Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 01:57:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užijte si zábavné poznávání s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.11.2023


Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 48. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám, jaké to je V říši mravenců; čeká nás Hledání nesmrtelnosti; odstartujeme další sérii oblíbeného seriálu Kapří monstra VI; poznáte Krásy čínské krajiny; ohlédneme se za jednou historickou legendou – Napoleon: Začátek konce a ještě více unikátních snímků...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

29. 11., 20.00 hod. – V říši mravenců

Na zahradě jednoho venkovského domu začíná jaro. Po dlouhé zimě se kolonie mravenců rodu Rufibarbis konečně probouzí k životu. Čeká je náročných šest měsíců. Od jara do podzimu budou čelit největší výzvě ze všech: buď přežijí, anebo zahynou. Pilní dělníci a věrní vojáci spojí síly s mravenčí královnou, aby se celá kolonie mohla dále rozmnožovat a postavit se tváří v tvář jakémukoliv nebezpečí – od nenechavých zlodějů přes hrozbu uvrhnutí do otroctví až po ničivé povodně.


29. 11., 21.00 hod. – Hledání nesmrtelnosti

Délka života může být různá. U někoho trvá celá staletí, u jiného desetiletí nebo jen pár let, případně pouhých několik dní. Nakonec umře každý. Přesto se najdou tací, kteří odhodlaně vzdorují smrti i celé věky. Želvušky, humři a rypoši mají opravdové superschopnosti. Díky nim dokážou úspěšně bojovat nejen s nemocemi, ale i proti stárnutí. Tím pádem se nabízí zásadní otázka: podaří se nám díky nim odhalit tajemství nesmrtelnosti?


30. 11., 21.00 hod. – Převratné zbraně (Chceš-li mír, připravuj se na válku)

Historie zbraní – pistolí a pušek – je plná ikonických modelů a jmen, jako např. Samuel Colt, John Moses Browning nebo Smith & Wesson. Třídílný seriál připomene, jak byli někteří zbrojaři a průmyslníci nadčasoví a vynalézaví a které typy zbraní se staly převratnými novinkami a změnily hru na bojových polích. Tento strhující seriál přináší fascinující ohlédnutí za převratnými typy zbraní, které změnily svět i běh našich dějin. Odhalte, jak se vyvíjely střelné zbraně v moderní historii lidstva, a zjistěte, co jim přecházelo. Seznamte se s vynálezci, kteří vyrazili na nebezpečnou a někdy pochybnou a kontroverzní cestu, jež je nakonec dovedla až k bezkonkurenčním výsledkům a obrovské palebné síle. Od střelného prachu přes legendární pistoli Colt 45, která má opravdu neuvěřitelnou životnost, až k nejoblíbenějšímu samopalu světa, jímž je ruský AK47 – ovšem s německým předchůdcem. Kromě převratných zbraní uvidíte také konflikty, do nichž zasáhly. Zbraně jsou obrovský byznys plný patentů a zisků zrozený ze strachu z války. A toto jsou převratné zbraně, které úplně změnily hru.


30. 11., 22.00 – Hroch versus krokodýl

Údolí Luangwa nemilosrdně zasáhlo úmorné období sucha. Stovky hrochů a krokodýlů jsou nuceny sdílet jednu a tu samou řeku, která se navíc neustále zmenšuje. Protože potravy nezadržitelně ubývá, dva nejnebezpečnější a nejsmrtonosnější zvířecí druhy Afriky začínají zoufalou válku o přežití. Hroch versus krokodýl. Kdo z nich se stane nejlepším africkým gladiátorem?


1. 12., 20.00 hod. – Kapří monstra VI (Jezero Carces)

Zbrusu nová řada úspěšného seriálu Kapří monstra se vrací. Tentokrát se neohrožená trojice adrenalinem napumpovaných rybářů vydává na vlastní Tour de France. Chlapci si užívají hromadu legrace na cestě po okouzlující a romantické západoevropské zemi galského kohouta. Francie je plná překrásných sladkovodních jezer, do kterých naši hrdinové pochopitelně také nahodí udičku. A že berou! Sledujte skutečná kapří monstra a prohlédněte si dosud největší úlovky chycené v těch samých místech, odkud pocházejí ryby rekordních velikostí.


2. 12., 20.00 hod. – Krásy čínské krajiny (Peking, Velká čínská zeď a Tibetská náhorní plošina)

Čína je zemí různých typů krajin, které oplývají dechberoucí krásou. Najdeme tady husté a bujné deštné pralesy, větrem ošlehané náhorní plošiny, ostře řezané vápencové krasy, takřka nekonečná rýžová pole, ale i vysoké hory sahající zdánlivě až do nebes. V každé z těchto oblastí žijí jedinečná a neuvěřitelná zvířata. Pojďte se za nimi podívat. Dvoudílný dokument se zabývá rozmanitostí životního prostředí a divoké přírody v různých koutech pozoruhodné a stále ještě exotické země nebeského draka. Zároveň odhaluje, jakým způsobem krajina ovlivnila místní obyvatele, jejich kulturu a zvyky. Zaměříme se na geografii každého z pečlivě vybraných regionů – jeho topografii, podnebí a extrémní povětrnostní podmínky – a seznámíme se s nejdůležitějšími druhy zvířat, která tady žijí. Jak se přizpůsobila svému prostředí? A co rostliny nebo stromy?


2. 12., 22.00 hod. – Napoleon: Začátek konce

Dne 16. června 1813 se setkali mocní muži v Drážďanech, aby projednali budoucnost války a míru v Evropě. Napoleon Bonaparte vyjednával s diplomatem Metternichem, nejbližším rádcem rakouského císaře. Osudové střetnutí dvou nejmocnějších osobností své doby znamenalo pro Napoleona začátek konce. Protože odmítl Metternichův návrh, Napoleon ztratil příležitost vystavět základy budoucí Evropy. Co se stalo a jak k tomu došlo? Historický celovečerní film Napoleon: Začátek konce rekonstruuje klíčovou událost evropských dějin a zachycuje pád Napoleona Bonaparte krok po kroku.


3. 12., 21.00 hod. – Úžasné domy (Dům jako stavebnice)

Série Úžasné domy odhaluje, jak nová vlna důmyslně zkonstruovaných „stavebnicových” projektů pomáhá ambiciózním majitelům nemovitostí budovat domy snů dokonce i v nejodlehlejších a nejnáročnějších lokalitách Velké Británie. V každé epizodě se architekti a designéři seznamují s některou z rodin, které si chtějí postavit dům na míru na tak zvláštních místech, jako je drsný, bouřemi bičovaný ostrov nebo od světa odříznutá strmá skalní stěna s nádherným výhledem na jezero. Nechte se pozvat na návštěvu.


3. 12., 22.00 hod. – Kolosální stroje II (Drtit, bořit, ničit)

Nová řada fascinujícího seriálu přináší další obří mechanické bestie. Prozkoumejte a odhalte ještě větší a velkolepější stroje a zjistěte, jak fungují zevnitř. Od gigantických monster, která drtí zemi pod sebou na prach, přes stroje, jež zachraňují životy, až po mašiny na jaderný pohon – v nových epizodách dokumentárního seriálu Kolosální stroje nadzvedneme jejich kapotu a odhalíme, jak fungují a na co běží. Nenechte si ujít dech beroucípohled na největší stroje, jaké kdy lidstvo postavilo. Díky propracovaným digitálním animacím se podíváme až do nitra těchto technických mistrovských děl, zatímco nám odborníci na slovo vzatí prozradí, čím je každý z těchto kolosálních strojů výjimečný.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 17. 11. 2023






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.11.2023 • Pojďte na dokumentární zkušenou s Prima ZOOM
17.11.2023 • Vzpomínka na JFK: 60. výročí úmrtí prezidenta Kennedyho
16.11.2023 • V druhém přenosu MET: Live in HD zazní opera X: Život a doba Malcolma X, která míchá klasiku s jazzem i africkou hudbou
12.11.2023 • Historie, vesmír, příroda, záhady = Prima ZOOM
10.11.2023 • Dokument Města: Nová přírodní divočina na Viasat Nature
10.11.2023 • Od neděle 12. listopadu nejlepší tenisté světa na ATP Finals

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist