Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 19:01:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v srpnu na National Geographic Channel

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 28.07.2011


Vstupte v srpnu do světa nevyřešených záhad našich dějin na National Geographic Channel, kde naši experti objeví klíč k rozluštění tajenek v dokumentu Historická akta X. V Hirošima - den poté uvidíte očitá svědectví těch, kteří byli výbuchem zasaženi nejvíce. V nedělních speciálech námořní archeologové zkoumají holandskou nákladní Loď duchů: vzkříšení ze 17. století. Nové vědecké výzkumy potvrzují a přinášejí nový obrázek světa Vytvoř mi dinosaura. Ve dvouhodinovém speciálu Země pod mikroskopem objevíme naši planetu tak, jak jsme ji ještě neviděli.



Historická akta X

Vstupte do světa nevyřešených záhad našich dějin. Navštívíte úchvatná místa naší planety a rozluštíte tajemství, nad nimiž si lidstvo dlouho lámalo hlavu. Každá epizoda bude skutečným detektivním pátráním, vždy pod vedením jiného odborníka. Nejdeme, co se skrývá za neobvyklými legendami, zjistíme původ prapodivných mýtů a potvrdíme autentičnost uctívaných náboženských artefaktů. Naši experti objeví klíč k rozluštění tajenek a vyzkouší nové teorie, jen aby vysvětlili nevysvětlitelné.

Od středy 31. srpna ve 22.00 hod.


Hirošima - den poté

Svržení atomové bomby na Hirošimu 6. srpna 1945 bylo okamžikem, který změnil svět. Na povrch vyvstala hluboká tajemství přírody. Síla, která poháněla hvězdy, se uvolnila a stala se vražednou technologií. Obrázek hrůzy, kterou vyvolal výbuch Little Boye jsme viděli už tolikrát, že se mnozí stali imunní k jeho síle a schopnosti ničit. Představíme Vám příběh první atomové bomby ze dvou zcela odlišných úhlů pohledu. Uslyšíte očitá svědectví těch, kteří byli výbuchem zasaženi nejvíce – těch, kteří přežili. A podíváme se i na záznamy amerických vládních vědců a vojenského personálu, kteří měli v Hirošimě jako první úkol posoudit mocnost této nové zbraně, kterou jejich země vytvořila a svrhla na město a jeho obyvatele.

Neděle 7. srpna ve 22:00 hod.



Nedělní speciály:

Loď duchů: vzkříšení

Námořní archeologové zkoumají holandskou nákladní loď ze 17. století, která byla téměř nepoškozená objevena na dně Baltského moře.

Neděle 14. srpna ve 22:00 hod.


Vytvoř mi dinosaura

Po staletí jsme si mysleli, že dinosauři vládli naší planetě jako ohavná šupinatá monstra. Obří ještěři, kteří terorizovali Zemi. Ale nové vědecké výzkumy potvrzují, že jsme se mýlili, a přinášejí nový obrázek světa dinosaurů. V Číně byli objeveni opeření dinosauři. Pomocí revolučních nových metod se nám ze zkamenělých zbytků peří podaří zrekonstruovat jeho barvu. Jak tedy skutečně vypadali dinosauři, jak se chovali a k čemu potřebovali peří? Nové nálezy také změní náš pohled na nechvalně proslulého tyranosaura, jehož pověst chladnokrevného vraha v ještěří kůži je otřesena rozpustilými mláďátky, pestrým peřím, tatínky, co se starali o mladé, ptačím vzhledem a šokující podobou s dnešním kuřetem.

Neděle 28. srpna ve 22:00 hod.


Země pod mikroskopem

V tomto výpravném dvouhodinovém speciálu objevíme naši planetu tak, jak jsme ji ještě neviděli. Pomocí nejmodernějších vědeckých nástrojů pronikneme do nitra Země a zjistíme, jak funguje. Podíváme se na povrch i k jádru planety a popíšeme ji jako živý organismus, který dýchá, zaceluje se a dokonce si protahuje svaly. Moderní technologie nám otevírá možnost přečíst šifru přírody a umožňuje vědcům získat neopakovatelné pohledy na minulost, současnost i budoucnost Země. Toto je Země, jak jste ji ještě neviděli. Žhnoucí jádro i oceány, život i společnost. Poznejte všechna tajemství našeho živoucího světa.

Neděle 21. srpna ve 22:00 hod.



Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východněna a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV download.


Pro satcentrum Markéta Marešová, PR Channels, 28. 7. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.07.2011 • Srpnové premiéry na HBO Comedy a HBO OnDemand
29.07.2011 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild
28.07.2011 • AXN v srpnu 2011
27.07.2011 • Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu
26.07.2011 • Nenechte si ujít v srpnu na Travel Channel
26.07.2011 • Srpnové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist