit? A stálo to za to? Vesmírný dalekohled Jamese Webba je největším teleskopem všech dob. Zrodil se díky společnému úsilí NASA, Evropské kosmické agentury a Kanadské kosmické agentury. Disponuje impozantním rozkládacím zrcadlem o průměru šest a půl metru i čtyřmi vědeckými přístroji pro pozorování vesmíru v infračervených vlnových délkách. Jeho mise? Zkoumat, jak vznikly galaxie, hvězdy nebo planety. Na konci roku 2021 odstartoval ze Země do kosmu na raketě Ariane 5 a už nějakou dobu nás zásobuje fascinujícími i překrásnými fotografiemi. Inženýři, kteří zasvětili Webbovu vesmírnému dalekohledu život, odhalují zajímavý příběh o tom, jak vznikal. Stavba nejpokročilejšího a nejdražšího dalekohledu na světě se neobešla bez problémů. Jaké překážky bylo nutné překonat a jaké problémy se musely odstranit?


5. 9., 23.00 hod. – V divočině s Bearem Gryllsem (Brie Larsonová: Perlové souostroví)

Světově známý odborník na přežití v divočině Bear Grylls se vydává napospas rozmarům matky přírody, a to dokonce i ve společnosti nejoblíbenějších hollywoodských celebrit. Společně stanou tváří v tvář skutečně extrémním podmínkám a na vlastní kůži okusí všechno, na co bychom si my ostatní asi netroufli. Filmoví superhrdinové a cenami ověnčení umělci musejí překonat mrazivě nebezpečné podmínky a jenom těžko představitelné překážky. Bude to pořádné peklo.


6. 9., 20.00 hod. – Dinosauři se Stephenem Fryem (Před 155 miliony lety)

Vydejte se na cestu zpátky časem a odhalte svět, kterému vládli dinosauři. Stephen Fry zamířil 66–155 milionů let do minulosti, až do doby těsně předtím, než nastala dinosauří apokalypsa. Narazil na nečekaná tajemství této éry a zjistil, jak se býložraví obři bránili věčně hladovým krvelačným predátorům v čele s legendárním T-Rexem.


7. 9., 20.00 hod. – Poslední Hitlerův útok II (Ztracený prapor)

Den D přinesl Adolfu Hitlerovi a jeho nacistickým fanatikům nepříjemné překvapení. Ale po počátečním šoku z vylodění Spojenců v Normandii se Hitlerovi věrní zakopali hluboko do příkopů a pečlivě se opevnili. Křečovitě sevřeli kupovaná města a vojenské tvrze i pevnosti. A odmítli ustoupit. Na začátku června 1944 se spojenecké jednotky konečně vylodily v Normandii a otevřely západní frontu přímo na území do té doby okupovaném Hitlerovými nacisty. Ale po nečekané a překvapivé vojenské operaci pojmenované Den D a počátečním rychlém postupu Spojenci narazili na hluboko zakopané nacistické loajalisty. Hitlerovi věrní nehodlali ustoupit. Třetí říši bránili s fanatickým zápalem. Když se spojenecké síly snažily osvobodit čtyři roky obsazený opevněný francouzský přístav Saint-Malto, nacistům se v odvážném protitahu podařilo odříznout americké vojáky. Sledujte příběh Ztraceného praporu, ale i další stejně napínavé a strhující příhody, které se odehrávaly v posledním roce druhé světové války – jako když se kanadská pěchota postavila tváří v tvář husté nacistické palbě. Když se Spojenci pokusili rychle porazit nacisty tím, že provedli největší letecký výsadek všech dob, ale fatálně neuspěli a celá ambiciózní operace se změnila v holý boj o život. Nebo když američtí vojáci obětavě krváceli ve snaze zastavit jeden z posledních překvapivých Hitlerových protiútoků. Sledujte skutečné adrenalinové historické příběhy o zoufalých bitvách vedených na sklonku porážky, kdy šlo hlavně o přežití.


7. 9., 21.00 hod. – V kůži pilota (1/2)

Olivier Masurel je zkušený pilot, který se vášnivě věnuje letecké akrobacii. Ale teď ho čeká něco, na co ho nepřipravili ani střemhlavé vývrtky o zlomkrk. Jak mu to půjde? Že je někdo zkušený, zapálený a nebojácný letecký akrobat, ještě neznamená, že by také byl dobrým pilotem. Olivier Masurel se pokusí vžít do kůže kadeta školy francouzského letectva v Cognacu. Začátky za kniplem malého výcvikového akrobatického letounu Mudry Cap 10 jsou ještě povědomé, ale jak se mu povede dále? Na námořní letecké základně Landivisiau v Bretani se seznamuje s různými specializacemi. Vyzkouší si, jak se lítá s Falconem 50, a dokonce vyrazí na misi nad severní pól – tentokrát na palubě průzkumného letadla Atlantic 2. Musí se naučit předepsané postupy při katapultaci nad otevřeným mořem nebo při letecké havárii. Zažije nekonečně dlouhé minuty v ledových vlnách po vysazení na rozbouřené moře, než ho vyzvedne vrtulník Caiman. A dokonce se stává svědkem manévrů na speciální přistávací dráze, která má stejné rozměry jako paluba letadlové lodi Charles de Gaulle. Nakonec dojde i na akrobacii. Sledujte, jaké to je být v kůži francouzského pilota.


7. 9., 22.00 hod. – Na jachtě kolem New Yorku (Město na ostrovech)

New York není obyčejným městem na pobřeží oceánu. Ve skutečnosti bylo vystavěno přímo ve vodě. Světoznámá metropole stojí na souostroví a málokdo si uvědomuje, že je díky tomu obklopeno nečekaně rozmanitými biotopy. Objevte je spolu s námi během vzrušující výpravy na jachtě kolem New Yorku. Když se řekne New York, málokdo si představí vzrušující a zajímavou krajinu. Jenže New York ve skutečnosti není městem u vody, ale městem přímo ve vodě: vystavěno na několika ostrovech a obklopeno tak různorodými biotopy, jaké bychom v každé další světové metropoli hledali marně. Dokumentární seriál Na jachtě kolem New Yorku je moderní objevitelskou výpravou na palubě staré lodi do neznámého světa. Od delty řeky Hudson až na východní konec Long Islandu je rozeseto asi 70 ostrovů. Čtyři sta let po příchodu prvních přistěhovalců znovu napneme všechny plachty a znovu objevíme jejich geografii i přírodu.


8. 9., 20.00 hod. – Mocné oceány (1. díl)

Drsné a nezkrotné. Naše oceány jsou místem plným zázraků a tajemství. Jejich síle se nevyrovná nic na Zemi, s každým nárazem vlny tvarují celé kontinenty. Pod zpěněným příbojem a nekonečným vlnobitím žijí tvorové z legend. Obři, příšery a další pohádkové postavy ožívají v pestrých barvách. A každý má vlastní důležitou roli ve složitém ekosystému. Každý musí plavat na tenké hranici mezi životem a smrtí. Každý z nich je úplně jiný, ale všichni mají jedno společné: jejich bitva o přežití nikdy nekončí.


9. 9., 21.00 hod. – Život v zoo (Zrozeni pro divočinu)

Den strávený v zoo může být zábavnou a také zajímavou aktivitou, ale i skvělý nápad, jak strávit volný čas. Jenže z mnoha dobrých důvodů jsou lidští návštěvníci a místní zvířecí obyvatelé bezpečně odděleni plotem. Zatímco na sebe obě strany vzájemně zírají z jedné strany na druhé, každodenní život zvířat v zoo zůstává zahalen tajemstvím. Některá z nich odhaluje tento dvoudílný dokument. Film Život v zoo nás vezme na vzrušující expedici do klecí a výběhů nejoblíbenějších dvanácti německých zoologických zahrad. Díky tomu se zblízka setkáme s několika nejzajímavějšími a nejpozoruhodnějšími zvířaty naší planety a staneme se svědky toho, jak se zvířata opravdu chovají, když je nikdo neruší. Život v zoo navíc dokazuje, že zoologické zahrady mají mnohem větší význam a jsou daleko víc než jen obyčejné atrakce. Ve skutečnosti slouží jako moderní Noemovy archy. Jejich zaměstnanci se snaží vytvořit přirozené prostředí pro některé z nejvíce ohrožených druhů na světě. A prostřednictvím speciálních programů na rozmnožování svých svěřenců se snaží zajistit zachování biodiverzity.


10. 9., 20.00 hod. – Putování po hraničních stezkách (Pohraniční panoramatická stezka)

Vydejte se na dobrodružnou cestu přes hranice, která vede po nejkrásnějších a nejdobrodružnějších turistických trasách různými regiony na okraji Evropy. Putování po hraničních stezkách právě začíná! Slavný a obdivovaný filmař Werner Herzog kdysi řekl: „Svět se odhalí těm, kteří cestují pěšky.“ To platí dvojnásob pro všechny, kdo se vydají na cestu po hraničních stezkách. Horizonty na rozhraní různých světů se rozšiřují s každým krokem. Nenechte si to ujít a přidejte se k dobrodružné výpravě po nejkrásnějších a nejdobrodružnějších turistických trasách vedoucích po různých regionech na okraji Evropy. Staňte se svědky toho, jak sousedé na hranici mezi Rakouskem a Slovinskem, dříve rozdělení železnou oponou, nyní mírumilovně žijí bok po boku. Vyrazte historickou stezkou celníků podél pobřeží Velké Británie, kde zjistíte, jak probíhal jejich boj proti vynalézavým a zákeřným pašerákům. Nebo odhalte nedotčené přírodní krásy horské lužické stezky na rozhraní Česka, Polska a Německa, která je novým domovem hned několika smeček divokých vlků.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 2. 9. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.09.2023 • Rozjíždí se Evropská a Konferenční liga i s českými a slovenskými kluby. Nejbohatší zápasové pokrytí nabídnou stanice Sport1 a Sport2
01.09.2023 • Eurosport: O víkendu světový tenis a cyklistika
26.08.2023 • Poslední Grand Slam sezony: diváci Telly uvidí z US Open desítky zápasů
25.08.2023 • Vuelta a España: Dotáhne Jan Hirt Remca Evenepoela za dalším triumfem?
24.08.2023 • Hora, jež věčně hoří, není mýtus - Poklady s Bettany Hughes na Viasat History
22.08.2023 • Utkání Sparty na hřišti Dinama Záhřeb odvysílá exkluzivně stanice Sport2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist