Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:39:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Seznamte se: GoSAT GS7050HDi – HDTV přijímač Skylink READY - aktualizováno

  Autor: Redakce satCentrum/TIPA , e-mail: info@tipa.eu Přidané: 29.06.2010



Provider Skylink otestoval první satelitní přijímače s Irdetem a poskytl jim značku Skylink READY. Je mezi nimi i tento receiver, který k nám dováží společnost TIPA a server satCentrum vás s ním v předstihu seznámí.



Česko-slovenská satelitní platforma Skylink úspěšně otestovala první satelitní přijímače s Irdetem a poskytla jim označení Skylink READY. Tuto značku zatím získaly tři satelitní receivery, mezi nimi je i receiver GoSAT GS7050HDi, který k nám dováží společnost TIPA, spol. s r.o.. Přijímač bude v prodeji v průběhu měsíce července a server satCentrum vás s ním v předstihu seznámí.

Satelitní i DVB-T receivery GoSAT, které k nám dováží z Jižní Koreje společnost TIPA, jsou již několik let oblíbené pro své užitné vlastnosti a také podporu dovozce, který na jejich bezproblémovou spolupráci s přístupovými kartami domácích platforem aktivně spolupracuje s providery. Tak tomu bylo i v případě dnes představované novinky GoSAT GS7050HDi, kde na vývoji firmware dovozce úzce spolupracoval s operátorem Skylink a přístroj tak odpovídá všem požadavkům providera (včetně Secure Silicon chip) a je plně kompatibilní. GoSAT GS7050HDi je tak v trojici prvních přijímačů, které získaly certifikát Skylink a může se pyšnit logem Skylink READY.

Z označení receiveru GS7050HDi vyplývá, že je určený i k příjmu programů ve vysokém rozlišení, písmeno „i“ značí, že spolupracuje s novými přístupovými kartami ICE a Irdeto platformy Skylink - má integrovaný dekodére Irdeto.



Na čelním panelu receiveru střední velikosti (30 cm) v černé barvě jsou umístěna stříbrná ovládací tlačítka vy/zapnutí Standby, přepínání programů a změny hlasitosti a čtyřmístný LED displej. Za šířkami v pravé části schovaná čtečka vestavěného dekodéru Irdeto a jeden univerzální CI slot pro vložení libovolného přístupového modulu (CAM). Receiver tak může pracovat s novými kartami ICE a Irdeto a také se stávajícími CryptoWorks, pokud se vloží CAM CryptoWorks do CI slotu.

Zadní panel obsahuje dnes už standardní výbavu konektorů pro připojení s TV, domácím kinem či A/V receiverem – je zde HDMI konektor, dva SCART konektory (TV a video) a jeden RCA (CINCH) video výstup. Pro připojení audia je k dispozici analogový výstup (2 RCA konektory) a optický digitální výstup. Dále je na zadní straně umístěný USB konektor pro aktualizaci software a kanálových dat (setting). Satelitní F konektor je jako obvykle ve dvojici – vstupní 13/18V s max. proudovým zatížením 500 mA a výstupní smyčka (LOOP THROUGH).



Receiver poskytuje subjektivně velmi kvalitní obraz, menu je lokalizováno do češtiny i slovenštiny, také informace EPG i teletextu jsou v bezchybné češtině i ve slovenštině se správnými znaky. Obsluha přijímače je jednoduchá - při první instalaci provede uživatele nastavením a naladěním programů průvodce, stačí jen si zvolit jazyk menu a poté také zemi, kde bude přijímač provozován. Společnost TIPA upravila ve spolupráci se Skylinkem průvodce tak, aby naladil všechny dostupné Skylink programy na družici Astra 3 na orbitální pozici 23,5 východně, a to v pořadí podle země, kde se bude přijímač používat.

Díky tomuto jednoduchému, intuitivnímu (a zároveň i graficky dobře zpracovanému) menu je naladění receiveru snadnou záležitostí, kterou zvládne každý uživatel. Také vlastní používání přijímače je jednoduché a je velmi intuitivní. Navíc (opět díky spolupráci s providerem Skylink při vývoji firmware), zvládne tento receiver i další speciální funkce, které dokáže spouštět přímo operátor. Je to například nové naladění transpondérů, přepnutí kanálu a restart přijímače, to vše na dálku bez zásahu uživatele. Lze také aktualizovat firmware ze satelitu (OTA), na tp. Skylinku 12,565 H na Astře 3A. Provider může také také zasílat zprávy, které se zobrazí na obrazovce televizoru či displeji připojené zobrazovací jednotky.


Základní technické parametry receiveru:

1x tuner DVB-S/S2
MPEG-2 Video/MPEG-4 AVC (SD i HDTV)
1x čtečka karet Irdeto (Silicon secure)
1x CI slot
Plná podpora češtiny a slovenštiny
Video rozlišení: 576p, 720p, 1080i
DiSEqC 1.0/1.1/1.2/USALS
1x HDMI
2x Scart
1x Video (RCA), 2x Audio (RCA)
1x S/PDIF výstup (optický)
1x USB 2.0 (zadní panel)
Update firmware přes satelit (OTA), nebo USB
Procesor: STi 7111
Flash paměť - 8 MB, SDRAM - 256 MB, EEProm - 32 KByte
Rozměry: 300mm x 215mm x 62mm
Váha: 1.8Kg


Redakce satCentrum a TIPA, spol. s r.o., 29. 6. 2010


Aktualizováno:

Satelitní receiver GoSAT GS7050HDi je možné zakoupit v internetovém obchodu dovozce www.tipa.eu, koncová maloobchodní cena činí 5040 Kč vč. DPH.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.06.2010 • Značka Skylink READY pro první přijímače s dekodérem Irdeto
12.05.2010 • Satelitní přijímače Homecast s certifikovaným dekodérem CryptoWorks zaručí provoz i s novými ICE kartami
21.04.2010 • Profesionálne montážne náradie „Malí pomocníci“
17.03.2010 • Seznamte se: SatElita 2000HD PVR Ready [ 2 ]
27.01.2010 • Novinka: satelitní receiver Stream 101PVR [ 1 ]
10.12.2009 • Test HD receiveru Ferguson Ariva 200 [ 26 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Brb ,takovej křap že se nestiděj todle 

30.06.2010 20:22 • ® santos
Brb ,takovej křap že se nestiděj todle nabýzet!Naco mam teda Vantage 8000 S.To nam holt asi ti naše stoje proplatěj? :mad:
 
 
  Cena prijímača 

30.06.2010 14:28 • ® Ali21
Aká je orientačná cena tohto sat.prijímača?
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist