Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 14:53:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 21.07.2010



Placený filmový kanál HBO přinese v srpnu svým abonentům např. filmy Protektor, Terminator Salvation, Transformers: Pomsta poražených, Můj život v ruinách, Happy-Go-Lucky a také 62. ročník slavnostního předávání EMMY Awards...


Nezapomeňte sledovat i 62. ročník slavnostního předávání EMMY Awards.

Přímý přenos letošního udílení prestižních televizních cen, jež proběhne v losangeleském divadle Nokia. Ceny Emmy, jež byly poprvé vyhlášeny v roce 1949, udílejí dvě neziskové organizace - Akademie televizních umění a věd (ATAS) a Národní akademie televizních umění a věd (NATAS). Jednotlivé kategorie se týkají denních a nočních pořadů a jejich tvůrců - režisérů, scenáristů, výtvarníků, střihačů, zvukařů a reprezentantů dalších profesí. Aktivní členové obou zmíněných organizací nominují jednotlivé pořady. Nominace ve speciálních kategoriích navrhují pouze ti, kteří dotyčnou profesi sami vykonávají: herce tedy nominují herci, režiséry režiséři, atd... Vítěze většiny kategorií volí porota, která musí shlédnout všechny nominované pořady.

Nedávno uvedený seriál The Pacific z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse vstupuje do letošního klání se čtyřiadvaceti nominacemi. HBO jich letos obdrželo celkem 101.

Přímý přenos: neděle, 29. srpna v 02:00 hod.
Zkrácený záznam: úterý, 31. srpna v 19:00 hod.



Nedělní premiéry

Můj život v ruinách

Americká profesorka historie, která nemá štěstí v lásce ani v pracovním životě, se vydá do Řecka. V zemi, odkud pocházejí její rodiče, začne působit jako průvodkyně turistů. Upjatá Georgia (hraje ji Nia Vardalosová, známá z hitu Moje tlustá řecká svatba) je však kvůli svým suchopárným výkladům u klientů nepopulární. Její přístup k životu se začne měnit během šestidenní šňůry se skupinkou zdánlivých potížistů. Zahořklá žena napíše své šéfové výpověď, pak se ale seznámí se sympatickým vdovcem Irvem (Richard Dreyfuss) a chlapáckým šoférem... Romanci s úsměvnými prvky, těžící z kontrastu různorodých mentalit a z atraktivních záběrů řeckých pamětihodností, natočil Donald Petrie.

Premiéra: neděle, 1. srpna ve 20:00 hod.


Návrh

Hrdinkou americké romantické komedie je vlivná šéfredaktorka newyorského vydavatelství, které se bojí všichni podřízení. Nekompromisní Margaret (Sandra Bullocková) je ale Kanaďanka a hrozí jí deportace kvůli zanedbání úředních procedur. Panovačná žena začne předstírat chystaný sňatek se svým asistentem Andrewem (Ryan Reynolds), jenž usiluje o vydání knihy. V rámci plánu, jak obelstít všetečné úředníky, odletí spolu s ním za jeho rodinou na vzdálenou Aljašku. Ve venkovském prostředí dojde k řadě komických situací, včetně chystané svatby. Kontroverzní pár se mezitím začne postupně sbližovat... Úsměvnou historku o smiřování protikladů režírovala Anne Fletcherová.

Premiéra: neděle, 8. srpna ve 20:00 hod.


Transformers: Pomsta poražených

Pokračování akčního hitu, v němž se dobří Autoboti střetávají se zlými Decepticony, znovu realizoval Michael Bay. Sam (Shia LaBeouf) odchází na univerzitu, kde se seznámí s vychloubačným ajťákem Leem a svůdnou spolužačkou Alicií. Z té se však vyklube robotka, jež chce zneužít mladíkových informací, získaných z náhodně objeveného úlomku Prajiskry. Kvůli rozluštění tajuplných symbolů se Leo, Sam a jeho milá Mikaela (Megan Foxová) vypraví za bývalým agentem (Tim Roth), jež pracuje v lahůdkářství své matky. Jedna z dalších scén se odehrává ve washingtonském Muzeu letectví a kosmonautiky, kde je oživen robotický kmet Jetfire. Ten skupinku hrdinů navede k egyptským pyramidám, kde je ukryt obrovitý stroj na získávání energie... Trikové dobrodružství o planetárním komplotu vyvrcholí gigantickou bitvou s účastí amerických vojáků...

Premiéra: neděle, 15. srpna ve 20:00 hod.


Terminator Salvation

Čtvrtá část populární série, jejíž první dva díly natočil James Cameron, se odehrává v roce 2018, kdy bezcitné stroje decimují zbytky lidstva. Jedním z klíčových reprezentantů odboje je dospělý John Connor (Christian Bale), který se pokouší zmařit ničivý plán sítě Skynet. Další důležitou figurou je kyborg Marcus Wright (Sam Worthington), který byl kdysi odsouzen k trestu smrti a stal se pokusným objektem zakladatelů Skynetu. Odvážný člověk a polidštěný mechanismus, který odhaluje tajemství své identity, společně procházejí řadou dramatických soubojů. John se sejde i se svým otcem, jehož jméno zná od matky... Podívanou se spoustou efektů, jež odkazuje na současnou válku v Iráku a kde se mihne i původní hvězda cyklu Arnold Schwarzenegger, režíroval Joseph McGinty Nichol.

Premiéra: neděle, 22. srpna ve 20:00 hod.


Protektor

Hlavní postavou mravně vypjatého retra z doby nacistického protektorátu je ambiciózní rozhlasový reportér Emil Vrbata (Marek Daniel), uvízlý v bludném kruhu konformismu a snahy ochránit svou židovskou manželku. Tou je herečka Hana (Jana Plodková), kterou antisemitský režim zbavil možnosti výdělků i seberealizace. Nešťastná žena se sblíží s promítačem Petrem, po jehož boku hledá únik z rostoucí beznaděje. Její muž dělá navenek záviděníhodnou kariéru, jež však hraničí s ostudnou kolaborací. Zaplete se s bezskrupulózní kolegyní a později i s mladou novinářkou... Drama, pracující s dobovou výtvarnou stylizací, vyvrcholí během heydrichiády... Jeden z nejoceňovanějších českých filmů loňského roku režíroval Marek Najbrt. Příběh, v němž hraje důležitou roli bicykl, získal šest Českých lvů: za film, režii, scénář, ženský herecký výkon v hlavní roli, střih a hudbu.

Premiéra: neděle, 29. srpna ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Pro Nedu

Titulní postavou amerického dokumentu z produkce HBO je Neda Agha-Soltan, která se stala symbolem íránských protestů proti volbě prezidenta v červnu 2009. Mladá žena byla tehdy zastřelena a její smrt, zachycená na mobilu, se během několika hodin dostala na obrazovky počítačů. Násilný akt přitáhl k událostem v Teheránu pozornost celého světa. Režisér Antony Thomas se svým štábem se vydal po Nediných stopách. Navštívil rodinu statečné mladé ženy a pokusil se osvětlit širší souvislosti íránského boje za demokracii.

Premiéra: čtvrtek, 5. srpna ve 21:30 hod.


Nenechte si ujít

Milenec je zločinec!

Americká romantická komedie, kterou režíroval George Gallo, vypráví o bláznivé lásce ve středním věku i spletitých generačních vztazích. Když se mladý agent FBI (Colin Hanks) po třech letech vrátí ze zahraniční mise, najde svou matku (Meg Ryanová) k nepoznání proměněnou. Se svou snoubenkou se nastěhuje do její domácnosti, kterou atraktivní žena sdílí s novým snoubencem (Antonio Banderas). Henry však brzy zjistí, že navenek okouzlující chlapík je mezinárodně hledaný zloděj uměleckých skvostů…

Premiéra: sobota, 7. srpna ve 20:00 hod.


Noci v Rodanthe

Ústřední dvojice americko-australského romantického dramatu, inspirovaného románem Nicholase Sparkse, se původně nezná. Doktor Paul Flanner (Richard Gere) trpí pracovním selháním a dlouhodobým rozkolem s vlastním synem. Adriene Willisovou (Diane Laneová) sužuje nevydařené manželství a dospívající dcera. Nešťastná žena odjede do penziónu v přímořském letovisku Rodanthe, který patří její kamarádce. A právě v tomto idylickém místě narazí na frustrovaného Paula... Režii příběhu o vztahu dvou zralých lidí měl George Wolfe.

Premiéra: sobota, 14. srpna ve 20:00 hod.


Happy-Go-Lucky

Hrdinkou slavného britského filmu je výstřední londýnská učitelka, která vzhledem ke své optimistické povaze občas připomíná věčně rozesmátou bláznivku. Jejím protipólem je nerudný instruktor autoškoly, kterého Poppy svým přístupem k životu i výuce nesnesitelně dráždí. Vstřícná mladá žena (za jejíž znamenité ztvárnění byla Sally Hawkinsová nominována na Oscara) si musí poradit i s labilní učitelkou flamenga, zatrpklou sestrou, problémovým bezdomovcem i malým rváčem ve své třídě... Renomovaný režisér Mike Leigh označil svou úsměvnou mozaiku za "lék na blbou náladu".

Premiéra: sobota, 21. srpna ve 20:00 hod.


Tajný život včel

Čtrnáctiletá Lily (Dakota Fanningová) ve snaze uniknout svému věčně rozezlenému otci uteče se svou afroamerickou chůvou z rodinné farmy. Azyl najde u sester Boatwrightových (jednu z nich ztvárnila Queen Latifahová), jež se starají o rodinné včelařství. Dospívající dívka u nich konečně poznává život, naplněný láskou, tolerancí i duchovními hodnotami. Nové vztahy Lily pomohou, aby se vyrovnala se smrtí své matky... Americké drama, inspirované stejnojmenným bestsellerem, režírovala Gina Prince-Bythewoodová.

Premiéra: sobota, 28. srpna ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 21. 7. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.07.2010 • Aj po ZOH a MS má Trojka čo ponúknuť [ 3 ]
14.07.2010 • Staňte se součástí Hollywoodu - filmový kanál MGM vás zve na červený koberec
14.07.2010 • Gambrinus liga nově i na Sport 2
14.07.2010 • Gambrinus liga se vrací na TV NOVA, nově bude i na NOVA Sport
14.07.2010 • The Open – 139. ročník opět na NOVA Sport
13.07.2010 • BBC Proms začne 16. 7. 2010 – nekódované vysílání na BBC HD, BBC Two, BBC Four

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist