Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 10:42:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Matematika zločinu si odnáša historicky prvého Českého leva pre Voyo

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 09.03.2024


Česká filmová a televízna akadémia rozhodla. V kategórii najlepší televízny film alebo miniséria tento rok zvíťazil trojdielny Voyo Originál režiséra Petra Bebjaka s názvom Matematika zločinu. Ten získal cenu v konkurencii s filmom Cesta do tmy Jiřího Svobodu a minisériou Docent Jiřího Stracha. Ide o prvého Českého leva za pôvodnú dramatickú tvorbu v histórii televízií Nova a Markíza.


Minisériu pre Voyo natočila uznávaná slovenská produkčná spoločnosť DNA Production na čele s producentmi Rasťom Šestákom a Petrom Bebjakom. Kreatívnou producentkou za Voyo je Iva K. Jestřábová. Matematiku zločinu si môžu diváci pozrieť na Voyo.

„Vážime si rozhodnutie Českej filmovej a televíznej akadémie a ďakujeme za prvého Českého leva pre program z dielne Voyo. Rozširujúci sa počet ocenení našich Voyo Originálov je dôkazom toho, že spolupracujeme s tými najlepšími tvorcami a umelcami na trhu. Všetkým, ktorí sa na Matematike zločinu podieľali, preto patrí obrovská vďaka. Veľmi sa tešíme, že aj naši diváci a predplatitelia Voyo oceňujú kvalitu a pútavosť našich Voyo Originálov. Sme za to nesmierne vďační a zároveň je to pre nás veľké zadosťučinenie aj záväzok, aby sme naďalej pokračovali v produkcii takýchto prémiových titulov,“ zhodnotila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

„Toto je prvý Český lev nielen pre seriál na Voyo, ale aj pre televízie Nova a Markíza, takže máme obrovskú radosť,“ hovorí kreatívna producentka série Iva K. Jestřábová a dodáva: „Som veľmi vďačná, že nám Nova a Markíza vytvorili vhodný priestor, dali veľkú porciu dôvery a že mohol podobný, produkčne naozaj extrémne náročný projekt vzniknúť. A najväčšie poďakovanie patrí divákom, a to za to, že oceňujú tuzemské seriály a minisérie. Práve vďaka ich podpore môže vznikať také množstvo kvalitnej pôvodnej lokálnej tvorby. Nebála by som sa túto dobu označiť za zlatý vek televízie.“

Vo Voyo Origináli Matematika zločinu novinárke Magdalene Sodomkovej (Lucie Štěpánková) napíše z indonézskeho väzenia Tomáš Toman (Jan Nedbal). Ten bol zadržaný na úteku pred českou spravodlivosťou a tvrdí, že zločin, za ktorý bol odsúdený na dvanásť a pol rokov väzenia, nikdy nespáchal. Do väzenia ho vraj poslal sporný posudok súdneho znalca prezývaného Matematik zločinu (Jiří Bartoška). Je možné, že by sa expert tentoraz prepočítal? Sodomková sa do Tomanovho prípadu ponára a postupne zisťuje, že na ňom veľa vecí nesedí...

„Pre mňa, ako producenta, to bol jeden z najťažších projektov, na ktorom som sa kedy podieľal. Náročné to bolo najmä preto, že sme pracovali so skutočnými ľuďmi, ktorých dôveru sme si museli vybudovať a nemohli sme ich v žiadnom prípade sklamať. Veľmi by som sa preto chcel poďakovať Magdalene Sodomkovej a Brit Jensen, ktoré celú kauzu iniciovali a tiež Tomášovi Tomanovi, za ich dôveru. A veľká vďaka patrí aj všetkým kolegom, bez ktorých by táto miniséria nemohla vzniknúť,“ hovorí producent DNA Production Rasťo Šesták.

Upútavka na celú minisériu na Voyo: https://youtu.be/5xnIv3g1Or4


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 9. 3. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.03.2024 • 16. ročník Radio_Head Awards bude patriť ženám
22.02.2024 • Tisková zpráva ze 3. zasedání RRTV, konaného dne 20. 2. 2024
17.02.2024 • Nominace Cen Anděl Coca-Cola 2023 odhalují letošní favority. Jsou jimi Viktor Sheen a November 2nd
04.02.2024 • Nejlepší český film roku je podle kritiků PŘIŠLA V NOCI
02.02.2024 • Tisková zpráva z 2. zasedání RRTV, konaného dne 30. 1. 2024
25.01.2024 • Paramount Network v nové kampani využívá fenomén umělé inteligence

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist