Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 15:19:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Programové tipy HBO a HBO HD na červen

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.05.2010


V červnu začne placený filmový kanál HBO a HBO HD vysílat nový historický seriál o legendárním gladiátoru Spartakus. Nedělní premiéry budou patřit hořce-úsměvnému retro snímku Lekce neslušného chování, filmu Austrálie, mnohavrstevné kronice Podivuhodný případ Benjamina Buttona a thrilleru Andělé a démoni. Dále HBO odvysílá dokumenty Pravá Amerika: Hlasy kampaně - pocit křivdy a Jsem díky vám z chudé Malawi. Nabídku doplní drama z produkce HBO Psí rok, teenagerská komedie Charlie Bartlett, americko-kanadské úsměvné drama Manželská klec a sci-fi Push.


Tip měsíce

Spartakus: Krev a písek

Třináctidílný historický seriál oživuje legendární příběh thráckého bojovníka, který se po svém zajetí Římany stal slavným gladiátorem. Spartakus, odtržený od své vlasti i milované ženy Sury, je vržen do nemilosrdného světa krvavých bojů o přežití. Statečný, odolný a vytrvalý muž čelí i zradám a intrikám, jež vystavují zásadním zkouškám jeho charakter...

Na výkonné produkci seriálu s řadou drsných soubojů i otevřených erotických scén se podílel slavný režisér a producent Sam Raimi, autor veleúspěšné série Spider-Man. Titulní roli ztvárnil australský herec Andy Whitfield, známý například ze seriálu McLeodovy dcery. Poživačnou Lukrécii ztělesnila Lucy Lawlessová, která je známá především jako Xena, ze stejnojmenného seriálu a jejího muže Batiata zosobnil John Hannah, známý například z dobrodružství Mumie...

Na režii úvodní řady se podílelo sedm tvůrců: Rick Jacobson (epizody 1, 2 a 6), Jesse Warn (epizody 4, 7 a 13), Michael Hurst (epizody 5, 9 a 12), Grady Hall (epizoda 3), Rowan Woods (epizoda 8), Chris Martin-Jones (epizoda 10) a Glenn Sandring (epizoda 11).


Epizoda 1:

Úvod vyprávění se odehrává v gladiátorské aréně, kde neznámý thrácký vězeň sleduje krutou smrt svého druha. Z vyprahlého písku v Capui se v myšlenkách vrací domů, do thráckých lesů. Před několika měsíci se rozloučil se svou ženou Surou a připojil se k římské armádě. Když však po bitvě zjistí, že k jeho vesnici míří horda barbarů, rozhodne se Suru zachránit. Je ale považován za zběha a skončí v zajetí. V prvním boji však zvítězí a octne se ve gladiátorské škole, kterou vlastní Batiat a jeho žena Lukrécie.

Premiéra: úterý, 1. června ve 22:00 hod.


Epizoda 2:

Spartakus je zasvěcován do nového života plného násilí. Hlavní trenér gladiátorů Doktor jej přinutí, aby bojoval s Crixem. Školu navštíví legát Glaber, který Spartakovi oznámí, že znásilnil jeho ženu. Hrdina se navíc dozví, že Sura byla prodána do otroctví. Zoufalý Spartakus překypuje nenávistí a Doktor se domnívá, že se nedá vycvičit. Batiat je ale přesvědčen, že má šanci stát se velkým gladiátorem. Slíbí Spartakovi, že najde jeho ženu, pokud přijme svůj úděl. Hrdina souhlasí.

Premiéra: úterý, 8. června ve 22:00 hod.


Epizoda 3:

Jsou ohlášeny nové gladiátorské hry a Spartakus zjistí, že má bojovat v podřadném zápase. Jeho rival Crixus se má předvést v prestižním souboji. Ashur ho varuje, aby nepodceňoval Crixovy schopnosti, a vypráví mu o jeho nejslavnějším souboji. Spartakus se nejdřív marně snaží vyprovokovat Crixova protivníka Gnaea a posléze zaútočí přímo na Crixe. Vyzve ho, aby se příštího dne utkali v aréně. Crixus, který se snaží získat lásku krásné otrokyně jménem Naevia, jej snadno přemůže.

Premiéra: úterý, 15. června ve 22:00 hod.


Epizoda 4:

Spartakus se po prohraném boji s Crixem ocitá v pozici outsidera, o něhož nikdo nestojí. Zadlužený Batiat mu poskytne poslední šanci. Doufá, že za peníze, které mu zápasník vydělá, koupí vodu. Lukrécie posílá svou otrokyni za Crixem. Naevia mu vysvětlí, že své city musí přísně tajit, protože Lukrécie gladiátora tajně miluje. Spartakus mezitím zvítězí v rozhodujícím souboji. Všimne si, že na Batiata chtějí zaútočit dva úkladní vrazi, a zachrání mu život. Ten ho za to přijme zpátky mezi gladiátory.

Premiéra: úterý, 22. června ve 22:00 hod.


Epizoda 5:

Spartakus znovu trénuje. Batiat ho spolu s Crixem nasadí do zápasu proti legendárnímu gladiátorovi jménem Theokles, přezdívanému Stín smrti. Znepřátelená dvojice se musí naučit spolupracovat, aby v boji s neporazitelným mužem měla šanci na vítězství. Batiat se obává o osudy svých nejlepších bojovníků. Mezitím zjistí, kdo ho chtěl zabít, a vůči intrikánům chystá nemilosrdnou pomstu. O Crixe se bojí Lukrécie i jeho milá Naevia. Nad arénou se stahují mračna a krutý boj začíná...

Premiéra: úterý, 29. června ve 22:00 hod.


Nedělní premiéry

Lekce neslušného chování

Hořce-úsměvné retro v režii Stephana Elliotta se odehrává koncem dvacátých let minulého století na staroanglickém panství. Do sídla rodiny Whitakerových přijede syn John (Ben Barnes) se svou novomanželkou Laritou, která předtím vyhrála automobilový závod v Monte Carlu. Volnomyšlenkářská Američanka se stane trnem v oku mladíkově konzervativní matce (Kristin Scott-Thomasová). Série vzájemných naschválů i nechtěných trapasů (k jednomu z nich dojde při večírku, kde se tančí kankán) přeroste v odhalování bolestných tajemství. Johnova apatického otce (Colin Firth) sužuje válečné trauma, panovačná matka se strachuje o pozemky, kterým hrozí rozparcelování. Utajené trápení, související se smrtí jejího prvního manžela, má i zdánlivě bezstarostná Larita (Jessica Bielová)... Dobový příběh o úskalích partnerství i sváru různorodých mentalit rámuje jazzová muzika, včetně netradičně zaranžovaného hitu Sex Bomb.

Premiéra: neděle, 6. června ve 20:00 hod.


Austrálie

Hlavní postavou nejdražšího australského filmu všech dob je upjatá britská aristokratka, jež se koncem třicátých let minulého století vypraví na sever země, aby přesvědčila svého muže o prodeji ranče. Svého manžela však najde zavražděného a ranč je zruinován podlým správcem. Kvůli záchraně farmy se hrdinka rozhodne přehnat stádo krav do Darwinu, kde je hodlá prodat. Při realizaci troufalého plánu jí pomáhá svobodomilovný muž zvaný Honák (Hugh Jackman). Lady Ashleyová (Nicole Kidmanová) se ujme domorodého kluka a ze snobské madam se mění v bytost činorodou a vstřícnou. Další zvraty vyprávění souvisejí s japonským bombardováním Darwinu v únoru 1942... Režii velkolepé podívané měl Baz Luhrmann, do jehož filmografie patří například postmoderní muzikál Moulin Rouge.

Premiéra: neděle, 13. června ve 20:00 hod.


Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Mnohavrstevná kronika režiséra Davida Finchera, inspirovaná stejnojmennou povídkou F.S. Fitzgeralda, vychází z časového paradoxu. Titulní hrdina se koncem první světové války narodí s vizáží scvrklého stařečka a postupně mládne do podoby bezmocného mimina. Mezitím prochází různými dějinnými epochami, včetně druhé světové války, nástupu Elvise v padesátých letech a beatlemánie v následující dekádě. Benjamin Button (Brad Pitt) prožije ve středním věku pár šťastných let po boku bývalé tanečnice Daisy (Cate Blanchett). Se svou životní láskou však nemůže zestárnout ani vychovat dceru, protože čas pracuje na každém z nich jinak... Ságu s pozoruhodnými triky rámují vzpomínky zestárlé Daisy, které líčí své dospělé dceři. Právě v době její zpovědi je New Orleans ohrožován hurikánem Katrina. Technicky i obsahově unikátní retro, mapující dějiny dvacátého století, získalo tři Oscary: za výpravu, masky a vizuální efekty.

Premiéra: neděle, 20. června ve 20:00 hod.


Andělé a démoni

Americký thriller, realizovaný podle stejnojmenné knihy Dana Browna, pracuje s podobnými prvky jako hit Šifra mistra Leonarda. Odehrává se během několika hodin ve Vatikánu, kde probíhá konkláve. Kolem volby nového papeže dojde k sérii tajuplných událostí, včetně vražd několika kardinálů. Po jejich motivech pátrá profesor náboženské symbologie Robert Langdon (Tom Hanks) ve spolupráci se sympatickou biofyzičkou (Ayelet Zurerová), vatikánskou policií a členy švýcarské gardy. Zločiny souvisejí s připravovanou explozí antihmoty a s tajnou organizací iluminátů, jež se mstí za dávná příkoří... Turbulentní dobrodružství s řadou kryptogramů, falešných stop a historických odkazů režíroval Ron Howard.

Premiéra: neděle, 27. června ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Pravá Amerika: Hlasy kampaně - pocit křivdy

Pozoruhodný dokument, který jako svůj pátý projekt pro společnost HBO natočila režisérka Alexandra Pelosiová, přináší pohled na konzervativní část americké veřejnosti. Ta nevolila Baracka Obamu, ale přála si, aby se americkým prezidentem stal John McCain. Republikánskému kandidátovi odevzdala víc než 58 milionů hlasů. Autorka snímku se vydala na cestu po osmadvaceti amerických státech a zachytila názory konzervativních voličů označovaných za "mlčící většinu"... Alexandra Pelosiová je dcerou kalifornské kongresmanky, jež se v roce 2007 stala první ženou v pozici mluvčí Bílého domu. Začínala v televizi, kde se věnovala politickým tématům, několik let pracovala jako produkční ve zpravodajství a za svůj první dokument pro HBO s názvem Journeys with George získala cenu Emmy.

Premiéra: čtvrtek, 10. června ve 22:05 hod.


Jsem díky vám

Americký dokument přibližuje poměry v chudé africké zemi Malawi. Přes milion tamějších dětí jsou sirotci, jejichž rodiče zemřeli na AIDS. V roce 2006 se do této zaostalé země vydala zpěvačka Madonna a rozhodla se, že osiřelým dětem pomůže. Využila své popularity k tomu, aby na bezútěšnou situaci v Malawi upozornila. Pomohla financovat stavbu domova pro sirotky, založila organizaci, jež se o ně stará, a spolu se svým manželem adoptovala chlapce, který ztratil matku. Tři roky poté napsala scénář a stala se producentkou dokumentu, který režíroval Nathan Rissman. Dokument obsahuje rozhovory s řadou dalších osobností, jež se snaží o zlepšení poměrů v Malawi, včetně amerického ex-prezidenta Billa Clintona, či arcibiskupa Desmonda Tutu.

Premiéra: čtvrtek, 17. června ve 22:20 hod.


Nenechte si ujít

Psí rok

Hrdinou úsměvného dramatu z produkce HBO, inspirovaného memoáry spisovatele Jona Katze, je literát uvízlý v beznadějné tvůrčí krizi. Frustrovaný Jon (Jeff Bridges) se ujme opuštěného psa, záhy však zjistí, že zvládnout nového čtyřnohého kamaráda je nad jeho síly. Po řadě malérů se proto přestěhuje na venkovskou farmu. Tamější údržbář mu dohodí ženu, která to se psy umí a mohla by mu pomoci s jeho převýchovou... Příběh o překonávání samoty natočil George LaVoo.

Premiéra: sobota, 5. června ve 20:00 hod.


Charlie Bartlett

Teenager Charlie Bartlett (Anton Yelchin), který žije s neurotickou matkou, byl vyhozen ze soukromé střední školy. Po příchodu na novou školu zjistí, že problémy jeho spolužáků se podobají těm, co už zná z dřívějška. Začne si hrát na jejich psychiatra a otevře si neoficiální "kancelář" na pánských záchodcích, kde radí svým vrstevníkům. Zároveň se zahledí do dívky, která je dcerou přísného ředitele. Americkou komedii o zmatcích dospívání režíroval Jon Poll.

Premiéra: sobota, 12. června ve 20:00 hod.


Manželská klec

Americko-kanadské úsměvné drama, jež v roce 2007 natočil režisér Ira Sachs, vychází z předpokladu, že ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Harry Allen (Chris Cooper) proto vede dvojí život po boku své ženy (Patricia Clarksonová) i mladé milenky. Prekérní situaci se rozhodne vyřešit tím, že se svou manželku rozhodne zabít. Právě v té době však vstoupí do hry jeho dlouholetý přítel, džentlmenský Richard (Pierce Brosnan).

Premiéra: sobota, 19. června ve 20:00 hod.


Push

Americký sci-fi thriller režiséra Paula McGuigana vypráví o skupince agentů s nadpřirozenými schopnostmi. Točí se kolem honby za pohádkově cenným kufříkem. Jednou z hrdinek je mladičká Cassie (Dakota Fanningová), jež vidí do budoucnosti. Další klíčovou postavou je Nick (Chris Evans), který vládne telekinetickými schopnostmi a po smrti otce žije v anonymitě v Hongkongu. Do troufalé akce je zasvěcena i Kira (Camilla Bellová), jež dokáže ovládat cizí myšlenky...

Premiéra: pátek, 25. června ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 25. 5. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.05.2010 • Čeští tvůrci na National Geographic Channel
27.05.2010 • AXN v červnu 2010
24.05.2010 • Športová Trojka stále úspešnejšia: Nárast sledovanosti o 100 %
21.05.2010 • Walt Disney oznamuje českou premiéru televizního filmu "Camp Rock 2 – Velký koncert" na Disney Channelu
20.05.2010 • Víkend s českou komedií na kanálech skupiny Nova [ 1 ]
19.05.2010 • SNG vůz ČT zprostředkoval zpravodajství ČT24 z povodňového nebezpečí v Kvasicích

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist