Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 15:45:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Chcete poznat svět? Zaleťte si pro poznání i zábavu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.11.2023


Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 45. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Skotsko z výšky i celý Rok 2022 z vesmíru; nakoukneme do historie – Kleopatra: Záhada mumifikované ruky; zaměříme se na Tchaj-wan: Vzrůstající konflikt; odstartujeme další a oblíbené Vetřelci dávnověku XIV a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

6. 11., 21.00 hod. – Skotsko z výšky

Vyleťte s námi vysoko nad překrásnou zemi, která se proslavila jezery, whisky, kilty a dudami. Prohlédněte si Skotsko z výšky a poznejte jeho bohatou historii plnou dramatických bitev, tajuplných mýtů a pohádkových legend. V dokumentárním filmu Skotsko z výšky se proletíme nad dechberoucí krajinou, starodávnými městy a hrady, údolími a ostrovy, které vyprávějí vzrušující příběh starý 10 000 let. Příběh Skotska nemá ve světě obdoby a zachycuje všechno od nelítostných středověkých bojů za nezávislost přes stavbu honosných viktoriánských sídel až po nejstarší golfové hřiště na světě.


6. 11., 22.00 hod. – Rok 2022 z vesmíru

Každý den vznikne několik milionů snímků Země, které pořídilo více než 1000 družic. Dohromady nám poskytují jedinečné informace, díky nimž můžeme lépe porozumět naší planetě i sobě samým. Ohlédněte se za rokem 2022 a odhalte, jak vypadal při pohledu z vesmíru. Jedinečný celovečerní film Rok 2022 z vesmíru odhaluje nevídanou perspektivu a skutečnosti, které dosud zůstávaly našim očím skryté. Nahlédněte do zákulisí největších událostí roku 2022, ať už v nich sehrály hlavní roli nezkrotné a nepředvídatelné přírodní živly nebo podobně nevypočitatelný člověk. Pozoruhodné satelitní snímky Země pořízené vesmírnými družicemi podrobně zachycují všechno – od obnovy některých druhů přes děsivé požáry v Evropě a dopad prvních velkých postpandemických událostí až po ničivou válku na Ukrajině.


7. 11., 20.00 hod. – Kleopatra: Záhada mumifikované ruky

Egyptologové již desítky let pátrají po neocenitelném pokladu, který by mohl úplně změnit všechno, co víme o starodávných dynastiích mocných faraónů. Kdy se jim konečně podaří najít hrobku legendární Kleopatry? Nedávný objev zvláštní relikvie by jim konečně mohl ukázat správnou cestu. Klíč k nalezení tajuplné ztracené hrobky by mohl mít v rukou jeden renomovaný americký sběratel. Ten nedávno objevil dokonale zachovalou mumifikovanou ruku, která byla v 18. století přivezena z Egypta. Pokud lze věřit doprovodnému textu, jde o ruku Kleopatry VII., poslední královny faraonky této zaniklé civilizace. Mohla by to být skutečně pravda? Začíná napínavé pátrání, které má vyřešit dva tisíce let starou záhadu. Přidejte se k mezinárodním odborníkům a sledujte cestu této jedinečné relikvie, kterou urazila od archeologických vykopávek až do nejmoderněji vybavených laboratoří. Podívejte se, jak probíhají napínavé testy DNA, jež exkluzivně pro tento film umožní odhalit tuto zvláštní záhadu a pochopit věčný mýtus, který se kolem osobnosti Kleopatry vytvořil.


7. 11., 21.00 hod. – Tchaj-wan: Vzrůstající konflikt

Tchaj-wan patří k nejožehavějším geopolitickým a bezpečnostním tématům současnosti. Riziko vojenské invaze ze strany Číny je každým dnem reálnější. Proč se tato relativně malá země dostala v posledních měsících do centra tak intenzivního dění? Čím budování národní identity Tchaj-wanu tolik provokuje? Jaká je budoucnost tohoto dlouho sporného území, které je zároveň nepostradatelné pro běh celého světa, a přitom by se mohlo stát důvodem příští války?


8. 11., 20.00 hod. – O datlech a dutinách

Klepe, tesá a bubnuje. Datel je největší stavitel ptačího světa. Bez ohledu na to, k jakému druhu patří, vyklove do kmenů různých stromů více dutin, než potřebuje. Z jeho těžké práce pak těží ostatní ptáci jako sýkory, holubi, brhlíci, ale i veverky nebo jiná zvířata. Datel bubnuje do stromů nejen z nutnosti, ale také z lásky – aby si našel partnerku, klepe tou nejvyšší možnou rychlostí. A když potřebuje, aby to skutečně rezonovalo, někdy klepe dokonce i na kov! Na lesním trhu s bydlením sice panuje vysoká konkurence, ale pokud jde o datla, výzvy se nebojí, hledá nové možnosti a zůstává otevřený každému dobrodružství. Díry, které dokáže vyklovat do zateplených fasád domů, vyvolávají nejen velkou nelibost jejich majitelů, ale i vášnivé hádky a rozpory mezi zvířecími squattery, kteří se v nich touží zabydlet. Všechno o datlech a dutinách najdete v tomto fascinujícím dokumentárním filmu.


8. 11., 21.00 hod. – Zázraky divočiny: Madagaskar (Mistři džungle)

Pozoruhodný přírodovědný seriál Zázraky divočiny: Madagaskar odhaluje zvláštní, jedinečné a podivuhodné tvory, kteří obývají džungle a deštné pralesy na kouzelném ostrově Madagaskar. Tyto pestré a zřídka vídané druhy zvířat měly možnost vyvíjet se v izolaci od zbytku afrického kontinentu, a tak si osvojily některé z nejpodivnějších způsobů přežití a fyzických přizpůsobení, jaké kdy byly ve světě zvířat k vidění. Je to zázrak? Je to Madagaskar!


10. 11., 22.00 hod. – Vetřelci dávnověku XIV (1. díl)

Sloužila Antarktida po tisíce let jako základna mimozemských návštěvníků naší planety? Jaká je možnost, že tam najdeme ruiny zamrzlé starověké civilizace pohřbené pod ledem, nebo i samotné mimozemšťany? A co hlubiny oceánů? Hemží se prapodivnými tvory, kteří dokážou nevysvětlitelné, třeba i regenerovat celý mozek. Jako by ani nepocházeli ze Země. Pokračování fascinujícího seriálu přináší další vzrušující příběhy o možných Vetřelcích z dávnověku. Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. Ve čtrnácté řadě prozkoumáme možnost, že v dávné minulosti navštívili Zemi mimozemšťané od malé hvězdy Sirius B, kteří předali své znalosti lidem v různých koutech naší planety. Zjistíme, jestli španělští dobyvatelé, kteří zlikvidovali mayskou civilizaci, nevymazali z historie také důkazy o vetřelcích dávnověku. A proč takřka všechny staré civilizace uctívaly hady?


10. 11., 23.00 hod. – Zakázaná historie VI (Ztracené japonské zlato)

Světoví experti se pokouší odhalit pravdu o historických záhadách, starověkých relikviích, skrytých pokladech, konspiračních teoriích a ztracených civilizacích. Byly tyto příběhy úmyslně vynechány z učebnic dějepisu? V šesté řadě fascinujícího tajuplného seriálu Zakázaná historie se odborníci z různých koutů světa snaží najít pravdu o tom, co možná v učebnicích dějepisu schválně chybí. Připojte se k vzrušujícímu dobrodružnému pátrání po relikviích Svaté země nebo zlatu, které měli japonští vojáci ukrýt hluboko v neprostupné džungli během posledních dní druhé světové války. Sledujte, jak se nacisté hnali Evropou a přitom plundrovali muzejní sbírky a kradli vzácné exponáty. Odhalte, jak blízko se ruce Adolfa Hitlera dostali k legendárnímu svatému grálu. Další epizoda je věnována jeho pletkám s okultismem a nechybí ani tajemství prokletí záhadných křišťálových lebek Mayů a Aztéků, luštění tajného kódu zabudovaného do egyptských pyramid nebo turecká expedice za bájnou Noemovou archou.


12. 11., 20.00 hod. – Grónsko: Přežití na konci světa (1. část)

Vydejte se do nejseverněji položené země osídlené člověkem a prozkoumejte krásy Grónska v okouzlujícím přírodovědném dokumentárním filmu. Cestou odhalíme tajemství místní historie, která zasahuje 4 000 let do minulosti, i fascinující kulturu domorodých Inuitů. Vydáme se do opuštěného města duchů, hornické osady zamrzlé v čase. Vyrazíme po stopách tajemné Franklinovy expedice, která zmizela pod studeným ledem. Seznámíme se s úchvatnou grónskou faunou a flórou. Zjistíme, jak klimatické změny ovlivňují chování zvířat i rostlin a že některým z nich hrozí absolutní vyhynutí. Uvidíme největší světovou kolonii hnízdících rybáků polárních, kteří létají od jednoho pólu ke druhému a podnikají nejdelší migraci ze všech zvířat na světě. Ale chybět nebudou ani obrovské populace aloků, tuleňů a velryb. Nebo tajuplní pižmoni, relikt dávno minulé doby ledové, který přežívá v tundře dodnes.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 4. 11. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.11.2023 • O víkendu vrcholí Paris Masters
01.11.2023 • Král Karel III. a jeho trnitá cesta na trůn: Podvádění, rozvod a tragédie
29.10.2023 • Vydejte se za poznáním na Prima ZOOM
27.10.2023 • Alpští lyžaři tradičně v Söldenu zahajují světový pohár
20.10.2023 • Třetí ročník UCI Track Champions League s českou účastí
19.10.2023 • Nová sezóna kinopřenosů MET: Live in HD začíná syrovým příběhem podle skutečné události Mrtvý muž přichází

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist