Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 21:59:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Sledovanosť Trojky podlieha kritike

  Autor: TASR/Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 09.12.2008


Kritika zdôrazňujúca nízku sledovanosť tretieho programového okruhu Slovenskej televízie len vytvára jeho negatívny imidž. Myslí si to programový riaditeľ STV Roman Lipták, pričom dodáva, že programové oddelenie televízie vníma Trojku predovšetkým ako šancu kvalitne ponúknuť slovenským divákom domáci a svetový šport.


Ku kritickým hlasom v súvislosti so športovým okruhom verejnoprávnej televízie, ktoré sa v poslednom čase začali objavovať na Rade STV, sa tento týždeň pridal aj minister kultúry Marek Maďarič. Ten vo štvrtok (4.decembra) na pôde Národnej rady SR pripustil, že STV nebola na spustenie monotematickej Trojky pripravená tak dobre, ako sama avizovala.

Minister síce považuje vysielanie Trojky za technicky profesionálne, k obsahovej stránke však podotkol, že zatiaľ nemá k dispozícii analýzu. Tú bude žiadať jednak od generálneho riaditeľa STV Štefana Nižňanského, jednak od Rady STV. Za oprávnenú označil Maďarič práve otázku, prečo Trojka nedosahuje v projekte deklarovanú sledovanosť, aj keď tá podľa neho nemôže byť indikátorom verejnoprávneho vysielania.

"Trojka nebola zriadená preto, aby mala obrovskú sledovanosť. Je to začiatok celého projektu digitalizácie," tvrdí Lipták. Podľa jeho slov to znamená, že Trojka má byť v postupnom procese digitalizácie STV akýmsi hnacím mechanizmom.

V pôvodnom projekte totiž televízia chcela, aby Trojka vysielala v HD kvalite a v širokouhlom formáte 16:9. Lipták predpokladá, že v roku 2009 sa to okruhu podarí.

Komerčná TV Markíza tento formát testovala už pred rokom a v januári vysielanie v ňom spustila naostro.

TV JOJ zase tvrdí, že na širokouhlé vysielanie nenabehne, argumentujúc tým, že nechce, aby jej diváci mali deformovaný, sploštený obraz.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 8. 12. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 20   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.12.2008 • Astra 19,2° východně: „Comedy Central” omezí vysílání na jeden transpondér
05.12.2008 • Česká televize začne vysílat zvuk Dolby Digital [ 13 ]
05.12.2008 • Skylink překročil půl miliónu zákazníků [ 6 ]
05.12.2008 • Nové tematické kanály testovaly v CS Linku: Sport 1, AXN Sci-Fi a Fishing & Huntig [ 32 ]
04.12.2008 • Dočasná změna frekvence Eurosportu [ 2 ]
04.12.2008 • Cyfrowy Polsat a šíření signálu tří programů TVN, TVP 1,TVP2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  nepozeraj_ 

14.12.2008 18:53 • neregistrovaný
Ked sa ti nepači niekomu STV3 prepni si na 2 program
 
 
  sledovanost STV3 

14.12.2008 13:17 • neregistrovaný
mas pravdu, ale STV3 ma vysielat pre tych co nemaju KTV a DVB-C, DVB-S ale paradoxne prave len v KTV v rozsirenej ponuke a SAT sa da chytit. V KTV ju nezaradili do zakladnych suborov na co ma byt STV3 urcena. Ak by ju zaradili do zakladnych suborov by sa aj zvysila sledovanost.Ked som sa v lete tu hadal a aj pisal 2 tyzdne emaily do STV a UPC s negativnou odpoved, ze ju nezaradia do zakladnych suborov lebo neni terestrialna aj
ked je verejnopravna ze ked bude komercna prevadzka DVB-T, bude aj v zakladnych suboroch. Tak im treba ze vyplakavaju ze nema sledovanost, ked STV nebojovala za zakladny subor lebo Vy co mate rozsireny pozerate tie iste programy na inych TV o com sa aj v lete hovorilo, tak je to tu !!!
PS.Dufame ze sa zase neaky d... do mna neobuje ako v lete !
 
 
  a 

13.12.2008 23:05 • neregistrovaný
Trosku ste asi odbocili od temy. Tu sa pisalo, preco je trojka tak slabo sledovana. Ja si osobne myslim, ze je to hlavne kvoli ich prog strukture. Naco davaju napr. anglicku ligu, ked ju dava galaxia? Naco sa tiskaju do NHL ked to doava galaxia a aj sport1? Myslim si ze na 90percent plati, ze kto ma trojku, ma aj tieto dva sportove programy, teda trojka mu nic nove zo zahranicneho sportu neprinasa. Mali by sa skor orientovat na to, co v inych telkach neuvidime - napr. ten slovensky sport a zo zahranicia by som preferoval rusku khl + napr.nejaku argentinsku lig. Proste nieco, kvoli comu si fakt clovek tu trojku zapne. Naco mam pozerat v sobotu o osmej zaznam ang.ligy, ked som ten zapas poobede videl live? Radsej kuknem spanielov...
 
 
  To není ta jisté. Uvedu příklad: Přijímali jsme 

12.12.2008 16:29 • neregistrovaný
To není ta jisté. Uvedu příklad: Přijímali jsme ČT24 16:9 ze satelitu na televizi 4:3. Televize má automatické rozpoznání poměru a skutečně nasadila černé pruhy nahoru a dolu, leč v rodině si stále stěžovali, že obraz je deformovaný (moc úzký). Tak jsem na satelitu přenastavil výstup z 16:9 na 4:3 a tím se to spravilo. Takže dva přístroje pro "výrobu" černé obálky a každý to dělá jinak.
 
 
  format obrazu 

12.12.2008 15:00 • neregistrovaný
ja nechapem preco by pri formate 16:9 mal mat niekto zdeformovany obraz. Aj ked ma niekto 40 rocny televizor, tak bude mat jednoducho hore a dole cierne pruhy.
Zavisi to vsetko od toho aku technologiu pouzije dana televizna spolocnost!!! Takze na toto sa JOJ nemoze vyhovarat
 
 
  Re: 11.12.2008 15:40 • neregistrovaný 

12.12.2008 14:22 • ® Buddy
Spočítaj si chyby v tvojom príspevku (gramatické aj štylistické) a potom sa porozprávame kto má prázdnu hlavu :D:D:D
Akosi teraz neviem kto by mal radšej držať a čo by mal radšej držať ;)
P.S. a ne-pá, ja mám totiž orientáciu normálnu... :bad:
 
 
  Mne sa zda, ze JOJ pouziva ako zdroj signalu na 

11.12.2008 16:40 • neregistrovaný
Mne sa zda, ze JOJ pouziva ako zdroj signalu na niektorych vysielacoch DVB-S. Ak tento prijimac nie je spravne nakonfigurovany (Letterbox) tak obraz bude naozaj deformovany. Takze ak sa vyhovaraju na deformovany obraz, je to cisto o ich neschopnosti nakonfigurovat vysielaci retazec.
Analogove vysielanie tiez pozna sirokouhly format, je to sice 4:3 letterbox, ale 16:9 TV dokazu identifikovat tento priznak a cierne pruhy orezu.
 
 
  buddy 

11.12.2008 15:40 • neregistrovaný
No neviem ci je JOJ pre i....v, ale s programovej struktury je to naj televizia na slovensku, markiza sice vysiela 16-9, ale jej obsah mi pripomina radio slovensko 1 v tv prevedeni. Markiza vysiela same senilne s....y, ktore su zamerane na vekobu kategoriu 200 rokov a aj ich moderatori stoja za p.t, vsetko maju postavene na jednom moderatorovy, ktory je mimochodom ulisne odporny Vilo. Takze to je moj nazor a takych je tu milion, tak laskavo hodnot svoje IQ, lebo je niekedy lebsie drzat hubu, ako si prezentovat svoju prazdnu hlavu na webe, pa
 
 
  i....i!!! 

11.12.2008 15:06 • ® Buddy
Tak to sa mi snáď iba sníva! Čo to zasa tí i....i na JOJ vyplodili za nezmysel?!? Aký zdeformovaný a sploštený obraz?!? Veď v analógu sa formát 16:9 vysiela ako letterbox a divák nemá na CRT TV ani možnosť s tým čokoľvek spraviť, čiže nie je ani sploštený ani zdeformovaný a v digitále sa predsa každý STB/satelitný prijímač/TV dá preponúť aby to nebolo sploštené ani zdeformované! Dokonca 16:9 je na nových televízoroch natívny rozmer, čiže ak sa LCD TV alebo plazma nijako neprepne/neprestaví, je tam obraz 16:9!
To sú takí i....i na tej TV JOJ že to až bolí. Nestačí že ich "spravodajstvo" a "publicistika" je jedna novinárska žumpa, ešte musia plodiť aj takéto nezmysly! Naozaj mám niekedy pocit že ten kto chce pracovať v TV JOJ musí mať IQ maximálne 60-70, inak nespraví prijímací pohovor! Tá televízia sa v poslednom čase nedá pozerať aké nezmysly vysiela!!! A to že odmietajú formát 16:9 v čase kedy na to už všetci prešli a už sa v podstate nedá ani kúpiť TV ktorý je 4:3 (možno maximálne v rôznych tescách a carefouroch v akcii za 1990 Sk), to je len ďalší dôkaz ich nekonečného i....izmu!!!
Naozaj mám v poslednej dobe pocit že JOJ-ka je televízia i....ov pre i....ov! :mad: :mad: :mad:
 
 
  Sploštenie ? Prečo u Cz staníc nie?! 

11.12.2008 10:10 • neregistrovaný
Mám klasickú tv ( bez prepínania formátu ), príjímač
Homecast. Ak na príjimači pri programoch 16:9 navolím
format 4:3 , Cz programi sa prispôsobia oboma stranami
( orežú sa v rovnakom pomere )a obraz nie je deformovaný .
U Sk programoch sa v takomto prípade obaraz stlačí
v horizontálnom smere . Prečo Markíza a STV nevysielajú
rovnakým systémom , ako ČT?
 
 
  sorry 2010! 

11.12.2008 09:51 • neregistrovaný
sorry 2010!
 
 
  ps. k TV-antene a "situ TV antene" ma perspektivu 

11.12.2008 09:49 • neregistrovaný
ps. k TV-antene a "situ TV antene" ma perspektivu myslim cca do 20010 +/-, cize analog prejde na digital DVB-T signal! ci budu chciet, alebo nie, na dnesni stav sa budu musiet TV divaci preorientovat a tam si na receiveri (DVB-T) 4:3 alebo 16:9 naladia ako im to bude vyhovovat... myslim, ze je smutne, ze STV je jedna z poslednych TV (ako napr. CT 1-2, prima, markiza, joj, joj+) na SK ktora este nema EPG!!!
 
 
  @ nereg.; 9.12.; 16:36 

10.12.2008 15:52 • neregistrovaný
Článok bol o sledovanosti Trojky, dúfam, že si naozaj nemyslíš, že zaradením do Directu by sa na nej ničo zmenilo...
Ale k pointe - prečo - no lebo. Lebo si si vybral najlepšiu firmu na svete - teda UPC. A UPC srdečne kašle na najmenší trh v portfóliu Directu. Okrem Trojky v pakete do dnešného dňa chýbajú napr. aj Dvojka alebo Joj Plus. Odpoveďou podľa človeka s ktorým hovoríš je napr. že nie je miesto (čo ani náhodou nie je v rozpore s tým, že nový ešte nevysielajúci Barrandov s promo slučkou už tam zrazu je); že najskôr potrebujú mať k dospozícii digitálny signál týchto televízii (ehm ehm :-)); až po extrémistickú - a tú som zažil - že čo by som chcel veď teraz mi tam pridali Jednotku a TA3 (to sa mi stalo v čase, keď sa tieto dve TVs v Directe objavili).
Pre tvoju infomáciu - UPC Direct má z troch obsluhovaných trhov tejto platformy najmenej divákov a je aj na chvoste sat platforiem v SK celkom!
 
 
  upc direct 

09.12.2008 16:36 • neregistrovaný
ahojte stale nechapem prečo nedaju STV3 na UPC DIRECT SK ved maju najviac klientov a stale sa tam nič noveho nedeje len platiť zdarec a dik za nove info,
 
 
  to snad nie.... 

09.12.2008 15:10 • neregistrovaný
tak to snad nie je ani pravda....ved prave terestrial je ten posledny ktory musi vysielat v klasickom PAL-e kde sa formaty 16:9 vysielaju v podstate ako 4:3 s doplnenym letterboxom...
 
 
  16:9 

09.12.2008 14:39 • neregistrovaný
Myslel som normalne cez terestrialnu antenu. Mozno sa to zda neuveritelne ale stale ma vacsina ludi hlavne v mensich mestach a na dedinach klasicku smerovu antenu alebo sito a tam ten obraz je deformovany. Donedavna som patril k nim.
 
 
  Splostenie nie je vecou TV 

09.12.2008 13:59 • neregistrovaný
ale STB, cez ktory sa vysielanie prijima.
 
 
  Na TV s formátom 4:3 pri vysielaní 16:9 obraz nie 

09.12.2008 13:29 • neregistrovaný
Na TV s formátom 4:3 pri vysielaní 16:9 obraz nie je deformovaný, len si musíš vybrať buď čierne pruhy alebo zo strán obraz orezaný. O deformovanom obraze sa dá hovoriť len u zdeformovanej satelitnej službe ako je DIGI TV. U Skylinku s tým nie je žiadny problém.
 
 
  16:9 

09.12.2008 13:12 • neregistrovaný
Na druhej strane nie kazdy ma nato aby si kupoval novy televizor a na tych starych je ten obraz naozaj deformovany. Idealne by bolo keby to bolo ako pri zvuku ze by sa to dalo prepnut podla potreby.Ale to technicky asi nieje mozne
 
 
  TV JOJ a formát 16:9 

09.12.2008 12:52 • neregistrovaný
Tak to jsou s formátem 4:3 úplně mimo mísu. Většina TV přechází na formát 16:9, pokud k tomu má technické prostředky.
 
 
Celkový počet komentářů: 20 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist