Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 08:23:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Peče celá země a Kuře spojují síly. Pomáhat dětem budou na Velikonoční pondělí

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.03.2024


Velikonoční sbírka Pomozte dětem má v České televizi tradiční místo. Benefice se ve svém šestadvacátém ročníku spojila s pořadem Peče celá země. Známé osobnosti budou pro dobrou věc péct na Velikonoční pondělí 1. dubna od 20:05 na ČT1.


„Jsme rádi, že se nám podařilo propojit divácky velmi oblíbený pořad s takto významnou veřejnou sbírkou. Péct budou herečky Jitka Čvančarová a Barbora Poláková, moderátorka Martina Hynková Vrbová, herec Martin Písařík a jazzový hudebník Rudy Linka. Nástrahy časového limitu si spolu s nimi vyzkouší i moderátoři pořadu Tereza Bebarová a Václav Kopta, kteří se historicky poprvé v Peče celá země zapojí do pečení! Diváci se mohou těšit na tematickou velikonoční technickou a kreativní výzvu i hudební překvapení,“ říká Petr Mühl, kreativní producent pořadu Peče celá země. Ten je založený na formátu The Great Bake Off společnosti Love Productions, distribuci zajišťuje společnost BBC Studios.

Na Velikonoční pondělí budou na ČT1 a ČT24 probíhat tradiční živé vstupy do vysílání s Alenou Zárybnickou. Hosté spojení se sbírkou pozvou nejen ke sledování unikátní benefice, ale představí i své oblíbené velikonoční rodinné recepty.

S kuřetem se záchranným kruhem se lidé budou potkávat i během celého týdne. „Od 25. března probíhá celorepublikový Peříčkový týden, při kterém dobrovolníci vybírají dary do sbírkových kasiček. Do letošního Peříčkového týdne se zapojilo na 50 škol a organizací a téměř 500 dobrovolníků se 150 originálními kasičkami, které pro sbírku nově vytvořila na 3D tiskárnách prototypová dílna PrusaLab,“ vysvětluje Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti.

Pomozte dětem je jedna z nejznámějších českých veřejných sbírek s tradicí od roku 1998. Pořádají ji Nadace rozvoje občanské společnosti a Česká televize. „Cílem sbírky je pomáhat ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let věku v celé České republice, aby mohly žít kvalitnější a spokojenější život navzdory handicapu nebo prostředí, ve kterém vyrůstají. Sbírka dosud podpořila víc než 200 tisíc dětí částkou přesahující 300 milionů korun,“ dodává manažer charitativních aktivit České televize Jiří Váňa.

Diváci mohou děti podpořit v průběhu celého roku více způsoby – darem na sbírkový účet 95 95 95 95 95 / 0600 a zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KURE 90 nebo DMS KURE 190 na číslo 87 777. Kdykoliv lze odeslat trvalou dárcovskou DMS ve tvaru DMS TRV KURE 90 nebo DMS TRV KURE 190 anebo se stát členem Klubu přátel Kuřete. Pomůže i nákup na e-shopu: https://eshop.pomoztedetem.cz


Tiskové oddělení České televize, 25. 3. 2024


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.03.2024 • Legendární Rowan Atkinson je zpět! Teď jako detektiv Maigret v minisérii na Epic Drama
24.03.2024 • TV Markíza ponúkne veselú Veľkú noc plnú obľúbených titulov pre celú rodinu a atraktívnych premiér
24.03.2024 • RTVS ponúkne divákom aj poslucháčom počas veľkonočných sviatkov pestrý televízny aj rozhlasový program
23.03.2024 • Show Jana Krause – 27. 3. 2024
21.03.2024 • Kroky a skoky české animace: Nový dokumentární cyklus ČT odhalí fantastický svět mimořádně úspěšné disciplíny českého filmu
19.03.2024 • RTVS predstavuje víťazov 16. ročníka Radio_Head Awards

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist