Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 17:54:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pojďte na dokumentární zkušenou s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.11.2023


Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 47. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás další Velké vlakové putování VII; pocítíte Touhu po zlatě; ukážeme vám, jací jsou Stromoví klokani: Duchové lesa; poznáte, jak pracuje Zvířecí úklidová četa a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 11., 21.00 hod. – Velké vlakové putování VII (Ze Salamancy do Canfrancu)

V novém pokračování oblíbeného cestopisného seriálu se Michael Portillo znovu vyzbrojil historickým vlakovým průvodcem i svým typickým barevným sáčkem a vyrazil na další nezapomenutelné cesty po historických železničních trasách. Připojte s k němu a cestujte z Londýna do Monte Carla, z Maďarska do Rakouska, z Berlína až k Rýnu, napříč Švýcarskem a nakonec z Amsterodamu na sever Francie.


21. 11., 20.00 hod. – Touha po zlatě (1. část)

Zlato znamená moc. Už od úsvitu věků pohání celé lidstvo. Odhalte fascinující a zároveň děsivou historii vzácného kovu, který vyvolává neukojitelné touhy a krvavé střety. Krása zlata je zhoubná. Chamtivost po zlatě odjakživa vedla k bezohlednému zabíjení, ničení celých civilizací a kultur, ale i organizování sebevražedných výprav. A dodnes trvá. Zlato zůstává jedinou spolehlivou měnou v časech krize, vyrábějí se z něho velice žádané šperky a jeho cena neustále stoupá. Co je důvodem tak nesmírné a neodolatelné touhy po zlatě, kvůli které zůstává celý svět v neustálém napětí? Odhalte tajemství tohoto drahého kovu a prozkoumejte geologické, kulturní, politické a ekonomické souvislosti zlata.


22. 11., 20.00 hod. – Stromoví klokani: Duchové lesa

Stromoví klokani jsou skutečnými duchy lesa. Málokdy jsou vidět a ještě méně častěji se je podaří natočit v přirozeném prostředí. Přesto existují a jejich královstvím jsou porosty severního Queenslandu. Vydejte se spolu s námi do Austrálie a sledujte život těchto neobvyklých zvířat, která dovedou šplhat po stromech jako opravdoví mistři.


22. 11., 21.00 hod. – Zvířecí úklidová četa

Přírodovědný film Zvířecí úklidová četa vypráví příběh o mrchožroutech, kteří jsou pilní jako včeličky. Žijí přímo mezi námi ve městech, a aniž bychom jim za to platili, recyklují hory odpadu vyprodukované naší konzumní společností. To, co my vyhazujeme, je pro ně lahodnou večeří. Díky zvídavým vědcům, kteří se jim snaží porozumět a nesmírně jim fandí, pomalu, ale jistě postupně zjišťujeme, co vlastně tyto mrchožrouty baví. A také postupně překonáváme zažité předsudky nebo klademe nové otázky: Jak se vyvinuli a přizpůsobili, aby mohli dělat svou práci? Jak velký přínos pro nás mají? Jak s nimi můžeme my lidé spolupracovat, aby svou práci dělali ještě lépe? Zvířecí úklidová četa nás zavede na Broadway na Manhattanu, kde si prohlédneme davy turistů z pohledu mravenců. Tým mladých entomologů odhalí, jak důležitou roli hraje tento druh hmyzu v udržování čistoty ulic. V Berlíně zjistíme, jak se různí mrchožrouti vyrovnali s životem v prostředí města a že jim nic jiného ani nezbývalo, protože stejně neměli kam jít. V Torontu budeme pátrat po nepolapitelných vačicích. A v etiopské Addis Abebě nás čekají nejslavnější a nejznámější mrchožrouti ze všech. Podívejte se, jak supi ochraňují lidstvo před smrtícími nemocemi.


24. 11., 21.00 hod. – Když žraloci útočí V (Texaský masakr)

Nad pobřežími Ameriky, ale i exotickými plážemi po celém světě visí temná hrozba útoku žraloka na člověka, kvůli níž se dovolená snů rázem mění v noční můru. K mnoha takovým útokům dochází náhle a v nečekaných místech. Proč, nad tím si lámou hlavu nejen místní obyvatelé, ale také zkušení odborníci z řad přírodovědců. Pátá řada seriálu z produkce National Geographic se zabývá vyšetřováním dalších záhadných a podivuhodných incidentů. A snaží se odhalit, co má vliv na žraloky, jeden z neobávanějších druhů matky přírody. Tentokrát se podíváme, jak útoky žraloků změnily ráj líbánek Seychely v učiněné peklo. Pokusíme se zjistit, proč byly dvě děti napadeny žralokem na místech vzdálených ani ne dva kilometry od sebe a během pouhé hodiny. Nebo se pokusíme odhalit příčinu, proč je jedno místo v Brazílii nejvíce smrtícím pobřežím celé Jižní Ameriky.


25. 11., 22.00 hod. – Přistání na Měsíci a nacisté

Úžasná a přelomová událost v dějinách celého lidstva, kterou se stalo první přistání člověka na Měsíci v roce 1969, byla velkolepým úspěchem také více než stovky techniků a inženýrů ve službách NASA – původně z Německa. Tehdy jenom málokdo věděl, že Němcům se už dříve podařilo uspět v podobném duchu a na objednávku nacistického režimu postavit funkční rakety – mezi nimi i nechvalně proslulou V2, jejíž konstrukce si vyžádala životy tisíců nuceně nasazených nebožáků. Historický snímek Přistání na Měsíci a nacisté odhaluje, jak byli němečtí zaměstnanci NASA zapletení s třetí říší pod vedením tyrana a diktátora Adolfa Hitlera.


26. 11., 20.00 hod. – Rok na Lofotech (1. část)

Daleko za polárním kruhem na severu Norska se nachází skupina ostrovů zvaná Lofoty. Bezpočet cestovatelů a návštěvníků označilo toto místo za jedno z nekrásnějších na světě. Podívejte se proč a zjistěte, jaké je strávit tady celý rok. Lofoty, které leží na 69 stupních severní šířky, jsou také oblastí s jedním z nejextrémnějších přírodních prostředí na planetě. Malé rybářské vesničky a komunity však již po staletí odhodlaně přežívají pod vysokými horami na pobřeží bouřlivého oceánu. Těžko byste hledali jiné místo, na kterém se přírodní živly podepsaly tolik jako na Lofotech. Tento dokument, přináší jedinečný portrét unikátního místa. Představuje nejen jejich obyvatele, ale i jejich životní styl v souladu s okolní přírodou. Sledujte, jak plyne zima, jaro, léto, podzim – prostě celý Rok na Lofotech.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 16. 11. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.11.2023 • Užijte si zábavné poznávání s Prima ZOOM
17.11.2023 • Vzpomínka na JFK: 60. výročí úmrtí prezidenta Kennedyho
16.11.2023 • V druhém přenosu MET: Live in HD zazní opera X: Život a doba Malcolma X, která míchá klasiku s jazzem i africkou hudbou
12.11.2023 • Historie, vesmír, příroda, záhady = Prima ZOOM
10.11.2023 • Dokument Města: Nová přírodní divočina na Viasat Nature
10.11.2023 • Od neděle 12. listopadu nejlepší tenisté světa na ATP Finals

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist