Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 20:19:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Posledních 24 hodin – Jim Morrison: 18. 7. na ČT1 a ČT HD

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 16.07.2011


Frontman legendární kapely The Doors Jim Morrison zemřel 2. července 1971. Co se odehrálo poslední den jeho života, než se předávkoval heroinem? Další díl kanadské série rekonstruujícíúmrtí slavných osobností Posledních 24 hodin – Jim Morrison v pondělí 18. 7. ve 21:45 hodin na ČT1 a ve vysokém rozlišení na ČT HD.


Jim Morrison patřil na sklonku 60. let k nejznámějším zpěvákům světa. Byl to krásný mladý muž a slečny po něm šílely. Psal hudební texty s posláním, což jej bavilo víc, nežzpěv a popularita. Toužil se stát uznávaným básníkem. Jako kluk studoval filmovou fakultu, čímž těžce zklamal svého despotického otce. Roztržka byla tak hluboká, až Jim někdy předstíral, že jeho rodiče již nežijí. Zazářil s kapelou The Doors, v níž pozdějipanovalo nepříjemné napětí, zda jsou to ještě Doors se zpěvákem Morissonem nebo hvězda Morrison se skupinou Doors. Trable ve vztazích, v kapele i v tvorbě se naučil rozpouštět v pivu a tvrdém alkoholu.

Se skupinou vydali několik velmi úspěšných deseka absolvovali mnoho koncertních turné. Když ale na některých z posledních vystoupení Jim místo zpěvu zběsile ničil podium, nebo se pokoušel obnažovat, bylo z toho policejní vyšetřování a dokonce odsouzení k nuceným pracím. Jim se bál těchto následků a rozhodlse, že najde cestu zpět na místě, kde ho zná jen málokdo. Na jaře 1971 odjel se svou dívkou Pamelou Coursonovou do Paříže a pronajal si byt v židovské čtvrti plné bohémů.

2. července však Pamela, která pravidelně užívala heroin, nabídla dávku i svémupříteli. Jim, jenž byl ve svých 27 letech zdecimovaný alkoholem, nápor další drogy nevydržel. Pochovali jej na slavném hřbitově Pére Lachaise vedle básníků, které miloval. Někteří fanoušci však dodnes věří spiklenecké teorii, že svůj konec jen zinscenoval…


Posledních 24 hodin – Jim Morrison uvede ČT1 v pondělí 18. července od 21:45 hodin. V tuto dobu bude možné sledovat dokument ve vysokém rozlišení na ČT HD (podrobnosti o příjmu ČT HDna www.digict.cz v rubrice ČT HD: Česká televize ve vysokém rozlišení).


Byl to jen další den jejich života. Nikdo z nich ještě netušil, že je poslední. S kým mluvili, co dělali a proč jeho život tak náhle skončil? Padesátiminutové snímky mapujíposlední hodiny života světově známých osobností. Unikátní série pokračuje na Jedničce vždy v pondělí po pořadu Reportéři ČT. Tvůrci dokumentů sestavili mozaiky ze střípků událostí, které se odehrály těsně před tím, než slavní lidé opustilitento svět nepřirozenou smrtí.

Autoři cyklu vypátrali v dostupných archivech mimo jiné i autentické audio záznamy, získali výpovědi přátel a svědků klíčových okamžiků. Tam, kde to bylo nezbytné, pracovali s dokumentární rekonstrukcí a dramatizací. Výsledkemje chronologie Posledních 24 hodin života vybraných celebrit. Hodinu po hodině sleduje, co předcházelo smrti ikon módního či hudebního showbyznysu a dalších známých osobností.


Tiskový útvar ČT, 15. 7. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.07.2011 • Prima COOL a Re-Play v Ostravě uspěly
13.07.2011 • The Open Championship - 140. ročník znovu na NOVA Sport
08.07.2011 • Díky MTV teď můžeš přímo ve vysílání poslat vzkaz nebo vyznat lásku
04.07.2011 • Letná vysielacia štruktúra TA3
04.07.2011 • Leto so Slovenskou televíziou
30.06.2011 • TV Nova v sobotu živě odvysílá finálový duel Wimbledonu s Petrou Kvitovou [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist