Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 22:40:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Velká porce rally a přímé přenosy závodního víkendu DTM na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 19.04.2010


Tento týden - od 19. do 25. dubna, oživí vysílání satelitní a kabelové televize SPORT 5, která je jako jediná v České republice výhradně zaměřená na motoristický sport a všeobecný motorismus, premiéry několika šampionátů nově zařazených do programu SPORT 5 a také série přímých přenosů ze závodního víkendu DTM a závodu NASCAR Sprint Cup Series.


Sezona 1999 byla šestou a poslední sezonou šampionátu STW (Super Tourenwagen Cup), který spolu s dalšími seriály dočasně nahradil DTM, zaniknuvší v roce 1996 a znovu obnovené v roce 2000. Poslední sezona STW přinesla dlouhotrvající souboj mezi továrním jezdcem Opelu Uwe Alzenem a polotovárním jezdcem Audi Christianem Abtem. Abt vyhrál první čtyři závody sezony, a tak se v následujících podnicích Alzen snažil dohnat ztrátu. Jeho ofenziva byla úspěšná, protože se mu podařilo kontrovat třemi vítězstvími v řadě a získáním několika dalších pódií. Ovšem Abt, ačkoli se ve zbytku sezony dočkal již jen jediného vítězství, stále držel pozici leadera. Před posledním závodem sezony dělil oba jezdce jen několikabodový rozdíl. Abt v něm směřoval za vítězstvím, avšak v předposledním kolem byl předjet jezdcem Opelu Rolandem Aschem, kterému však kvůli předchozí nehodě byla již vyvěšena černá vlajka. Díky tomu v šampionátu kontroverzně zvítězil Alzen. Po odvolání k Deutscher Motor Sport Bund by však titul po několika měsících přidělen Abtovi.

Průběh zajímavé a v závěru kontroverzní sezony STW 1999 sledujte na SPORT 5 každý všední den a v sobotu v odpoledních hodinách (16:05, 17:05 nebo 18:05 hodin).


V sezoně 2010 nachází své pevné místo v programu televize SPORT 5 také Ecosun Mistrovství České republiky sprintrally, které doplní pravidelná vysílání World Rally Championship a Mezinárodního mistrovství České republiky rally. Sezonu MČR sprintrally zahájila Horácká rally Třebíč, která napověděla, že druhý nejvyšší český šampionát rally, bude zajímavý. Přetahovanou o sekundy mezi Romanem Krestou s produkčním Mitsubishi a Janem Štěpánkem na Škodě Octavia WRC, kterou ukončila až Štěpánkova havárie v předposlední rychlostní zkoušce,

sledujte na SPORT 5 v premiéře v pondělí 19. 4. v 18:35 hodin a dále v reprízách.


Velký prostor v programu SPORT 5 dostane v příštím týdnu také Turecká rally, čtvrtý podnik Mistrovství světa rally. V pondělí 19.4. v 8:00 hodin bude vysílána premiéra sestřihu třetí etapy, který bude v průběhu pondělka reprízován ještě několikrát.

Ve středu 21. dubna v 18:20 minut vysílá SPORT 5 sestřih celé Turecké rally.


Už jen něco málo přes týden zbývá do startu další sezony DTM, v níž se jezdec Audi, Němec Timo Scheider pokusí získat vítězný hattrick v klasifikaci jezdců. Proti němu však bude stát silná sestava týmů Mercedesu, loňského vítěze hodnocení týmů. Televize SPORT 5 bude stejně jako v minulém roce vysílat přímé přenosy kvalifikace i závodu DTM. Diváci SPORT 5 tak uvidí v akci mj. také účastníka 247 velkých cen formule 1 Davida Coultharda, který pro letošní sezonu vstoupil do služeb Mercedesu. V ní jej doplní také další jezdci se zkušenostmi z formule 1, Ralf Schumacher, Gary Paffett a Paul di Resta. Konkurenční Audi má ve své jezdecké sestavě mj. dvojnásobného vítěze DTM Timo Scheidera.

První přímý přenos z Hockenheimringu – kvalifikace prvního závodu – přinese SPORT 5 v sobotu 24. dubna ve 13:45 hodin. Závod v přímém přenosu můžete sledovat v neděli 25. dubna rovněž od 13:45 hodin.

SPORT 5 bude celou sezonu 2010 přinášet také přímé přenosy dalších závodů víkendu DTM. Pravidelně tak budete moci sledovat dění v šampionátech F3 Euro Series, Seat Leon Supercopa, Volkswagen Scirocco Cup a Porsche Carrera Cup. Z českých závodníků se v sezoně 2010 objeví v Seat Leon Supercopa Petr Fulín.


Ve vysílání SPORT 5 samozřejmě nechybí ani přímé přenosy závodů NASCAR Sprint Cup Series, série, která neodmyslitelně patří k 36 víkendům v roce na SPORT 5.

V neděli 25. dubna od 19:10 hodin SPORT 5 vysílá přímý přenos devátého závodu z okruhu Talladega v Alabamě.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV, je přístupný také klientům UPC ČR a SR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., tp. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skykink (Trade and Technology) a CS Link (Gital) se zaplacenou příslušnou programovou nabídkou.

Úplné měsíční programové přehledy stanice Extreme Sports Channel si můžete, včetně tipů - Highlights, stáhnout na našem webu v sekci TV download.


Foto BPA/Miloš Rybář: Martin Prokop - Jan Tománek, Ford Fiesta S2000


PR Press SPORT 5, Miloš Rybář, 19. 4. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.04.2010 • Liga mistrů a Evropská liga v ČT: Na ČT HD vysoké rozlišení, prostorový zvuk
16.04.2010 • Májová nádielka STV - 40 hokejových zápasov v priamom prenose [ 1 ]
16.04.2010 • Výsledky soutěže satCentrum s National Geographic Channel
15.04.2010 • Finále KHL na stanici NOVA Sport: HK MVD Balašicha x Ak Bars Kazaň
15.04.2010 • National Geographic Channel zítra uvede premiéru exkluzivního dokumentu Znalec psí duše
15.04.2010 • Program TV SPORT 5 ve znamení rally i sportovních vozů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist