Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 16:08:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užívejte si dokumentární zábavu na Prima ZOOM!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.10.2023


Užívejte si dokumentární zábavu na Prima ZOOM ve 42. a 43. týdnu! Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám, jak vypadá Itálie z výšky; vrhneme se na další Letecké katastrofy: Nové důkazy IV; ukážeme vám Ponorky: Přízraky pod hladinou; fascinující bude Vzestup Wagnerovy skupiny; užijete si Klenoty Alp: Italská velká jezera a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

16. 10., 21.00 hod. – Itálie z výšky (Severní Itálie)

Itálie je zemí, která se za poslední dva tisíce let mnohokrát změnila. Dřívější centrum Římské říše dnes každoročně přivítá více než 58 milionů turistů. Dokumentární minisérie Itálie z výšky vypráví velkolepý příběh o historii a kráse jedné z nejznámějších a nejnavštěvovanějších zemí světa. Začíná v dávných dobách před vznikem Římské říše a pokračuje přes proslavenou éru renesance, ale i nechvalně proslulé období druhé světové války, až dodnes. Navzdory politickým roztržkám, válkám a invazím se Itálii podařilo uchovat si svou okouzlující krásu. Minisérie Itálie z výšky přináší dechberoucí záběry největších místních památek od sopek Vesuv a Mount Edna až po klikaté vodní kanály romantických Benátek. Nenechte si ujít tuto magickou podívanou, která odhaluje, jak se Itálie během věků proměňovala.


17. 10., 22.00 hod. – Letecké katastrofy: Nové důkazy IV (Hluboko v noci)

Další speciální řada populárního seriálu Letecké katastrofy přináší nové, nervy drásající příběhy o nehodách letadel. Čtvrtá série je plná speciálně zaměřených epizod, které se zabývají leteckými katastrofami, v nichž sehrály fatální roli tma, poruchy motoru, špatná rozhodnutí pilotů v zásadních okamžicích mezi životem a smrtí nebo potíže během přistávání v náročném terénu. Dokumentární seriál odhaluje mrazivou pravdu o tom, že bezpečnost leteckého provozuje se postupně zlepšuje díky nehodám, k nimž dochází. Ohlédněte se za nechvalně proslulými nehodami a tragédiemi. Zjistěte, co se pokazilo a proč. Každá epizoda vychází z nahrávek pořízených v kokpitu osudových letadel, oficiálních zpráv o nehodách a výpovědí svědků, kteří byli u toho a přežili. Navíc přidává rozhovory s experty, napínavé dramatické rekonstrukce a špičkové digitální animace i efekty. Ať už se jednalo o potíže s údržbou, nebezpečný náklad nebo extrémní výkyvy počasí, vyšetřovatelé poctivě odhalují, co způsobilo nejhorší a nejpodivnější letecké katastrofy. Hledají jejich příčinu, aby zajistili, že k něčemu podobnému už nikdy znovu nedojde.


18. 10., 21.00 hod. – Maya: Tygří královna

Uhrančivý přírodovědný film, který vznikal celých pět let, zachycuje pozoruhodný život bengálské tygřice. Maya se narodila v indické rezervaci Tadoba Andhari. Už jako mladá byla skvělou lovkyní. Později také vychovala několik mláďat a stala se svrchovanou královnou vlastní říše zvířat. Jenže nepřátelé na ni číhají na každém rohu. Jak dlouho se jí ještě podaří udržet na trůnu?


19. 10., 20.00 hod. – Ponorky: Přízraky pod hladinou (Podvodní legendy)

Dnešní ponorky jsou velice komplikované stroje nacpané moderními technologiemi a zbraňovými systémy. Jejich impozantní konstrukci se vyrovná snad jedině jejich ničivá síla. Proto se také najde jen málo dalších zbraní, které by vyvolávaly stejně vyhrocené emoce. Ponorky útočí ze zálohy a nukleární rakety na jejich palubě my mohly rozpoutat třetí světovou válku a potopit lidstvo do propasti absolutní apokalypsy. Seznamte se s dnešními přízraky pod hladinou v mrazivém dokumentu, který se zároveň ohlíží za dějinami tohoto neobyčejného vynálezu. Odhalte, jak se zrodily ponorky a že původně vznikly bez sebemenšího nápadu na vojenské využití. Ale i když byly jenom důmyslnou odpovědí na přirozenou zvědavost člověka a naši touhu nerušeně nahlédnout do světa pod vodní hladinou, zájem o jejich vojenské využití rychle převážil všechno ostatní.


19. 10., 22.00 hod. – Deníky z divočiny: Austrálie (O kaloních a vedrech)

Asi nikdo by si nedokázal představit svět bez zvířat. O to mrazivější jsou zjištění, že přírodní biotopy rychle mizí. Zvlášť pokud jde o Austrálii. Naštěstí se najdou lidé, kteří mají přírodu ve své domovině opravdu rádi a zasvětili ochraně zvířat svůj život. Navštivte s námi australské zvířecí útulky a odhalte pozoruhodné příběhy plné soucitu. Nahlédněte pod pokličku aktivních vědeckých výzkumů na slovo vzatých odborníků, kteří se snaží bojovat proti úbytku přírodních biotopů. Setkejte se s medvídky koala, klokany, wombaty, a dokonce i kriticky ohroženými ďábly medvědovými a sledujte jejich cestu od záchrany, přes rehabilitaci, až po vypouštění zpátky do divočiny. V přírodovědné sérii se zblízka podíváme na každodenní práci ochránců zvířat, kteří se snaží zajistit ohroženým druhům lepší budoucnost.


24. 10., 21.00 hod. – Vzestup Wagnerovy skupiny (1. část)

Nechvalně proslulá žoldnéřská Wagnerova skupina je dnes častým tématem šokujících zpravodajských titulků. Ale její krvavé stopy vedou několik let do minulosti. Tento mrazivý dokumentární thriller odhaluje pravdu o zabíjení civilistů ve válkou zmítané Sýrii i neklidné Středoafrické republice. Neohrožení ruští reportéři, kterým pomáhají mezinárodní vyšetřovatelé, odkrývají, co je opravdu zač Putinova tajemná milice a jak se tato žoldnéřská skupina podílí na nejzlověstnějších akcích posvěcených až v Kremlu. Vydejte se spolu s nebojácnými investigativci na jejich nebezpečnou misi. Vyrazte po stopách tajemné armády nechvalně proslulé pod jménem Wagnerova skupina a jejího bývalého vůdce Jevgenije Prigožinova.


25. 10., 20.00 hod. – Tajný život sýkorek

Sýkorky vídáme prakticky každý den. Ale jen málokdy jim doopravdy věnujeme pozornost. Když se na ně však zaměříme, okamžitě nás okouzlí tím, jak jsou charismatické a všestranné. Sýkorky, které patří k nejoblíbenějším druhům ptáků, jsou v mnoha ohledech jedinečné. Jak dobře je skutečně známe? Přírodovědný snímek Tajný život sýkorek nás zavede do zábavného, a zároveň nebezpečného světa těchto statečných malých ptáčků, kteří cvrlikají přímo na našem prahu. A odhalí jejich mnohá tajemství. Vždyť sýkorky mají tolik úžasných schopností: dovedou porazit celou armádu stonožek, jsou to odvážní akrobaté a důmyslně využívají společenské sítě k tomu, aby mohly spojit síly s jinými druhy ptáků a nalézt více potravy. Jsou inteligentní, vzájemně komunikují a používají svůj ptačí zpěv ke komunikaci podobně jako lidé jazyk. Jsou starostlivé, umí myslet dopředu, a především se dovedou rychle a dobře přizpůsobit novým podmínkám. To je jenom jeden z mnoha jejich tajných receptů na zaručený úspěch. Některé sýkorky dokonce disponují „objevitelským genem“, díky němuž se před nimi otevírají celé nové světy.


25. 10., 21.00 hod. – Levhart a hyena: Nečekaní spojenci

Hyeny a levharti se obvykle navzájem nesnáší. Jejich nesmiřitelné spory o území často vedou ke krvavým roztržkám. Ale když jedna zavržená hyena, kterou její smečka nemilosrdně vyhnala, začne lovit ve společnosti mladé samice levharta, v divočině africké Zambie se najednou začínají dít nečekané a nevídané věci. Dva příběhy o těžkém údělu se střetnou a vzniká jedno z nejzvláštnějších a nejpodivuhodnějších partnerství.


27. 10., 20.00 hod. – Klenoty Alp: Italská velká jezera (Luganské jezero)

Jezera na dalekém severu Itálie proslula široko daleko svou okouzlující krásou. Přírodovědný seriál se zaměřuje na pět hlavních – jezero Maggiore, jezero Como, jezero Iseo, jezero Lugano a jezero Garda. Každá epizoda přináší fascinující portrét jednoho z nich. Ukazuje jejich jedinečnou přírodu v průběhu proměnlivých ročních období a představuje místní obyvatele, kteří mají se „svým“ jezerem zvláštní pouto. Všech pět největších italských jezer se zrodilo z ledovců a jsou naprostým evropským unikátem. Jejich vodní plocha je křižovatkou, na které se střetává středomořské a alpské prostředí. Díky leteckým záběrům si prohlédneme pozoruhodné rysy jejich krajiny z ptačího pohledu a z vysokých vrcholků Alp slétneme dolů do Pádské nížiny. Odhalíme také mnohá tajemství hornoitalské zvířecí říše. Budeme pozorovat stádo divokých jelenů na březích jezera Como, mládě mloka skvrnitého, které nápadně připomíná bájného draka, nebo sviště hlídkující u ústí jejich nory při jezeře Garda. Navštívíme místní obyvatele, jejichž životy jsou s jezery úzce spjaty. Jejich příběhy jsou autentické a často velice překvapivé. Přidáme se ke speologům na jejich expedici do dosud neprozkoumané vápencové jeskyně u jezera Iseo. Nechybí ani jistý muž, který se věnuje kultivaci čaje na březích jezera Maggiore. A 94letá Nonna Pupová nám ukáže, jak udělala z obyčejné skládky velice neobyčejnou zahradu. Dokumentární seriál Klenoty Alp: Italská velká jezera přináší divákům jedinečnou možnost zažít okouzlující krásu tohoto regionu z bezprostřední blízkosti.


27. 10., 21.00 hod. – Tajný život atolů

V srdci Pacifiku, mezi mořskou lagunou a vlnami oceánu, se odehrává jedna z největších podívaných matky přírody. Vychutnejte si vzrušující příběh malé rybky, která musí překonat obrovské překážky už od prvních okamžiků po svém narození. Podaří se jí přežít nejhrozivější nebezpečenství i přesto, že zkříží cestu největším predátorům oceánu? Vždyť pro její druh platí, že dospělosti se dožívá jenom jeden z milionu! Dobrodružný přírodovědný film Tajný život atolů přináší neuvěřitelné záběry natočené v extrémně zpomaleném tempu v napínavém příběhu plném žraloků, velryb nebo rejnoků manta.


29. 10., 23.00 hod. – Extrémní přepravci III (Loď s hnojivem)

Třetí řada adrenalinového seriálu přináší další vzrušující příběhy Extrémních přepravců. Po celém světě od Valencie až po jižní Anglii tvrdě makají armády dělníků, kteří se potýkají s náročnými úkoly a stejně složitými pracovními podmínkami. Dělají 24 hodin denně, 365 dní v roce, aby spolehlivě doručili extrémní náklad, ať se děje, co se děje. Dokumentární seriál Extrémní přepravci odhaluje zákulisí multimiliardového světa těžké logistiky. Poznejte lidi, pro které není žádný náklad příliš těžký, žádný úkol nesplnitelný a žádná překážka nepřekonatelná. Lidi, kteří tvrdě makají na tom, aby náš svět zůstal v pohybu – na souši, ve vzduchu i na vodě. Sledujte a žasněte, jak si poradí v omezeném čase s deseti závodními jachtami a jestli se jim podaří vyložit 1500 tun oceli navzdory silným vichrům. Ve Valencii má loadmaster Col Arnold jenom 48 hodin na to, aby naložil na palubu obřího letadla deset závodních jachet, které dohromady váží přes tisíc tun. V severním Yorkshiru se Kieran Murray snaží poprvé po 60 letech rozjet 26tunový historický vlak. A na jižním pobřeží Anglie vedoucí Robin Merry zápasí v čele svého týmu s 1500 tunami oceli, které je třeba vyložit, i když dělníky bičují silné vichry.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 30. 9. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.10.2023 • Oblíbený pořad Dům snů na Spektrum Home
07.10.2023 • Tenis na Eurosportu: Shanghai Masters po čtyřech letech
06.10.2023 • Jaký byl skutečný život římského vojáka v legii?
05.10.2023 • Oceněný seriál Had, známý jako Serpent, v říjnu na Epic Drama
04.10.2023 • Seriál na Viasat Explore: Od železnic smrti až po kulové vlaky
03.10.2023 • Nevyřešená záhada: Kde je místo posledního odpočinku slavné Kleopatry?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist