Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:39:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 14. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 04.02.2003


S krátkým odstupem je tu pro vás další, již čtrnáctá část odpovědí na dotazy, směřujícímu ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Tiskový mluvčí, pan František Malina tentokráte bude odpovídat na vaše dotazy k jednosměrnému satelitnímu internetu, zařazení Romantici a SuperMaxu do UPC Direct, zda se neprodlouží vysílání HBO a nebudou chybět ani odpovědi na programové dotazy.


Na jakém principu pracuje kabelová televize?
Kabelová televize je založena na principu přívodu televizního a rozhlasového signálu do domácnosti širokopásmovým kabelem. Provozovatel televize přijímá kódovaný či nekódovaný televizní signál z pozemních vysílačů, nebo ze satelitních družic v místech, které se nazývají uzlová nebo hlavní stanice. V této hlavní stanici, což je anténní systém v kombinaci s přijímači, modulátory a dekodéry, se signál upravuje pro distribuci do sítě kabelové televize, která vyúsťuje přímo do zásuvky v bytě.. Kromě kabelů je tato síť tvořena i řadou trasových a domovních zesilovačů a systémem napájení elektrickou energií.

Vrátíte do kabelové televize SuperMax a na UPC Direct Romanticu?
Stav problematiky okolo kanálů SuperMax a Romantica je setrvalý. To znamená, že se nevrátí.

Zvažuje vaše společnost nabídku internetu přes UPC Direct? Co takhle jednosměrný internet přes UPC Direct a receivery Philips (jako je např. Europe on line)?
Nabídka internetu přes UPC Direct je technicky možná. V tomto směru jsme zahájili a nadále budeme provádět příslušné testy. Avšak rozhodně by nešlo o jednosměrný, ale o dvousměrný internet. Nicméně hlavní překážku možného komerčního využití představují nízká poptávka, vybavení domácností PC a ekonomická návratnost vložených investicí.

V budoucnu bych si rád koupil nový televizor. Jaký typ mi doporučujete pro kabelovou televizi?
Doporučuji vám koupi značkového televizního přijímače s osazeným hyperbandem a českým teletextem. Jestliže jste zvlášť náročný, pak doporučuji televizory s možností příjmu dvoukanálového stereo zvuku a duálního příjmu. Televizor vždy kupujte u renomovaných dodavatelů, kteří Vám poskytnou úplné, kvalifikované informace a záruku.

Nebude HBO vysílat 24 hodin denně?
Položil jsem tento dotaz zástupci HBO, který mi sdělil, že HBO nebude na svém vysílacím schématu – ve všední dny 18 hodin denně a o sobotě a o víkendu 24 hodin denně zatím nic měnit.

Dívám se na dokumenty s vojenskou tématikou. V poslední době však nic nového neběží. Chystáte něco?
Potěším Vás. Oscarový režisér Titanicu – James Cameron – se tentokrát podíval na vrak válečné lodi Bismarck. Spolu s týmem odborníků a využitím nejmodernější techniky natočil spoustu jedinečných záběrů pod hladinou moře. Jeho bratr Mike sestrojil speciální dálkově ovládané plavidlo s kamerami jen pro tuto příležitost. Nenechte si proto ujít výsledný dokument. Uvede ho Discovery Channel v neděli 16. února od 21 hodin.

Mám kabelovou televizi a dívám se na Romantice na seriál Kouzelná moc lásky. Teď bude končit. Zajímalo by mě, který seriál jej nahradí?
Ano, kouzelná moc lásky končí. Od 17. února jej nahradí premiéra seriálu Zamilovaná. Opět se jedná o romantický příběh. Vyjímám z popisu k seriálu: „Ivaně a Raimundovi život připravil nejedno překvapení a zklamání. Ivana je odložené dítě, které bylo vychováváno v chudé, ale hodné rodině. Pracuje jako služebná u Raimundovy snoubenky Paty. Raimundo studuje architekturu, ale vzhledem k velkým společenských rozdílům nemůže okolí přiznat svou lásku k Ivaně.“ Telenovela má 100 dílů a v hlavní roli se představí Gabriela Espinová a René Lavan.

Bude HBO opět přenášet Oscara?
Ano. Udílení cen Americké filmové akademie je tradiční lahůdkou pro všechny filmové fanoušky a společnost HBO nebude u předávání chybět ani letos. Mimochodem nechyběla tam ani v uplynulých pěti letech. HBO letos potěší jak „lovce“ aktuálních zpráv při ranním přímém přenosu, tak i ostatní diváky, kteří dají přednost sledování záznamu ze slavnostního ceremoniálu. Přímý přenos začíná na HBO v pondělí 24. března ve 2.00 hod. ráno a potrvá přibližně tři a půl hodiny. Devadesátiminutový záznam pak uvidí diváci HBO ve stejný den (pondělí 24. března) od 20.00 hod.

František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik dnešní, již čtrnácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi samozřejmě předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na celý tento měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc únor, v nejbližších dnech tam přibude i březen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Galaxie (Praha a Hradec Králové).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 23   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.02.2003 • NBA All-Star Game na Galaxii sport
06.02.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na únor
31.01.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na únor [ 1 ]
31.01.2003 • Jarní nabídka UPC Direct pro nové zákazníky [ 3 ]
31.01.2003 • NHL All-Star Game na Galaxii sport [ 1 ]
28.01.2003 • UPC odpovídá – 13. část [ 39 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Spatny zvuk u HBO 

22.02.2003 15:14 • bundaboy
Moc rad bych vedel, proc u serialu Odpocivej v pokoji II., ktery prave ted vysilate na HBO, je nejak pokazeny zvuk. Nekteri daberi zneji jak roboti prohnani pres syntezator - proste hnus! Nevim, ale placenou TV si predstavuju vazne uplne jinak!!! :(
 
 
  EPG 

12.02.2003 18:10 • Pavel
Kdy už konečně půjde EPG na VH1, atd.? Taky mi nefunguje txt na TCM. Od 3.12. snad uplynulo dost času abyste to vrátili alespoň(!) do tehdejšího stavu...O jiných ”kvalitách” vysílání nemá smysl se vyjadřovat, stejně p. Malina na to neodpoví.
 
 
  @palo 

12.02.2003 17:29 • dxmichael
www.discovery.com - to snad neni tek tezke...tam mas vsechny informace,krome info o ceskem dabingu... Discovery vysila pro CR ( a myslim ze i pro zbytek sveta ) vyhradne pres setelit, nebo kabel.
 
 
  Discovery channel 

12.02.2003 17:05 • palo Sk
Mohli by ste povedat nieco o Discovry channel. Ktora krajina ho vysiela, do kolkych krajin, ktora spolocnost ho vlastni, odkedy vysiela, mozu ho sledovat aj divaci ktori nemaju kablobloveho operatora?.

Preco nema cz web ked jeho programy dabuju.



Palo Trencin Sk










 
 
  A coUPC Slovensko? 

06.02.2003 09:39 • ibatak
zaujimalo by ma co robi upc sk. v cechach sa zmozu aspon raz za cas o nejake vyhlsenie, info o novinkach, atd. a na slovensku absolutne nic. sa necudujem, ze maju na slovensku dokopy 5 predplatitelov. sa spamatajte!!!
 
 
  Můj příspěvek 

05.02.2003 20:55 • Juventus
Vazeny pane, ani stokrat lepsi televize nezlepsi ten Vas zkurvenej obraz!! Dekuji
 
 
  Přispěvek 

05.02.2003 18:26 • Robert Novák
Pan Malina je jednoduse jen malina. Co by jste chteli od ovoce? Internet pres kabel je v lokalite Praha 17 mene pravdepodobny nez moje prvni cesta na Pluto a co kvalita obrazu! ZVUK je na nic! Proc jeste HBO nevysila alespon Dolby Surround? Madari nejen, ze maji HBO 24 hodin denne 7 dnu v tydnu ale i na zvuku si UPC Magyaroszag dava zalezet vic. Ceska Republika je v tomhle Kocourkov!
 
 
  Internet 

05.02.2003 12:21 • Patrik
Internet je opravdu sakra drahej, a pro cca 60 000 zakazniku Directu u nas se opravdu nevyplati ho zavadet. Byla by nutna vymena veskereho zarizeni u zakaznika.

O tom jak je obousmerny sat internet rychlej se da polemizovat. Zalezi vzdy na tom jak je nastaveny , pokud by byl nastaven jako u Contactelu tak tam je rychle pouze prvni stazene pulgiga a pak se to samo krutě zbrzdí.
 
 
  Můj příspěvek 

05.02.2003 09:44 • dxmichael
Pane Malino, vy snad doma memate PC ? ? A pane Malino,mate doma vubec televizi ? S vasi direct sluzbou ? ? A jak velke mate kosticky ?? To by me fakt,ale fakt zajimalo.

Rad bych vedel, jak pobezi dvousmerny internet prez vas Philips.

A Lubosi, dvousmerny internet je sakra rychlej a taky stoji dost penez...

Ma nekdo jiny nazor?


 
 
  Internet a Direct 

04.02.2003 21:46 • Luboš Tesař
Pokud by internet přes UPC Direct byl za přiměřenou a rozumnou cenu a rychlost na slůušné uropvni..Myslím si že že by se zájem našel.Rozhodně si nem,yslím že by to nebylo tím že lidi nemají doma PC.Podívejte se na veřejné výzkumy.Sam ybch si to aktivoval.Udělejte třeba průzkum mezi zákazníky Directu a zeptej te se jich , teřba korespondenčně.
 
 
  v sobotu ve 12 30 na obrazovce 

04.02.2003 18:33 • juzek
pane Malino co tak Public Relations Director odpovida na obrazovkach v sobotu ve 12 30 hod na Nově hned po dr Železnem at se bavim jěště víc.Vždyt je to stejne
 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 17:08 • MIK
Špatným vkladem do budoucnosti je ignorace názorů a požadavků svých zákazníků.

To co předvádí na těchto stránkách pan Malina je toho důkazem. Všechno je v lidech - pokud není snaha udělat maximum, nic nefunguje pořádně. Věřím, že i rozpory při jednání o znovuzařazení Supermaxu jsou překonatelné. Jen trochu více chtít. Ale ono se nechce.
 
 
  Madari ? 

04.02.2003 17:07 • dxmichael
Madari nemaji Malinu ... :-) !!! co dodat... Tyhle ”UPC- odpovida na otazky na ktere se nikdo nepta” - stranky sou hamba pro pana Malinu a cele UPC !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ukazuje to jejich neschopnost a ignoraci k divakovi !!!!!!!!! My dale platime, pan Malina bere dal svuj plat a libuje si jak z nas dela idioty.
 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 16:33 • Karlos
Pane Malino, to přece nemůte myslet vážně. Vždyť tady jsou zcela jiné dotazy než jakou si koupit televizi. Ale to už tady napsalo spoustu lidí nade mnou. Docela by mě zajímalo co maďaři. Jestli jsme neskokojení jen my :o)
 
 
  asi jsme dementi 

04.02.2003 14:00 • videoman
Tak nevím co si o otázkách a odpovědích mám myslet, ale zřejmě je jasné, že kvalita HBO nikoho z UPC ani HBO nezajímá, hlavně že lidi platěj! Jen tak mimochodem - poslal jsem dotaz ohledně kvality i na HBO, ale ani tam se odpovědí nehodlali zabývat!!!
 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 13:45 • karel
v pulce clanku jsem se fakt zasmal, ale nechal jsem to na tom, ze jsem asi blb a ze nektere lidi fakt zajima rada: koupit si TV s hyperbandem a TXT od renomovaneho prodejce v dobe, kdy lide vybavuji sve domacnosti DOMACIM KINEM, PROJEKCNIMI NEBO PLAZMOVYMI TV, DVDcky a zarizenim, ktere asi pan Malina nezna. Mozna prave proto v UPC neresi ”KOSTKY”, zrejme tam kazdy vlastni jen ”37cku” tv, kde se hejbou dve skvrny.
 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 09:04 • anonym
Ty vole, to jsou zase dotazy ..........
 
 
  Smilujte se 

04.02.2003 09:03 • Marek
Ukončete prosím tu trapnou komedii a další otázky a odpovědi již nezveřejňujte. Určitě potěšíte všechny čtenáře.
 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 08:41 • dxmichael
Mily,vazeny a tak trochu neschopny pane Malino, vy si Z NAS FAKT ASI DELATE PRDEL !!! Kdyby se mohlo na internetu RVAT, tak byste neco slysel ! ! ! Ctete vubec nase reakce na vase PITOME OTAZKY A JESTE PITOMEJSI ODPOVEDI ??? Vy to fakt asi nechapete. Ja sem pro, dostat sem nejakeho odbornika a ne ”public relations directora”, ktery ani nevi co je datovy tok a rozliseni PAL.

Pane Malino, jestli tyto reakce opravdu CTETE,tak se se mnou prosim spojte. Uz to bych povazoval jako uspech !! Cekam.


 
 
  Můj příspěvek 

04.02.2003 08:22 • milan
jaky typ televizoru by ste doporucil?to je k smichu.tohle me dokonale vytocilo.tady by se snad melo odpovidat na jine,zavaznejsi otazky.treba co se tyce kvality obrazu.
 
 
Celkový počet komentářů: 23 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist