Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:38:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 25.02.2011


Filmový satelitní a kabelový kanál Cinemax uvede v březnu opět kvalitní evropské filmy, doplněné zámořskými snímky, např. dánské drama Potlesk, krimi Informátor!, komedie Tvrdé palice ,a Určitě, možná, anebo drama Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu a Lymelife. A také přehlídku několika klíčových děl amerického režiséra Johna Cassavetese a mexicko-americký seriál v produkci HBO, odehrávající se ve fiktivní ženské věznici Věznice Capadocia...


Seriál

Věznice Capadocia

Mexicko-americký seriál, realizovaný v roce 2008 v produkci HBO, se odehrává ve fiktivní ženské věznici s rozbujelou korupcí. Advokátka Teresa Lagosová (Dolores Herediaová), jež hájí práva odsouzených vězenkyň, usiluje o zavedení rehabilitačního programu. Její úsilí maří chamtivý byznysmen, který chce zařízení zprivatizovat a trestankyně hodlá využít jako levnou pracovní sílu. Ve vězení si odpykává svůj trest i zámožná Lorena (Ana de la Reguerová), která nešťastnou náhodou zabila milenku svého manžela a obtížně se přizpůsobuje životu za mřížemi. Další klíčovou postavou je šéfka vězeňské mafie Regina, kterou z pomyslného trůnu svrhne její dřívější podřízená...

Premiéry: čtvrtek, 17., 24. a 31. března, vždy ve 22:00 hod.


Zvláštní tipy

Přehlídka několika klíčových děl režiséra Johna Cassavetese (1929 - 1989), který do americké nezávislé kinematografie vstoupil dramatem Stíny (Shadows, 1961). Nekonvenční filmař, orientovaný na drsné sondy partnerských vztahů, byl známý rovněž jako herec. Svou nejpopulárnější roli ztvárnil v Polanského hororu Rosemary má děťátko (1968). K jeho nejznámějším režijním počinům patří gangsterské drama Gloria (1980), jehož titulní úlohu zosobnila jeho manželka Gena Rowlandsová.


Tváře

Autorova typická anamnéza partnerské deziluze, realizovaná v roce 1968 a nominovaná na tři Oscary (za scénář a za oba vedlejší herecké výkony) se odehrává během čtrnáctého roku uvadajícího vztahu. Maria (Gena Rowlandsová) se po vzoru svých přátel rozhodne hledat uspokojení jinde, zatímco Richard (John Marley) si platí prostitutku. Maria stráví noc s volnomyšlenkářským hipíkem, po této avantýře se však cítí stejně vyhořelá jako ve svém skomírajícím manželství.

Premiéra: pondělí, 7. března ve 20:00 hod.


Žena pod vlivem

Citově labilní Mabel (Gena Rowlandsová) žije v manželství se stavebním předákem Nickem (Peter Falk), který pracuje pro město Los Angeles. Všechny tři děti pošle k matce, aby se svým mužem mohla strávit volný večer. Když její partner schůzku zruší, Mabel se propadne do deprese a začne se chovat velmi podivně... Drásavá analýza citových spletitostí a psychické vykolejenosti byla nominována na Oscary za režii a ženský herecký výkon v hlavní roli.

Premiéra: pondělí, 14. března ve 20:00 hod.


Zavraždění čínského bookmakera

Hlavní postavou sarkastické studie rozkladu mužské identity, pocházející z roku 1976, je šarmantní Cosmo Vitelli (Ben Gazzara), který vlastní pánský klub a navenek je ztělesněním vyrovnanosti a duchapřítomnosti. Neřešitelné dluhy z hazardu však předznamenají jeho konflikt s tlupou nemilosrdných gangsterů. Aby zachránil svůj podnik i nóbl životní styl, Cosmo musí spáchat surový zločin...

Premiéra: pondělí, 21. března ve 20:00 hod.


Premiéra

Stárnoucí divadelní herečka Myrtle Gordonová (Gena Rowlandsová) na sklonku kariéry studuje hru od své dlouholeté přítelkyně. Ostře sledovanou produkci i její protagonistku ohrožují různé nezdary. Pak jeden z hereččiných fanoušků zemře při nehodě a odkvétající hvězda se octne na pokraji psychického zhroucení... Průhled do zákulisí divadla, prolínající se s rekapitulací hrdinčina působení v showbyznysu, vznikl v roce 1977.

Premiéra: pondělí, 28. března ve 20:00 hod.


Nenechte si ujít

Určitě, možná

Manhattanský třicátník Will (Ryan Reynolds) se právě rozvádí a jeho desetiletá dcera Maya (Abigail Breslinová) se vyptává na jeho intimní život před svatbou. Otec jí vypraví o svých milostných úspěších i selháních - sousedce Emily (Elizabeth Banksová), důvěrné přítelkyni April (Isla Fisherová) i o volnomyšlenkářské Summer (Rachel Weiszová). Maya si skládá segmenty otcovy minulosti a začíná chápat vrtkavost citů. Will si díky své dceři uvědomí, že má stále naději na perspektivní vztah... Americkou romantickou komedii režíroval Adam Brooks.

Premiéra: sobota, 5. března ve 20:00 hod.


Lymelife

Drama režiséra Dericka Martiniho se odehrává v osmdesátých letech a sonduje odvrácenou stranu zdánlivého ráje na typickém americkém předměstí. Hlavní postavou je patnáctiletý Scott Bartlett (Rory Culkin), jehož rodina zažívá nečekané zvraty. Komunitu zasáhne zvláštní typ boreliózy, která se rychle šíří. Scottovi rodiče - workoholický otec (Alec Baldwin) a přehnaně pečlivá matka (Jill Hennessyová) - jsou navíc na pokraji rozvodu. Dezorientovaný Scott se zahledí do své sympatické sousedky...

Premiéra: sobota, 12. března ve 20:00 hod.


Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu

Kontroverzním hrdinou biografického dramatu z roku 2002, které režisér Paul Schrader natočil podle knihy Roberta Graysmithe, je kontroverzní herec a úspěšný rozhlasový moderátor Bob Crane (Greg Kinnear). Poživačný muž, jenž propadl erotickým lákadlům, byl posléze za nejasných okolností zavražděn. Do polosvěta striptérek a pikantních povyražení jej zatáhl poživačný expert na videotechniku (Willem Defoe), který si liboval v novátorských aparátech.

Premiéra: pátek, 18. března ve 23:25 hod.


Tvrdé palice

Kapitán upadajícího fotbalového mužstva (George Clooney) najme vyhlášeného hráče, aby jeho týmu pomohl získat ztracenou slávu. Spolu s populárním sportovcem se však objeví i novinářka Lexie (Renée Zellwegerová), která má za úkol pošramotit Carterovu pověst. Žurnalistka oběma mužům učaruje, její srdce však může patřit jen jednomu z nich... Nekonvenční veselohra ze sportovního prostředí vznikla v režii jejího protagonisty George Clooneyho.

Premiéra: sobota, 19. března ve 20:00 hod.


Potlesk

Dánské drama režiséra Martina Pietera Zandvlieta, uvedené v předloňské karlovarské soutěži, konfrontuje reálný život s vypjatou divadelní fikcí. Hlavní postavou je populární herečka, která se po protialkoholní léčbě a rozvodu snaží o sblížení se svými dvěma syny. Thea účinkuje ve slavné Albeeho hře Kdo se bojí Virginie Woolfové? (protagonistka snímku Paprika Steenová v ní skutečně hraje) a role rozvrácené Marty se promítá do jejího neuspořádaného soukromí. Hrdinka zjišťuje, že cesta k zodpovědné péči o potomky je klopotnější, než si původně představovala...

Premiéra: neděle, 20. března ve 20:00 hod.


Informátor!

Všetečný sympaťák Mark Whitacre (hraje ho Matt Damon) si tajně nahrává schůze podnikových šéfů, kteří nelegálně stanovují ceny potravinářských přísad. Inteligentní slídil pořizuje jeden záznam za druhým a doufá, že zveřejnění explozivních materiálů jej vynese na post amerického hrdiny. Jeho troufalé plány se však začnou hroutit... Satirická krimi v režii Stevena Soderbergha, inspirovaná skutečnou kauzou, polemizuje s praktikami prominentů ve vrcholném byznysu.

Premiéra: sobota, 26. března ve 20:00 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 25. 2. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2011 • AXN v březnu 2011
25.02.2011 • MTV přinese exkluzivně hudební videoklip Tanečnice od Moniky Bagárové
25.02.2011 • Duelem Jablonce a Liberce pokračuje Gambrinus liga na Sport2
24.02.2011 • Jarní část Gambrinus ligy začíná už zítra na Nova Sport
24.02.2011 • Playoff Slovnaft extraligy už dnes živě na Sport1
23.02.2011 • Hokej na NOVA Sport v březnu 2011

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist