Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 09:22:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dvojka podle vás – změny programu ČT2 od 4.dubna

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.03.2011


Na základě vyhodnocení diváckého ohlasu na vysílání programového okruhu ČT2 po prvních dvou měsících letošního roku – od 1. 1. 2011 bez sportovních pořadů a repríz pořadů z vysílání ČT1 – upravuje Dvojka od 4. dubna 2011 své programové schéma. ČT2 vychází divákům vstříc změnou vysílacích časů vybraných pořadů a programových pásem. Nejvýraznější je přesun Kultury s Dvojkou každý všední den na 19:50 hodin. Od pondělí do pátku se tak zároveň posouvá začátek prvního večerního pořadu na 20:05 hodin.


Programový okruh České televize Dvojka se na základě vyhodnocení ohlasů přizpůsobuje požadavkům diváků a mění vybrané vysílací časy. Základní osa hlavních vysílacích časů zůstává platná: v pondělí historické dokumenty, v úterý celovečerní film týdne, divadelní středy, ve čtvrtek původní české dokumenty, v pátek dokumenty o planetě Zemi.

Novináře podrobně se změnami ve vysílání ČT2 seznámíme 30. března od 11:00 hodin v prostorách pražského kina MAT. Kromě toho je také rámcově seznámíme s druhou vlnou programových změn a zároveň zveřejníme návrh programové strategie Dvojky, kterou chceme podrobit veřejné diskusi.

Ačkoli stále oblíbenější Televizní akademie (pondělí – historie, úterý – Evropa a svět, středa – Umění, čtvrtek – Lidé a společnost, pátek – Planeta Země) byla původně koncipována jako akademie třetího věku, od 4. dubna vycházíme vstříc zájmu mladších diváků a jako celek ji posouváme o hodinu později, do vysílacího času od 14:30 do 17:00 hodin. Nejviditelnější změnou v obsahu tohoto vzdělávacího cyklu je vyjmutí Československého filmového týdeníku – rovněž na četná přání diváků – do samostatného vysílacího času mimo Televizní akademii.

Dostatečný divácký zájem neprokázalo pásmo tzv. hudebních setkání (ve všední den od 18:00 hodin). Jednotlivé pořady proto přesouváme do vhodnějších časů ve vysílání Dvojky, od šesti vpodvečer dostane prostor divácky atraktivnější dokumentární pásmo Cestování s Dvojkou.

Ve všední den od 18:30 hodin mají diváci nově možnost sledovat alternativní sitcomy, za které přesunujeme (všední den od 19:00 hodin) magazíny pro teenagery: Game Page, Sabotáž, kult_off, Musicblok, Medúzu a etnomagazíny Kosmopolis a Babylon. Blokovou reprízu si teenagerovské publikum najde vždy v sobotu od 11:45 hodin.

Původní společenské dokumenty (střídavě z Prahy, Brna a Ostravy) naleznou diváci nově v úterý v 17:30 hodin. Jazykové schopnosti si s Dvojkou mohou vylepšovat každý všední den ráno od 7:00 hodin.

Sobotní dopoledne nabídne českou dechovku (pořady Ta naše kapela, … a tuhle znáte?) nově v programovém bloku s magazínem Náš venkov a Folklórním magazínem. Nedělní duchovní podvečer vždy zahájí Křesťanský magazín (od 17:00 hodin), následují pořady Cesty víry a Uchem jehly (provázejí Zbigniew Czendlik a Pavel Klinecký).

Dvojka bude i v následujících měsících sledovat a vyhodnocovat divácké ohlasy svého vysílání a na jejich základě upravovat program. Nic to však nemění na základním programovém směřování ČT2 jako kulturního programového okruhu České televize pro diváka, který si vybírá.


Tiskový útvar ČT, 21. 3. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.03.2011 • Party Zone na MTV s předními českými DJs!
23.03.2011 • Dubnové programové tipy HBO a HBO HD
21.03.2011 • Živému vysílání play off brání neochota hokejových klubů
20.03.2011 • TV5 Monde FBS volně v platformě Fransat
19.03.2011 • Tip týdne: Na Spektru během jara objevujte Zmizelé světy
18.03.2011 • MOTO GP začíná na Nova Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist