Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:15:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 11.část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 27.11.2002


Po necelém měsíci opět přinášíme odpovědi na vaše dotazy. Dnes si přečtete o změně up-linku pro UPC Direct, o internetu po kabelu, jestli bude zařazený do nabídky program BBC Prime či SuperMax a o cenách předplatného na příští rok. Nebudou chybět ani odpovědi na programové otázky.

Proč se ve svých odpovědích vracíte ke věcem, které jsou už třeba dávno známy z Internetu?
Protože tyto otázky a odpovědi jsou určeny dvěma rozdílným okruhům tazatelů. A sice čtenářům časopisu Satelit/Parabola a návštěvníkům internetového serveru satCentrum. Je na editorech, aby ze společného bloku odpovědí vypustili vše, o čem se již v jejich médiu psalo.

V novinách jsem zaznamenal zprávu, že UPC bude od Nového roku zdražovat. Na vašem Zákaznickém centru mi však sdělili, že UPC Direct se to netýká. Jak to vlastně je?
Ze všeho nejdříve musím konstatovat, že naše společnost od Nového roku nezvýší ceny za UPC Direct a za vysokorychlostní internet Mistral. Co se týče kabelové televize – nezvýšíme ceny za nejnižší nabídku Mini a za oblíbené prémiové kanály HBO a Private Gold. Zvýšíme pouze cenu za základní nabídku Klasik, a to o 5,3 % z 378 Kč na 398 Kč. V menších sítích (tedy mimo Prahy a Brna) vzroste cena nabídky Klasik z 366 Kč na 389 Kč. Pro úplnost dodávám, že ceny za kabelovou televizi byly naposledy upraveny v prosinci roku 2000. Společnost UPC Česká republika, a. s., by měla držet ceny za kabelovou televizi a za UPC Direct, nenastanou-li výjimečné události, po celý rok 2003.

Četl jsem, že obecně sice zdražíte málo a jen některé služby, ale četl jsem i to, že někde vyskočí ceny vaše hodně vysoko. Proč a kde?
Naše společnost počátkem roku 2003 ukončí dva cenové experimenty, které ověřovala v pražských Ďáblicích a Ústí nad Labem. Jednalo se o vyzkoušení nabídky kabelové televize za snížené ceny. Očekávání, že výrazně naroste počet zájemců, se nenaplnila. Proto se v Praze vracíme ke standardnímu ceníku. V Ústí ještě odzkoušíme akční nabídku za cenu 297 Kč měsíčně. Počátkem roku vyprší také smlouva o snížených poplatcích za nabídku Mini, kterou měla námi převzatá společnost Dattelkabel uzavřenu s městskou částí Praha 13 a s jinými menšími vlastníky bytových objektů z dalších pražských obvodů. Tam dosud zákazníci platili za Mini neuvěřitelných 26 Kč za měsíc. Abychom jim usnadnili změnu, poskytneme jim 50% slevu a cena tak bude činit 74 Kč. Tyto specifické změny se netýkají více než 0,73 % našich zákazníků. Nicméně provedeme je už pro to, abychom nediskriminovali většinového diváka.

V poslední době se na HBO objevují upoutávky na HBO Club. Co to znamená?
Od listopadu začal filmový kanál HBO pro své diváky připravovat tématické večery, tzv. HBO Club. Pravidelně každé úterý jim nabídne 2 filmy v hlavním vysílacím čase, které mají společného jmenovatele, ať už jde o herce, režiséra, žánr, či téma.

Jak je to s příjmem Fox News v UPC Direct? Je volný či zakódovaný?
Fox News je v tuto chvíli zakódovaný a není možno jej přijímat.

V listopadu budete na HBO dávat koncert Kylie Minogue. Připravujete nějaký koncert i na prosinec?
Kromě již anoncovaného koncertu skupiny Lucie, který budeme vysílat 24.12. se v prosinci mohou diváci HBO těšit na koncert legendárního Davida Bowieho. Premiéru koncertu si budou moci vychutnat ve čtvrtek 19.12. od 20:00 hod.

Vaše kabelová televize mě nezajímá až tak, jako Internet po kabelu. Ráda bych využila této příležitosti a zeptala se, když si Internet objednám, jestli si musím vzít i televizi. S jakou nabídkou?
Naše společnost neváže prodej jedné služby na koupi další. Internet si můžete předplatit samostatně. Musíte splňovat jedinou podmínku: být v dosahu naší kabelové sítě, protože Internet prostřednictvím UPC Direct nenabízíme. Informujte se na našem Zákaznickém centru, nebo na našich webových stránkách. Opravdu Vás kabelové programy nebaví? Vyzkoušejte je…

Je pravda, že od prosince bude program Private Gold na kabelových televizích vysílán po celý den?
Není. A co se týče UPC Direct, byli všichni řádní předplatitelé o změnách informováni.

Na Animal Planet běží upoutávky na pořad Survival School. Půjde skutečně o Školu záchrany, která běžela nedávno na kabelech v Anglii?
Nevím, co přesně jste viděla v Anglii, ale myslím si, že budete mít pravdu. Jedná se o pořad, který se u nás jmenuje Škola přežití. V popisku firmy Zone Vision, která nám program dodává, se k tomuto pořadu doslova uvádí: „Uvede vás do světa někdy i komických pokusů zvířecích mláďat z celého světa naučit se létat, plavat, běhat, nebo šplhat. To všechno se musejí naučit, aby přežila neustálé nebezpečí, které na ně všude v přírodě číhá.“ Doufejme proto, že pro ně nebude premiérový pátek 13. prosince nešťastný.

V zahraničních časopisech o satelitních a kabelových televizích se objevily zprávy že Up link UPC Direct opustí Maidstone v Anglii….
Ano je to pravda. Up link se má přenést do holandského Amsterdamu. Věřím, že mimo jiné se změna odrazí i na kvalitě signálu. Příslušné práce mají proběhnout v úterý 3.prosince ráno, od 1 do 5 hodin. Během této doby pravděpodobně zaznamenáte krátká přerušení vysílání všech programů UPC Direct. Byli jsme informováni, že technici vyvinou veškeré možné úsilí, aby minimalizovali trvání těchto výpadků. Naše Zákaznické centrum bude 3. prosince pro všechny zákazníky UPC Direct v pohotovosti na známých telefonních číslech.

Pro nové předplatitele máte samé výhody (0 Kč za zařízení, 30 % slevy...). A co my kteří platíme službu již třeba 2 roky? Na slevy nemáme nárok! Je to nespravedlivé!!!
Vzpomeňte si, prosím, za jakých podmínek získávala kabelovou televizi, nebo UPC Direct Vaše rodina. S největší pravděpodobností to také bylo s určitými výhodami, neboť se systémem sezónních slev pracujeme již dlouho. Nicméně protože se pocit určité hořkosti může vloudit, připomenu, že mimo jiné i pro Vás jsme zřídili UPC Klub, který by měl pokračovat se zajímavými nabídkami hlavně během příštího roku.

Osobně si myslím, že než vámi preferované stanice O a MCM, je lepší program VH1. Nezjistili byste mi, prosím, něco o jeho hudební ceně? Zavedete někdy tuto televizi?
Dotázal jsem se našich dodavatelů programů a odpověď zní: Informace o cenách VH1 Big in 2002 Awards získáte a hlasovat můžete na internetové adrese televize www.vh1e.com. Záznam předávání cen z Grand Olympic Auditorium v Los Angeles lze sledovat na VH1 28. prosince od 20 hodin. Nikoliv však v naší nabídce. Mohu říci pouze to, že možnost vysílat tuto placenou televizi si zaregistrujeme na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání v nejbližším termínu. Avšak upozorňuji, že možnost není ještě skutečnost.

Nechá se objednat samostatná karta na UPC Direct přes Internet?
Ano.

Bude něco nového ze života na Reality TV? Jestli ano, od kdy?
Každé prosincové pondělí od 21:05 a od 21:35 Vás budou čekat vždy dva díly nového seriálu Katastrofa. Upozorňuji, že jde o seriál poměrně drsný a krutý. Ukazuje totiž výjimečné tragédie, které se podařilo zachytit kamerou. Například co nastane při výbuchu motoru letadla DC 10 ve výšce 11 km nad zemí. Budete i svědkem požáru na lodi Piper Alpha, jemuž podlehlo přes 160 lidí.

Co brání opětovnému zařazení SuperMaxu?
Zásadní neshoda mezi UPC a dodavatelem, jejíž příčinou byla skutečnost, že naše společnost měla jiné podmínky, než ostatní provozovatelé. Tuto a dřívější odpovědi pokládám za vyčerpávající

Proč nezařadíte BBC Prime? Není vaše sdělení, že až tak si ho lidé nepřejí a že čekáte na lepší podmínky pouhou výmluvou? Jiné kabelovky na jeho zařazení jen získaly…
Nevymlouváme se. Naše společnost při nevynucených programových změnách zvažuje několik faktorů: jazyk nového programu, jeho cenu, způsob dodávky signálu, pravděpodobnou oblibu testovanou na vybrané skupině, programovou politiku společnosti po celé Evropě apod. Ne každý program splňuje naše základní kritéria. BBC Prime, komerční placený kanál se zatím do nich nevejde, což se ovšem může změnit. Že tento program zařadily jiné kabelové televize, není pro nás směrodatné. Máme svou samostatnou politiku a vlastní zkušenosti. Jen si vzpomeňte, kolikrát byla naše společnost průkopníkem v programové a technické oblasti a ostatní kabelovky nás následovaly až se značným časovým odstupem…

Proč nezařadíte – a zde mohu jmenovat přibližně desítku programů z dílny Sky Digital, Zone Vision, amerických a německých výrobců… do nabídky kabelové televize?
Doplním odpověď na předcházející otázku. Výše uvedená kritéria nám slouží pro předvýběr – následují jednání, ale pouze v tom případě, že dotyčné televize mají o jednání zájem. Často ho totiž nemají, neboť nechtějí být do kabelové nabídky s ohledem na různá omezení a nevypořádané vztahy zařazeny. Např. některé české televize nemohou být ve slovenských a jakýchkoliv zahraničních kabelových sítích…
Jindy se jedná o finanční stránku věci – požadované poplatky by vedly k nárůstu ceny o desítky procent. Zařazení nového kanálu je navíc často podmíněno vyřazením kanálu starého, který již má svou skupinu diváků. Poměrně častou zábranou je obtížná doprava signálu do našich sítí.

Nabídne Cartoon Network přes svátky něco zajímavého pro děti?
Myslím si, že Vás v programové nabídce zaujme skutečnost, že na Nový rok chystá Cartoon Network celý den s Tomem a Jerrym.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik dnešní, již jedenácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit/Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi samozřejmě předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký bude program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax o vánocích? Chcete vědět, co budou vysílat na úplný závěr tohoto roku? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc prosinec. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a TV Galaxie (Praha a Hradec Králové).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 18   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2002 • Musicbox spustil vysielanie [ 34 ]
28.11.2002 • 3.12.2002 na UPC Direct
27.11.2002 • Fotbal na Galaxii sport – přehled prosincových TV přenosů [ 2 ]
27.11.2002 • Kultúrny kanál - ARTnative (i v CzechLinku) [ 13 ]
26.11.2002 • NBA na Galaxii sport – přehled TV přenosů základní části
25.11.2002 • NAT1 spustí vysielanie v roku 2003 [ 10 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

11.12.2002 16:46 • anonym
No prej počkaj až bude i SuperMax k mání a udělaj další lživou reklamu... ;o)
 
 
  Prima na UPC Direct 

11.12.2002 15:56 • bundaboy
Rad bych se zeptal, jak pokracuji jednani z TV Primou o zacleneni do paketu UPC Direct, tj. jestli se tam Prima opravdu po Novem roce objevi. Dekuji.
 
 
  Můj příspěvek 

11.12.2002 13:29 • anonym
Kdy se budou menit karty na UPC Direct???
 
 
  Hrůza 

11.12.2002 11:42 • videoman
Kvalita je MNOHEM HORŠÍ než byla, nemluvě o častých výpadcích obrazu nebo zvuku/ mám hrubý signál 80% jemný 56% s 60cm anténou/ a totální nefunkci EPG

která mě čílí nejvíc, protože bez programu je to nanic. Takže ty akce a slevy co neustále běží od UPC asi nikoho po této zkušenosi nepřesvědčí o delším trvání smlouvy. A to řazení - to má skutečně logiku....!!
 
 
  Můj příspěvek 

11.12.2002 10:23 • Petr
Pane Malino,co se týče kvality,tak se VUBEC nic nezměnilo... HBO kostičkuje ještě více - uděláte s tím ještě něco??A co se týče toho SuperMaxu,předejte požadavek vedení at znovu zahájí jednání a SuperMax znovu zařadí do UPC i UPC Direct - udělejte pro jednání MAXIMUM... Děkuji za vyjádření!
 
 
  Můj příspěvek 

07.12.2002 14:59 • Karel
Souhlas s anonymem - ten SuperMax at znova zahají jednání - nebo Vám něco v tom brání,pane MALINO?Furt zdůraznujete jak Vám záleží na divácích atd. a český programy,že chcete zařadit ale SuperMax není pro Vás asi moc českej,nebo jo?? ;o)

Druhý dotaz je ke kvalitě HBO po změně UPlinku - je to šílený a i 1000x přehraná videokazeta má lepší obraz než to Vaše digitální zpracování HBO - UDĚLATE s tím něcco???Aspon to HBO - zbytek je f poho...
 
 
  Můj příspěvek 

06.12.2002 11:15 • anonym
Ten SuperMax by moh bejt v UPC Direct i v kabelu... Co myslite??Nebo ze by UPC uz nepreferovala český programy??
 
 
  Můj příspěvek 

06.12.2002 11:14 • anonym
Kterej vůl vymyslel to nový nastavený programů??Ze by Malina... ;oD
 
 
  Můj příspěvek 

04.12.2002 09:38 • anonym
A cím se zaplní?Infokanály či yak?? ;o)
 
 
  Môj príspevok 

03.12.2002 14:10 • anonym
Ta volná místa budou brzo zaplněna, nechte se překvapit.
 
 
  Můj příspěvek 

03.12.2002 13:09 • anonym
Pane MALINA,můžete mi říct,který ”chytrolín” vymyslel nové nastavení programů na přijímači Philips a proč je zde TOLIK ”volných” míst mezi ostatními programy??A proč jste tedy kdyz už tam je ZDF nezařadili ARD napevno do předvoleb?Myslím si,že i ostatní uživatelé by uvítali jiné ”rozmístění” programů... Kdybyste alespon zařadili české a slovenské programy...!!!
 
 
  Môj príspevok 

01.12.2002 10:41 • lego
Od dnes je mozne sledovat Private Gold 24 hodin denne...
 
 
  Můj příspěvek 

28.11.2002 23:23 • anonym
Je pravda, že od prosince bude program Private Gold na kabelových televizích vysílán po celý den?

Není. A co se týče UPC Direct, byli všichni řádní předplatitelé o změnách informováni.



Neznamená to, že na normální kabelovce nedojde ke změně ve vyslání PRIVATE GOLD, ale na UPC DIRECT bude možno sledovat tento program 24 hodin denně (bude ho možno blokovat dětskou pojistkou) ???
 
 
  Môj príspevok 

28.11.2002 21:55 • Patrik
A co ti to dělá nebo nedělá? Jaký máš signál? Kdy jsi naposledy platil?
 
 
  mam problem 

28.11.2002 20:10 • robo
dnes rano mi prestal ist satelit. telefonoval som do upc, tam mi povedali, ze behom polhodiny sa to opravi. doteraz mi to nejde. absolutne sa s tym neda hybat. moze mi niekto poradit co s tym.
 
 
  National Geographic 

28.11.2002 13:35 • Ales
Vazeny pane Malino, rad bych se zeptal a nemluvim ted jenom za sebe, zda by bylo mozne, nebo je realna moznost dohodnout se s kanalem National Geographic na vysilani jejich programu v ceskem jazyce. I kdyz je pravda, ze titulky jsou v soucasnosti u vetsiny programu, musim rict, ze jejich porady se radi k absolutni spicce a me by zajimalo, zda treba nechystate ceskou verzi toho kanalu. Trosku me mrzi, ze verze UPC nabizena je madarska, viz reklamy, myslim, ze tenhle kanal by si zaslouzil ve vasy nabidce lepsi misto a vetsi pozornost. Presto za nej dekuji i za odpoved. A dalsi otazka se tyka rozsireni vasi nabidky. Nechystate nejake dalsi kanaly do nabidky UPC i UPC Direct, konkretne filmove, ci dokumentarni?
 
 
  Môj príspevok 

27.11.2002 20:51 • anonym
Tak místo nonstop porna zase budem čučet na nonstop romantiku. Blééééé
 
 
  Můj příspěvek 

27.11.2002 12:12 • Pertr
Jsem zvědav na změnu UPlinku,jak se změní kvalita obrazu?Hlavně HBO.Jinak super,jen tak dále UPC!!
 
 
Celkový počet komentářů: 18 / zobrazují se: 1 ... 18

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist