Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 08:29:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Král Karel III. a jeho trnitá cesta na trůn: Podvádění, rozvod a tragédie

  Autor: KNKTR/Spektrum , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 01.11.2023


Stal se asi nejdéle čekajícím následníkem trůnu a mnozí si již mysleli, možná i trochu doufali, že koruna přejde rovnou na hlavu jeho syna. Princ Charles, dnes již král Karel III. se ale bezesporu zapsal do dějin. Jaký vlastně je a co za svůj téměř pětasedmdesátiletý život dokázal? Mnohé otázky zodpovídá filmový dokument Rozený král – Život Karla III., který odvysílá televizní stanice AMC 4. listopadu ve 22 hodin.


Charles Philip Arthur George se narodil 14. listopadu 1948 jako prvorozený syn královny Alžběty II. Ač od jeho narození bylo jasné, že se jednoho dne stane králem, strávil na pozici čekatele rekordní čas. Jeho matka vládla neuvěřitelných 70 let a těšila se velké oblíbenosti, jíž Charles zdaleka nedosahuje. Po studiích, která zakončil na Trinity College v Cambridge titulem Bachelor of Arts, sloužil u Královského letectva a Královského námořnictva, načež vstoupil v roce 1981 do manželství s lady Dianou Spencerovou. Ta se stala nejen matkou jeho dvou synů, Williama a Harryho, ale také „královnou lidských srdcí“.


Rozvedený princ a tragédie

Avšak Charlesovy mimomanželské aféry a nefunkční vztah s Dianou nakonec zapříčinil rozvod, což mu na popularitě rozhodně nepřidalo. V roce 1997 navíc Diana tragicky zemřela při autonehodě a celý svět se zahalil do zármutku. Když se pak v roce 2005 oženil se svou letitou milenkou Camillou Parker Bowlesovou, trvalo lidem dlouhou dobu, než ji přijali. Právě tyto soukromé eskapády zapříčinily, že i přes veškeré jeho charitativní aktivity k němu Britové přistupují stále s určitou rezervovaností.


Charles, princ dobrého srdce?

Již v roce 1976 založil Charles organizaci The Prince's Trust na pomoc mladým zranitelným lidem, veškeré své charitativní projekty pak zastřešil organizací The Prince's Charities. Aktivně se také zasahuje o ochranu historických budov, ostatně předmětem jeho studia byla archeologie, antropologie a historie. Řadí se rovněž mezi velké ochránce životního prostředí a velmi podporuje ekologické zemědělství.

Celá léta svědomitě plnil své povinnosti následníka trůnu, přesto si nyní, když na něj 6. května 2023 skutečně usedl, kladou lidé otázku, jakým bude panovníkem. Filmový dokument Rozený král – Život Karla III. se zaměřuje právě na to, zda a jak se někdejší princ z Walesu dokáže přizpůsobit roli vládce Spojeného království. Přehledně také mapuje, jaké stopy po sobě zanechal dnes již král Karla III. za dobu, kdy byl korunním princem.

Nahlédněte za dveře královské rodiny a lépe poznejte, kdo je muž, který vládne Spojenému království a dalším 14 zemím Commonwealthu. Sledujte v sobotu 4. listopadu 2023 od 22:00 televizní stanici AMC.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International - Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI - Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony. 

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com 


Veronika Ježková, Account Manager, KNKTR, 1. 11. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.11.2023 • O víkendu vrcholí Paris Masters
29.10.2023 • Vydejte se za poznáním na Prima ZOOM
27.10.2023 • Alpští lyžaři tradičně v Söldenu zahajují světový pohár
20.10.2023 • Třetí ročník UCI Track Champions League s českou účastí
19.10.2023 • Nová sezóna kinopřenosů MET: Live in HD začíná syrovým příběhem podle skutečné události Mrtvý muž přichází
16.10.2023 • Užívejte si dokumentární zábavu na Prima ZOOM!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist