Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 18:33:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nový CI modul pre Premiere / Betacrypt 2

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 31.07.2002


Mníchovský digitálny paket Premiere začne od tohtoročnej jesene ponúkať popri možnosti použiť k príjmu jej programových balíkov prijímač so zabudovaným dekóderom Betacrypt aj možnosť použiť k príjmu tzv. červený (rote) CI modul. Zdanlivá výhoda v tom, že abonenti prestanú byť závislý od technických parametrov d-boxov a vďaka modulu budú môcť použiť akýkoľvek digitálny prijímač s voľným CI modulom, sa stretáva s obmedzeniami, ktoré do modulu budú integrované. Moduly budú totiž pracovať iba na niektorých digitálnych prijímačoch, ktoré budú pre jeho použitie prispôsobené. Pravdepodobne tak modul bude fungovať iba na nových modeloch prijímačov, ktoré budú na trh uvedené od jesene t.r. Premiere sama priznala, že v tomto smere narazila na niekoľko problémov a bude musieť zvážiť či je táto cesta dostatočne vhodnou. Premiere hlavne vyžaduje, aby na digitálnych prijímačoch na ktorých bude môcť byť používaný modul, bol dostupný aj Macrovision zabraňujúci nahrávať vysielanie. Práve kvôli tejto podmienke, väčšina jednaní medzi Premiere a výrobcami stroskotala.

Modul nebude voľne v predaji a dopracovať sa k nemu bude môcť iba abonent Premiere. Rovnako ako prístupová karta, aj on zostane vo vlastníctve Premiere. Modul je prispôsobený nielen na používanie s terajším kódovacím systémom Betacrypt 1, ale bude môcť byť priamo cez satelit updatnutý na používanie so systémom Betacrypt 2. K spracovaniu systému Betacrypt 1 sa dnes používajú moduly Irdeto AllCAM 4.x SE, Irdeto Freecam, AlphaCrypt a Tri-CAM, ako aj neoficiálne moduly Magic CAM a Global CAM.


Betacrypt 2

Dorothee Belz, vedúca obchodného úseku vo firme BetaResearch, vlastniacej autorské práva na CAS systém Betacrypt uviedla, že práve nimi pripravená nová verzia Betacrypt 2 má úplne odstaviť pirátsky príjem. Pre zákazníkov využívajúcich tento systém bude znamenať technické a ekonomické riešenie súčasnej situácie. Do systému Betacrypt 1 už nebolo možné zapracovať žiadne ďalšie ochranné prvky ktoré by nemohli byť prekonané pirátmi a tak sa začali práce na úplne novom systéme, ktorý síce nesie pomenovanie Betacrypt 2, ale na predchádzajúci systém nadviaže iba tým, že prijímače pre systém Betacrypt 1 budú môcť byť upgradnuté na používanie Betacrypt 2.

Betacrypt 2 je dnes už dokončený a nasleduje ukončenie testovacej prevádzky. Betacrypt 2 je moderný systém podmieneného prístupu tzv. druhej generácie. BetaResearch už nepredpokladá, žeby bolo na ňom možné a nutné ešte niečo vyvíjať. Je proste dokonalý. Používaná dĺžka kľúča sa zdvojnásobila na 128 bitov, používa sa nový algotitmus s tzv. plochou kľúčovou hierarchiou. BetaResearch predpokladá, že zaznamená svojou neprekonateľnosťou aspoň taký úspech, aký má už dlhú dobu systém Irdeto II, ktorý sa stále nepodarilo pirátom prelomiť.


Nemecká Premiere a rakúska ORF Digital už dlhú dobu čelia rozšírenému pirátskemu príjmu ich ponúkaných programových balíkov a staníc. Nemecká Premiere mala v pláne prejsť na Betacrypt 2 už od septembra, reálne sa tak však stane až do konca tohto roku.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.06.2002 • Technisat ponúka zdarma stanicu Premiere Start [ 2 ]
17.06.2002 • NO-ZAP prichádza s novým CAM modulom
08.05.2002 • Nakupujte přes obrazovku
– nalaďte si Nat 1
[ 9 ]
05.05.2002 • Květnové změny v německé placené televizi PREMIERE [ 1 ]
11.04.2002 • Švýcarský Teleclub spouští digitální paket [ 3 ]
01.04.2002 • Psali jsme na Apríla
Rádio Natália
[ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  2 jimmy 

01.08.2002 14:14 • mr. c
prečítaj si ten článok na parabole ešte raz a o tom, čo čítaš aj premýšľaj :-)
 
 
  Můj příspěvek 

31.07.2002 22:42 • anonym
to Franz: huu, a vis ze to je nelegalni? :-))))
 
 
  Môj príspevok 

31.07.2002 12:31 • Franz
Na nemeckej dbox stranke je uvedene --> Noch in diesem Jahr wird der Abonnentensender PREMIERE das neue Sicherheitssystem einführen. Vyzera to teda tak ze to bude uz tento rok. Skoda, rad ten paket sledujem na 5in1 FUN karte :)
 
 
  Môj príspevok 

31.07.2002 11:04 • Jimmy
Tak tomu nějak nerozumím.Na www.parabola.cz je psáno, že na nové kodování se má přejít v roce 2004.Zde se píše už tento rok.Tak kde je pravda???
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist