Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 15:35:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Programové tipy HBO a HBO HD na září

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 20.08.2010


V září se můžeme těšit na poslední řadu historického seriálu Tudorovci (4), český dokument Nebe Peklo, a Impérium – Mafie v Atlantic City (Boardwalk Empire). Novinku od Martina Scorseseho, pilotní díl seriálu, uvádí HBO opět bezprostředně po jeho americké premiéře. HBO dále do konce roku uvede každý měsíc v premiéře jeden český dokument, jehož je producentem.


Po srpnovém dokumentu For Semafor (r. M. Janek) to bude v září již zmiňované Nebe Peklo (r. D. Čálek), v říjnu pak Chrámy těla (r. I. Pokorný), v listopadu Zachraňte Edwordse (r. D. Smržová) a v prosinci to bude dokument s názvem TANTRA (r. Benjamin Tuček).


Tip měsíce

Nebe Peklo

Nový český dokument z cyklu Bez cenzury, realizovaný v produkci společnosti HBO Česká republika, nahlíží do komunity lidí s neobvyklými koníčky. Portrétuje několik mužů a žen, kteří se vyžívají v bolestných formách rozkoše. Jednou z nich je dívka, která si říká Fronéma a v jedné ze závěrečných scén se nechá zavěsit za kůži na zádech na Hell party. Dalším protagonistou je softwarový inženýr, známý pod přezdívkou Altair, který se rád obléká do koňských masek a postrojů. Třetí sledovanou osobou je Terezie, jež pracuje ve štábu Strany zelených a libuje si v neobvyklých erotických praktikách.

Režisér David Čálek ukazuje hrdiny svého snímku bez skandálního přídechu. Všichni se představují i ve svých civilních podobách a své nestandardní záliby podrobně vysvětlují. Dokument je svědectvím o lidech, jež navenek působí abnormálně, ve skutečnosti jsou ale zajímaví svou jinakostí. "Ve svém filmu jsem se pokusil přistoupit k těmto lidem nebulvárním způsobem. I když - jak napovídá název cyklu Bez cenzury - způsobem otevřeným tak, jak byli protagonisté otevření ke mně," shrnul režisér David Čálek.

Premiéra: čtvrtek, 2. září ve 22:00 hod.


Nedělní premiéry

Proroctví

Prolog amerického sci-fi thrilleru se odehrává v roce 1959, kdy je před bostonskou školou uloženo pouzdro s dětskými odkazy budoucím generacím. Po padesáti letech je schránka otevřena a v jedné z obálek se najde list s řetězci zdánlivě nesrozumitelných čísel. Brzy vyjde najevo, že údaje znamenají data nejrůznějších katastrof (včetně teroristického útoku na newyorské WTC) a počty jejich obětí. Ovdovělý profesor Koestler (Nicolas Cage) se rozhodne záhadu objasnit a mezitím se na vlastní oči stane svědkem letecké havárie, kterou proroctví předpovědělo. Jeho syn vidí neznámé postavy a slyší hlasy tajuplných "našeptávačů". Pak se Koestlerovi seznámí s dcerou a vnučkou autorky tajuplných záznamů z konce padesátých let. Ukáže se, že zašifrovaná předpověď oznamuje i katastrofu planetárních rozměrů, jež ohrožuje celé lidstvo.

Mix katastrofického dramatu a mystéria o nadlidsky disponovaných mimozemšťanech natočil Alex Proyas.

Premiéra: neděle, 5. září ve 20:00 hod.


Star Trek

Americko-německá sci-fi, vycházející ze slavného pop-kulturního fenoménu, se vrací k počátkům galaktického dobrodružství, známého z několika televizních seriálů i ze série hraných filmů. Líčí, jak začínali hrdinové první generace vesmírných cestovatelů: odvážný kapitán Kirk (Chris Pine), první důstojník Spock (Zachary Quinto), který je napůl Vulkánec a napůl člověk, a další členové posádky hvězdného korábu Enterprise. Jejich ústředním protivníkem je kapitán Nero (Eric Bana), velitel romulanské lodi Narana, jenž přichází z budoucnosti a chce se pomstít za zkázu rodné planety. Ďábelský mstitel v prologu způsobí smrt Jimova otce. Pozůstalý syn vyrůstá na Zemi a chová se jako rebel až do svého setkání s kapitánem Pikem (Bruce Greenwood)...

Tvůrci v čele s režisérem J.J. Abramsem propojili poetiku původního dobrodružství s akční podívanou v moderním stylu. Film z roku 2009 je v pořadí jedenáctým dílem z volné série.

Premiéra: neděle, 12. září ve 20:00


Jánošík. Pravdivá historie

Historické drama, realizované v polsko-česko-maďarské koprodukci, vypráví o legendárním zbojníkovi, který se svými druhy působil v letech 1711 - 1713. Juro Jánošík (Václav Jiráček) je zajat po potlačení Rákociho povstání proti Habsburkům a místo trestu musí nastoupit do císařského vojska. Při strážní službě na zámku v Bytči pomůže k útěku uvězněnému zbojníkovi Tomáši Uhorčíkovi (Ivan Martinka). Právě ten Jánošíka později přesvědčí, aby se stal zbojnickým vůdcem. Po dvou letech, kdy přepadávají kočáry s bohatými cestujícími, jsou oba muži zatčeni a krutě popraveni...

Scénář napsala Eva Borušovičová, která několik let studovala archivní záznamy a dokumenty. Výpravnou podívanou, v níž nechybějí milostné scény, režírovala renomovaná polská autorka Agnieszka Hollandová spolu se svou dcerou Kasiou Adamikovou. Legendární zbojník je stylizován jako outsider s romantickou duší, jenž touží po lásce a doplatí na svou nespoutanost.

Premiéra: neděle, 19. září ve 20:00 hod.


Noc v muzeu 2

Pokračování dobrodružné komedie, v níž zázračně ožily exponáty z newyorského Přírodovědného muzea. Nový příběh se odehrává v největším muzejním komplexu světa, washingtonském Smithsonian Institutu. Do tamního depozitáře se dostane zastaralá sbírka z místa původního dobrodružství, včetně kouzelné destičky, jež umožňuje oživování exponátů. Do budovy se vypraví bývalý noční hlídač Larry Daley (Ben Stiller), aby zabránil katastrofě. Všetečný muž se střetává s cynickým zloduchem, odstrčeným bratrem egyptského faraóna, který chce s pomocí armády duchů ovládnout svět. Ke svým zlotřilým záměrům povolá na pomoc Ivana Hrozného, Napoleona a gangstera Ala Caponea. Na straně dobra se angažuje mimo jiné slavná letkyně Amelia Earhartová (Amy Adamsová)...

Režii úsměvné trikové podívané, kombinované s exkurzemi do dějin, měl znovu Shawn Levy.

Premiéra: neděle, 26. září ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Tudorovci IV.

Čtvrtá řada seriálu TUDOROVCI, obsahující deset nových epizod, zavádí diváky do posledního období vlády Jindřicha VIII. Kontroverzní panovník (Jonathan Rhys Meyers) je u moci už řadu let, jeho život je ale stále plný dramatických zvratů. Stejně jako v době, kdy coby osmnáctiletý mladík dosedl na trůn.

Poté, co bylo anulováno královo krátké manželství s Annou de Cleves, Jindřich naváže nový vztah s mladičkou Kateřinou Howardovou (Tamzin Merchantová). Zmaří jej však nenávist Jindřichovy dcery Lady Jane a stíny Kateřininy minulosti. Britský panovník musí čelit také krvavé náboženské reformě, napjatým vztahům se Skotskem a intrikám u dvora, jež rozdmýchávají ti, kdo chtějí dosednout na trůn. Nevěra Kateřiny Howardové se sluhou Thomasem Culpepperem (Torrance Coombs) i fakt, že králi nedala syna, vede k nechvalně známému konci. Jindřich se poté ožení s ovdovělou Kateřinou Parrovou (Joely Richardsonová) a Anglie vstupuje do války s Francií. Rozpory mezi katolíky a protestanty ohrožují celou Evropu…

Jeden z tvůrců seriálu, scenárista a výkonný producent Michael Hirst shrnul obsah čtvrté řady následujícími slovy: "Blížíme se ke konci Jindřichova života, ale události se nezpomalují. Jindřich VIII. je sice starší, ale blíží se mu teprve padesátka. Je nemocný, nohu má pokrytou vředy a jeho paranoia se stupňuje. Přesto se ožení s mladičkou ženou, která ale nemá ten správný původ, aby se stala královnou. A zároveň jde do války. Pak se žení znovu, tentokrát naposledy, se ženou, která je pro něj konečně zdánlivě vhodná. Ale leckdo si o ní myslí, že je kacířka a chtěl by ji dát popravit..."

Deset nových epizod čtvrté řady režírovali Dearbhla Walshová (epizody 1 - 3), Cirian Donnelly (epizody 4 - 6, 9 a 10) a Jeremy Podeswa (epizody 7 a 8). Ústřední postavu Jindřicha VIII. znovu ztvárnil irský herec Jonathan Rhys Meyers.


Epizoda 1:
Je horké léto roku 1540. Jindřich VIII., který panuje už přes třicet let, se popáté žení: bere si mladičkou Kateřinu Howardovou. Její nízký původ ve spojení s jejím mládím a krásou vzbuzuje u některých členů dvora snahy o důvěrnost. Jedním z nich je mladý a pohledný sluha Thomas Culpepper...

Epizoda 2:
Panovníkův nový sluha Thomas Culpepper dál svádí královu mladičkou ženu Kateřinu Howardovou. Jindřicha VIII. zmáhá jeho věk a při oslavě Vánoc se proto záhy odebere záhy na lože. Mladí a rozpustilí dvořané však slaví dál...

Epizoda 3:
Jindřicha dočasně vzpružilo štěstí, které do jeho života vnesla mladá žena. Panovník je díky němu tolerantnější a shovívavější. Jeho dobrou vůli ocení rolníci na severu země, kteří během královské návštěvy vděčně přijímají jeho odpuštění za předchozí vzpouru. Panovníkova laskavost má ale své meze. Existují totiž důkazy, že novopečená královna se dopustila nevěry s Thomasem Culpepperem.

Epizoda 4:
Z cesty po severu Anglie se Jindřich vrací plný sil a touží po své mladé ženě. Netuší však, že její city patří jinému muži. Navíc dostane anonymní dopis, který Kateřinu obviňuje z cizoložství. Jindřicha sice pouhé pověsti nepřesvědčí, manželku však uvězní v jejích komnatách, dokud se záležitost nevyšetří.

Epizoda 5:
Vyšetřování lorda Hertforda, týkající se obvinění královny z cizoložství, rychle postupuje. Henry, který je hluboce zasažen odhalením sexuální minulosti své mladé ženy, pláče. Poté, co se královnina nevěra potvrdí, však reaguje rychle a rozhodně.

Epizoda 6:
Panovník, který je znovu svobodný, přemýšlí o pokračování dynastie Tudorovců. Nařídí parlamentu, aby schválil nový zákon, který obnovuje posloupnost nástupnických práv jeho dvou dcer - princezen Alžběty a Marie. Zahledí se do atraktivní Kateřiny Parrové, která se brzy poté stane vdovou.

Epizoda 7:

Jindřich si bere Kateřinu Parrovou - svou šestou a poslední manželku. Milující nevlastní matka a soucitná společnice je u celého dvora oblíbená i respektovaná. Výjimku zosobňuje katolický biskup Gardiner, který ji podezírá z kacířství. Jindřich se mezitím připravuje na vpád do Francie.

Epizoda 8:
Obléhání Boulogne je dlouhé, nákladné a obtížné. Jinřichova vojska však nakonec zvítězí, byť za cenu velkých finančních a lidských ztrát. Omládlý král odmítne pokračovat v dalších výbojích a dá přednost triumfálnímu návratu do Anglie.

Premiéry: pátek, 3.,10., 17. a 24. září ve 20:00 hod. a 20:55 hod. (vždy dvě epizody)


Zářijové číslo

Americký dokument v režii R. J. Cutlera nahlíží do zákulisí příprav podzimního speciálu slavného módního časopisu Vogue, v jehož čele už dvacet let působí šéfredaktorka Anna Wintourová. Zářijové číslo, jež váží téměř dvě kila a jež si v roce 2007 koupilo třináct milionů čtenářů, patří k největším každoročním událostem. Wintourová, jež se řadí k nejvlivnějším postavám světa módy, dosud nikdy neumožnila filmařům, aby zmapovali práci jejího tvůrčího týmu... Pozoruhodné svědectví o zákulisí atraktivního byznysu mělo premiéru na Sundance Film Festivalu 2009, kde získalo jednu z cen.

Premiéra: čtvrtek, 9. září ve 22:00 hod.


Život podle Iona B.

Rumunský dokument z produkce HBO, který režíroval Alexander Nanau, sleduje osud bezdomovce Iona B. Dvaašedesátiletý muž, který žil v šachtě na odpadky na okraji Bukurešti, kdysi snil o kariéře filmového režiséra. V sedmdesátých letech začal vytvářet koláže, které znalo jen pár zasvěcených. V prosinci 2007 o něm náhodou uslyšel mladý majitel umělecké galerie Dan Popescu, který si pak jeho díla prohlédl. Rozhodl se, že bezdomovce Iona představí veřejnosti. Rok nato už Ion patří mezi nejváženější současné rumunské umělce. Vystavuje v Londýně, Paříži a dalších velkoměstech…

Premiéra: čtvrtek, 23. září ve 21:55 hod.


Nenechte si ujít

G-Force

Akční komedie, kombinující animované pasáže s hranými, vypráví o skupině malých hlodavců, jež jsou v rámci tajného projektu FBI cvičeni pro špionážní úkoly. Týmu velí cílevědomé morče Darwin, dalšími členy svérázné party jsou expert na zbraně Blaster a svůdná mistryně bojových umění Juarézová. Třem morčatům pomáhá špionážní moucha Mooch a krtek Speckles, který je odborníkem na informatiku...

Problém nastane v momentě, kdy má být mise zrušena a zdánlivě nepotřebná zvířátka skončí ve zverimexu. Svět však mezitím ohrožuje zlotřilý majitel firmy na elektrospotřebiče...

Premiéra: sobota, 4. září ve 20:00 hod.


Co se vlastně stalo

Stárnoucí hollywoodský producent (Robert De Niro) se snaží oživit svou uvadající kariéru. Jeho důvody jsou ryze osobní: dcera, která příliš rychle dospěla, dvě bývalé manželky i někteří kolegové z branže, jimž by jeho pád udělal radost. Nutnost dokončit nový film ve vražedně krátkém termínu však promění hrdinův život v peklo. Diváci zkušební projekce navíc odmítnou finále připravované podívané...

Hořkou komedii, inspirovanou autobiografickou knihou hollywoodského producenta Arta Linsona, režíroval Barry Levinson. Film před dvěma lety slavnostně zahajoval MFF v Karlových Varech.

Premiéra: neděle, 5. září ve 22:00 hod.


Hanebnost

David Lurie (John Malkovich) je rozvedený padesátník, který přednáší na univerzitě v jihoafrickém Kapském Městě. Poté, co ho vášnivý vztah ke studentce Melanii stojí místo, odjíždí za svou dospělou dcerou Lucy (Jessica Hainesová), jež žije na odlehlé farmě. V době, kdy odjede místní farmář, však usedlost přepadnou tři mladí černoši, kteří ženu okradou a znásilní. David naléhá, aby z nebezpečného místa odjela, Lucy ale zůstává. Po čase navíc zjistí, že je těhotná a že otcem je jeden z trojice násilníků...

Drama z roku 2008, relativizující tradiční představy o vině a odplatě, režíroval Steve Jacobs.

Premiéra: sobota, 11. září ve 20:00 hod.


Monstra vs. Vetřelci

Hrdinka americké animované komedie se v úvodu připravuje na svatbu. Poté, co nedaleko ní spadne meteorit, přímo u oltáře se však zázračně promění. Supersilná a extrémně vysoká dívka se octne ve vězení vedle dalších monster, jež vláda drží v utajení. Pak ale Zemi napadne nebezpečný vetřelec Galaxar a kuriózní bytosti jsou povolány do boje...

Groteskní vyprávění v režii Roba Lettermana a Conrada Vernona je parodií standardních katastrofických spektáklů. Obsahuje i další ironické narážky - například na Ciminovo drama Lovec jelenů, či na Kubrickovu satiru Dr. Divnoláska...

Premiéra: sobota, 18. září ve 20:00 hod.


Znovu 17

Fantaskní komedie převrací zápletku populárního filmu Velký s Tomem Hanksem. Sedmatřicátník Mike, který má dospívající děti a žije v rozpadajícím se manželství, se díky kouzelnému školníkovi jedné noci promění v sedmnáctiletého mladíka. Octne se znovu na střední škole, kde je hvězdou basketbalového týmu a idolem svých vlastních potomků. Získá tak šanci, aby lépe uspořádal vlastní budoucnost i vztahy se svou životní láskou Scarlett...

Režii úsměvné morality, jejíž hlavní roli ztvárnil Zac Efron, měl Burr Steers.

Premiéra: sobota, 25. září ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 20. 8. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.08.2010 • Seriál o podsvětí v Atlantic City míří na HBO
14.08.2010 • Trojka od polovice augusta bude vysielať v obmedzenom režime [ 2 ]
14.08.2010 • Oslávte s nami 14. narodeniny Markízy a 1. narodeniny DOMA
14.08.2010 • Mladí slovenskí olympionici od nedele 15.8. na Trojke
12.08.2010 • Pink TV na SESATu 1 bez kódovacího systému Irdeto 2
12.08.2010 • National Geographic představuje svůj projekt Velké migrace

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  no nie si sam...kto toto ziada!! 

24.08.2010 14:51 • ® paulo
no nie si sam...kto toto ziada!!
 
 
  Tv Download 

23.08.2010 20:58 • ® LuboTS
V článku sa spomína že celý program sa dá stiahnuť v sekcii Tv Download, tam sa však program na september nenachádza. Žiadam redakciu aby túto dezinformáciu z článku odstránila...
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist